• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 11 Temmuz 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Kastamonu Lezzet Durakları-12 Isbanın Yeri.

19 Ekim 2019
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU
A A
Eleştiri…
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu et ekmeğinde tüm çeşitlerin ve geleneksel lezzetlerin harmanlandığı bir yer Isbanın Yeri.

Hisarardı Mahallesi’nde Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi No:136’da hizmet vermeye başlayan işletmenin bir şubeside Olukbaşı’nda ancak burası bambaşka bir görsellik sunuyor misafirlerine, ustaca tefriş edilmiş oldukça fazla emek verildiği hemen belli oluyor.

Görselliğin yanında hünerli ellerden çıkan lezzetler sizi mekana çağırıyor.

Isbanın anlamını da merak ediyoruz ve öğrenmek üzere işyeri sahibi Alparslan Yaşar ile sohbet ediyoruz.

Siz bu mesleğe ne zaman başladınız diye soruyorum başlıyor anlatmaya;

“Benim babamın babası yani dedem hamurger olarak çalışmış. Topcuoğlu’nda bir kara fırın varmış orada hamur yoğurucu olarak çalışmış aynı zamanda iyi bir kıtıklı sıva ustasıymış bizim aslında hamurla bir işimiz olmadı. Daday’da Ziraat Bankası karşısında bir bina yaparken o zamanlar inşaatta çalışan işçilerin karnını doyurmak için malzemesini biz hazırlar ekmek yapımı için Memişlere götürürdük iç malzemesini dışarıdan getirenlere Memiş çok kızar fırın küreğinin sapı ile vururdu. Bizde kendimiz yapmaya karar verdik. Binanın bir bölümüne fırın yaptık böylece başlamış olduk.

 

1 6
- +

Biz hamur işini hiç bilmezdik ama rahmetli Hakkı usta bize öğretti, esas Memişlere de öğreten Kelebek Mahallesi Muhtarı Hakkı Çevik.

2001’de Allah nasip etti bu işe başladık, ilk başta çok zorlandık ama başımızda bu işi bize öğreten Hakkı Usta vardı ve bu işi severseniz yaparsınız derdi, bizde işimizi çok sevdik ve başardık.

2003’de Daday’da çay bahçesini de açtık ekmek yapmaya orada da devam ettik, daha sonra ilçedeki işimizi Aliş’lere devrettik. 2007’de Kastamonu’da Olukbaşı’nda ve Salı Pazarı’nda işyerimizi açtık.

Isba’nın manası Arapca ve Farsca’da “Aç doyuran” demekmiş, bunu bize İlahiyatcı bir akrabamız söyledi, Daday’da bize Isbalar derlerdi ama manasını bilmezdik öğrenmiş olduk.

Nasip oldu burayı da arkadaki ahşap bina ile birlikte aldık. Üç yıl önce almıştık ancak yeni açabildik. Burayı açana kadar çok emek verdik. Arkadaki ahşap binayı restore edip belki bir konaklama tesisi olarak hizmete açabiliriz diye düşünüyoruz.

İşimizden çok memnunuz ve Daday’da yapılanlardan hiçbir farkı yok, bunu bize gelen misafirlerimizin yorumlarından anlayabiliyoruz.

İşyerimizde sabah kahvaltı veriyoruz. Her gün 2 çeşit çorba, kaşık helva, mantı ve cevizli eriştemiz var, etli, mantarlı, ıspanaklı, yoğurtlu, pastırmalı, patatesli, çökelekli saçta yöresel ekmek çeşitlerimiz ve elma eğşimiz var.”diyerek kendini ve işini anlattı.

Lezzetiyle, servisiyle, ikramı ve Şeyh Şaban-ı Veli Caddesine yakışan ambiansıyla oldukça iddialı Isbanın yeri.

 

İş keyfi engeller ama farklı keyifler getirir. (William Feather)

Yazı ve Fotoğraflar: Bülend Çadırcıoğlu

 

 

 

 

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

37 plakalı kamyon otomobille çarpıştı 3 ÖLÜ

Sonraki Haber

Prof. Dr. Mortan’dan “üretici” turu ve “konferans”

Benzer Haberler

Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Böyle gelmiş böyle gider

6 Aralık 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 3

25 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 2

18 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki…

8 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Kanyonlarda fotoğraf yolculuğu…

2 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Restorasyonlarda geçmişe saygı

29 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Başarının adı Kastamonu

19 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Tarihin aynası müzeler

11 Ekim 2022
Sonraki Haber
Valiliğe şükran

Prof. Dr. Mortan’dan “üretici” turu ve “konferans”

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.