Kendirci vekil

Evvela “sarımsakçı” sonra “pancarcı” vekil lakabıyla zihinlere kazanan Yıldırım, kendire de el attı; henüz TBMM kürsüsüne taşıyamasa da, toprakla buluşturdu kendiri, Taşköprü’nün Uzunkavak köyünde fitili ateşledi…

Saha adamı vesselam, aksiyoner, sözde değil özde üretici.

4 dönüm kendir tohumu ekerek, yıllar sonra Taşköprü’nün hafızasını tazeledi, yol açtı varsıl günlere…

SEKA her ne kadar kapansa da, hele bir kendir ekimi yaygınlaşsın, kooperatifleşerek elbette nice SEKA’lar hayata geçirilir.

Ezber bozdu Yıldırım…

Ufuk açtı.

Süvari oldu…

Taşın altına elini koydu.

Tarlaya bizzat inerek…

Tohumu kendi elleriyle saçtı.

Laf aramızda tarladaki ekim fotoğraflarına bakınca Yıldırım’ın, belli ki kendisi de tohum saçmayı az biraz unutmuş olacak ki…

Emektarlığı alnının kıvrımlarından belli olan bir çiftçinin pratik eğitiminden geçmiş evvela.

Yan yana durmuşlar…

Bir emektar çiftçi dayı tohum saçıyor, bir Yıldırım.

Gökyüzü masmavi…

İki çiftçiyle şen.

İki usta…

İki üretim lokomotifi.

İki örnek…

Yaşlarına başlarına bakmadan hâlâ üretim peşindeler.

70’li yaşları devirseler de…

Kastamonu’nun geleceğidir bu iki delikanlı.

Üretim gayretinde onların zerresi kadar merakımız olsa…

Kastamonu ne güzel olur.

  • ••

Not:

Kendir ekiminde Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da gerekli desteği aldığını ifade ediyor, en azından moral ve motivasyon olarak…

29 Mart tarihinde Ankara’da yapılan bir düğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı’nın “Sarımsak nasıl gidiyor?” sorusuna, “Kendir ekimine başladım” diyerek cevap veriyor ve sohbetin devamında Cumhurbaşkanı, “Maşallah, maşallah” şeklinde beğenisini dile getiriyor.

Yıldırım mutlu…

Ürettikçe gençleşiyor.

Bereketi daim…

Emeği örnek olsun

  • ••

Not 2:

Kastamonu mutfağı” diye diye mangalda kül bırakmıyoruz bırakmamasına da…

Bir iki işletme dışında Kastamonu ürünlerinin servis edildiği yahut yemeğinin yapıldığı mekanımız yok.

Ara ki siyez bulguru bulasın lokantalarımızda…

Sarıkılçık pirinç ya da.

Kahvaltı veriyor…

Elma pekmezi yok.

Eğşi yok…

Pestil nerde?

Kuru incir var…

Üryani yok.

Market malı alayı…

Sıradan mönüler.