• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 7 Temmuz 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

“Kastamonu yetim kaldı”

6 Kasım 2017
GENEL, KASTAMONU
A A
“Kastamonu yetim kaldı”
Share on FacebookShare on Twitter

Araştırmacı Hacı Hüseyin Eroğlu ve Prof. Dr. Abdülkerim Abdulkadiroğlu’nun anıldığı dördüncü dönem ilk toplantısında Eroğlu’yla ilgili sunum yapan Ferhan Çapraz, “Hacı Amcayı kaybettiğimizden bu tarafa Kastamonu yetim kaldı, Kastamonu’nun sorunları için en büyük eylemciydi” dedi.

 

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın İlim Hikmet Sofrası etkinliği kapsamında düzenleye gelmekte olduğu Cumartesi Sohbetleri’nin dördüncü dönemi merhum Araştırmacı Hüseyin Eroğlu ve Prof. Dr. Abdülkerim Abdulkadiroğlu anmasıyla başladı.

  1. Araştırmacılar Günü’re rastlayan Cumartesi Sohbetleri dördüncü dönem ilk toplantısı öncesinde Hacı Hüseyin Eroğlu’nun mezarı ziyaret edilip Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Eroğlu anısına düzenlenen Gönül Dostları fotoğraf sergisinin açılışının ardından başlayan sohbet toplantısında  Vakıf Başkanı Muharrem Avcı ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş birer konuşma yaptı. Gazetesi Yazar Ferhan Çapraz Hacı Hüseyin Eroğlu  ve Yrd. Doç. Dr. Erol Topal da Prof. Dr. Abdülkerim Abdulkadiroğlu ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Ferhan Çapraz

“Hacı Hüseyin Eroğlu bizim tabirimizle Bilgin Babamız”diyerek  konuşmasına başlayan Ferhan Çapraz, Eroğlu ile ilgili sunumunda şunları söyledi:

“Hacı Hüseyin Eroğlu Kastamonu’da doğmuş, Kastamonu’da yaşamış ve Kastamonu’da hayatını kaybetmiştir.  Toprağın, suyun, havanın Türk Milleti’nin Kastamonu’nun ve bilimin de aşığı idi. Kastamonu’da Çevre Dostları Kulübünü kurdurmuştu. Doğada bulunan çöpleri toplatmıştı. Yine dünya ve kainat için yapılması gerkenlerin not edildiği bir dosya ve ekinde binlerce imza toplamış ve kendisine teslim edilmişti. Dosyalar ve imzalar o dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’e teslim edildi. Kastamonu için herkse içinde büyük bir değerdi.

“Hacı Hüseyin Amca  Amerika, Kanada ve diğer yabancı ülkelerden teklif gelmesine rağmen kutsal toprak dediği Kastamonu’yu asla terk etmemiş bu topraktan da, bizden de asla umudunu kaybetmemişti” diye konuşmasını sürdüren Çapraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi varını yoğunu bu işlerde harcamış arsalarını bile üniversiteye bağışlamıştı.  Kastamonu’nun kainatın merkezi olmasını, hapishanelerin kapatılmasını, çocuk sahibi olunması için ehliyet verilmesini, endemik bitkilerin envanterinin çıkarılmasını, hastalık olmadan hastalığın dermanının getirilmesini, düzenli ve planlı ağaçlandırma yapılmasını, doğaya zarar verecek her şeyden uzak durulmasını hep isterdi, yine yüzlerce istekleri vardı bunu hep yaşayan insanlarımız için yapılmasını isterdi. Yine bir cümlesinde en büyük iyiliği bana en büyük kötülük edene yapmamı nasip et derdi. Kastamonu’nun sorunlarını çözülmesi içinde Ankara’ya doğru yürüyüşe çıkar, ölüm orucuna da başlardı. Kastamonu sorunları için büyük mücadele verirdi. Ümitsizlik kelimesini hayatınızdan çıkartın derdi. Dibe vurmadan yukarı çıkılmaz sabredin derdi.  Uzay bizim ikinci evimiz olacak, aziz millet bir gün layık olduğu yere gelecek diye bıkmadan usanmadan bunları sürekli anlatırdı. ‘İlimle ilgili çalışmalar olduğunda Kuran Kursu durur, imam hatip durur, cami durur’ derdi. Hacı amcayı kaybettiğimizden bu tarafa Kastamonu yetim kaldı, Kastamonu’nun sorunları için en büyük eylemciydi. Dünyadaki din adamlarına Rusya, Amerika ve Avrupa devlet başkanlarına telgrafla çekmiş, mektuplar yazmış merhametin dünyayı kurtaracağını da ifade etmişti.  Vergi değil vergiye gerek kalmadan ülke kaynaklarını ciddi anlamda harekete geçirilerek ülkeyi idare etme sistemi kurulması, faize gerek kalmadan faizsiz bir sistemle ülke ekonomisini harekete geçirerek atıl tek kuruş bırakmama esasını da getirmek isterdi.”

Çapraz daha sonra Hüseyin  Eroğlu’nun ilimiz için yaptığı diğer çalışmaları ve projelerini anlattı, Eroğlu gibilerine ilimizde çok ihtiyaç olduğunu, onun gibi bilim ve irfan insanlarının çok az yetiştiğini söyledi ve kendisini bir kez daha rahmetle ve şükranla andıklarını ifade etti.

Erol Topal

Yrd. Doç. Dr.  Erol Topal da, Prof. Dr. Abdülkerim Abdulkadiroğlu ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“1943 yılında Kastamonu’da doğmuştur. İlk derslerini babası Abdullah beyden almıştır. 9 yaşında Hafız olmuştur. 1962 yılında İlahiyat fakültesine girmiş, 1966 yılında mezun olmuştur. 1979 yılında Bursalı Beliğ isimli eseriyle doktorasını tamamlamıştır. 1982 yılında Gazi Üniversitesi’nde göreve başlamış, 2 Şubat 2006 yılında da vefat etmiştir” dedi ve sözlerini Abdülkerim Abdulkadiroğlu çok disiplinli, çalışkan ve vatanına hizmet etmeyi seven biridir. Dünya görüşü olarak ilim adamlarının partiler üstü olması fikrini savunmuştur. Kastamonu üzerine 3 yüksek lisans tezi yaptırmış, kendisi de kitaplar yazmıştır. Yine Kastamonu üzerine birçok makalesi de bulunmaktadır.”

Topal, Abdülkadiroğlu’nun yazdığı eserlerini gösterdi makaleleri ve eserleri hakkında da bilgi verdi.

Düzenlenen programda İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetlerine destek veren, kamuoyuna duyurulmasına katkı veren gazetecilere Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclisi Üyesi Necati Atak, MHP Merkez İlçe Başkanı  Fazlı Deligözoğlu, Özel Kastamonu Odak Göz Merkezi Uzman Göz Doktoru Galip Vidinlioğlu, eski Belediye Başkan Vekili Mehmet Sayan, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel ve Kastamonu Üniversitesi, Eğitim fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ahmet Rıfat Güzey verdi.

Yine konuşmacılar Ferhan Çapraz ve Erol Topal’a da katkılarından dolayı vakıfca hazırlanan teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından verildi.

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Arsa takası ne?

Sonraki Haber

Sanayi’de korku dolu saatler

Benzer Haberler

Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı
GENEL

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Sanayi’de  korku dolu  saatler

Sanayi’de korku dolu saatler

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.