Havalimanlarında tirit yiyin

 

Susamsız Kastamonu simidi, kemik suyu, kıyma, tereyağı, yoğurt ve baharattan mütevellit Kastamonu Tiridi; metropol havalimanları başta olmak üzere deniz otobüsü işletmeleri ve AVM başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında lezzet tutkunları ile buluşuyor…

Tüm bu noktalarda restoran hizmeti veren Tadında Anadolu mönüsüne ilk giren yöresel tadımız oldu Kastamonu Tiridi.

Kastamonu Belediyesi ile Tadında Anadolu işbirliğinde 3 havalimanı ve 1 AVM’yi kapsayan “Kastamonu Lezzet Günleri” etkinliğinin getirilerinden sadece biri bu…

Kastamonu lezzetlerinin üst düzey tanıtımıyanısıra yöresel yemeklerimiz bir bir mönüde kalıcı hale geliyor.

Tadında Anadolu baş aşçısı ünlü şef Muhsin Ertürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kastamonu Tiridi’nin fotoğrafını paylaşarak, “Sizi bu akşam harika bir Kastamonu Tiridi ile başbaşa bırakıyorum” mesajından sonra “Çok yakında mönülerimizde başrolde olacak” açıklamasında bulundu…

Ertürk, Kastamonu Tiridi’ni “Bütun alıskanlıkların ezberini bozuyor” sözleriyle nitelendiriyor.

Tiridin simidi Kastamonu’dan gidecek…

Uncusu, fırıncısı, nakliyecisi kazanacak.

Orijinalliği korunacak…

Sunuma küçük dokunuşlar olacak sadece.

Tiridi başka lezzetler takip edecek büyük olasılıkla Tadında Anadolu mönüsünde…

Kara çorba, siyez pilavları, çeneçarpan, haluçka misali.

İskender kebap neyse…

Kastamonu Tiridi aynı istikamette.

Sürdürülebilir emekle…

Metropollerin ışıltılı retoranlarında Kastamonu lezzetleri daha fazla yer bulacak.

Kastamonu mutfağını tüm dünya tanıyacak…

İşbirliği içinde sürdürülebilir projeler sayesinde.

Havalimanlarında tirit sipariş edin…

Afiyetle yiyin.

  • ••

Not 1:

Gastronomimize dair müjdeler tiritle sınırlı değil…

Kastamonu lezzetlerini Tadında Anadolu mönüsüne bir bir dahil etmeye hazırlanan Şef Muhsin Ertürk, Bodrum ve Kastamonu lezzetlerini içeren yemek kitabında da sona geldi.

Kitabın hikayesi müthiş…

Bodrum’da yaşayan hemşerimiz Şefika Nine çıktığı bir televizyon programında, 85 yaşında okuma yazma öğrendiğini, 3 kitap yazdığını ve bir de yemek kitabı yazmak istediğini anlatır. Programın bitimini beklemeden Şef Muhsin Ertürk otomobilinin marşına basmıştır bile, İstanbul’dan sabah ezanında Bodrum’a düşer.

Bir yıllık işbirliğinin ardında yemek kitabı kısa süre içinde basılacak…

Kitabın tüm geliri Şefika Nine’nin Seydiler’de yaşayan iki yeğeninin eğitimlerine armağan edilecek.

Kitabın içereceği yemek tariflerinin ötesinde…

Hikayesi bile yetiyor damakları şenlendirmeye.

Hazır mıyız Kastamonu-Bodrum lezzetlerine…

Emeğinize sağlık Şefika Nine ve Muhsin Ertürk.

  • ••

Not 2:

Yarın bayram…

Kalbimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha dilimize gelecek.

Olmasaydı olurduk yine de…

Afrika, Asya, Okyanusya’nın sömürge toplumları gibi.

Ne Türkçe kalırdı ne ezan…

Ne isim, ne kültür…

Kalbim stadyum benim….

Pür neşe.