Bu çıkarmanın sonu zafer

mafacan

Gastronomi turizminde kendine yol arayan ilimiz ilacını buldu…
TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesi’nin organizasyonuyla ilimize gelen seyahat acentesi temsilcileri, ülkemizin ünlü gurme ve yazarları aradığımız yol haritasını oluşturmamız adına bulunmaz fırsat.

Böyle bir şansa kavuşmamıza önayak olan TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesi Başkanı Hande Arslanalp ve komite üyesi hemşerimiz Gülsen Kırbaş’a teşekkür…
İllaki bu geziye destek olan ilimizdeki işletme ve kurumlara da.

Gezinin ilk adımı İhsangazi ilçemiz oldu…
Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkanı Zühtü Danacı ve vatandaşların gerçekleştirdikleri karşılama töreni bile, ilçenin siyez eksenli gastronomi seferinde yelkenlerini daha şimdiden doldurmaya hevesli olduğunun net göstergesiydi.

İhsangazili kadınlar ne yemekler yapmışlar ne yemekler…
Zafiyet geçiren konuklar oldu!

Hele o Hesude yok mu Hesude…
O ne eşsiz tat.

Avuz bile vardı inanmazsınız…
Aslan sütü bi eksikti sadece.

İhsangazi için hiç şüphesiz tarihi bir “ekim” oldu…
Meyveleri mutlaka toplanacak.

Kastamonu şehrindeki geleneksel esnaf dükkanlarını gezdik el verdiğince…
Şehrimizin albenisinin geleneksel esnaf mekanları olduğuna bir kez daha kanaat getirdik.

Elma ekşisi…
Kapanın elinde kaldı.

Tirit…
Salep.

Akşam Belediye’de toplantıya geçildi…
Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KATSO Başkanı Selçuk Arslan bir arada varlıkları ile çıkılan yolun hem büyük destekçisi ve morali oldular en baştan.

Toplantının ilk konuşmasını yapan TÜRSAB Gastronomi Komitesi Başkanı Arslanalp, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda düzenlenecek olan Gastronomi Konferansı’nın konuk ilinin Kastamonu olacağı müjdesini verdi.

Uluslararası konferansta Kastamonu ürünlerini tanıtacağız…
Boşuna demiyorum “Bu çıkarmanın sonu zafer” diye.

mustafa-afacan-bant