Kastamonu mutfağının bir gurur haftası daha

Kastamonu Belediyesi ve Tadında Anadolu arasında 3 havalimanı ve 1 AVM’de gerçekleştirilecek olan Kastamonu Lezzet Günleri, projenin İstanbul etabı ile dolu dizgin sürüyor…

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu restoranından Kastamonu lezzetleri taşıyor.

 

İstanbul’daki Kastamonu Lezzet Günleri etkinliği dün ve bugün Atatürk Havalimanı’nın ardından yarın ve Cumartesi günü ise AltunizadeCapitollAVM’de devam edecek…

Hedef gözeterek nokta tanıtim faaliyetleri bunlar.

 

Hedef kitleye…

Doğru ve erbaplarından tanıtım.

 

Plan ve program doğrultusunda…

Vizyon ve misyon kapsamında.

 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın gastronomide UNESCO YaratıcıŞehirler Ağı’naşehrimizin adını yazdırma hedefine gidecek yolun belli başlı safhalarından biri bu…

Doğru tanıtım.

 

Ve daha önemlisi…

Mutfağımızın uluslararası apoletli şeflerin bilgisiyle harmanlanması.

 

Tasarım kazanması…

Çağa uyarlanması.

 

Kastamonu mutfağı aşığıünlüşef Muhsin Ertürk’ün elinde yöresel tatlarımız yeni bir çehre kazanıyor…

Ruh aynı.

 

Ülkemizin en gözde gastronomi mekanlarından biri olan Tadında Anadolu restoranının yemek tezgahını etkinlik boyunca sadece Kastamonu lezzetlerinin süslemesinin ilimiz mutfağına getirdiği prestiji anlatmak pek kolay değil…

Başlı başına bir referans.

 

Çoğunluğu ölü yemeklerimiz Tadında Anadolu sayesinde can buldu…

“Bulgurlu kara mancar salatası, Soğan kavurması, Armut ballandırması, Zırva, İncir uyutması, Kaşık helvası, Abana güveç, Tosya et haşlaması, Mantar sütlemesi, İbişke mantarı kavurması, Çene çarpan, Şaştım çorbası, Ana kız çorbası…”

 

Sacda pastırmalı ekmek…

Mis gibi kokusuyla kapışkapış.

 

Tirit…

Susamsız simit.

 

Siyez…

Sarı kılçık.

 

Eğşi…

Üryani.

 

Kastamonu gastronomisi namına bir gurur haftası daha hülasa…

“Kastamonu mutfağını tüm dünya tanıyacak”.