Penbe Han’dan YERLİ PİZZA

Dondurucudan çıkmıyor; siyez unundan yapılan hamurla açılıyor, Kastamonu pastırması, sucuğu ve Kanlıca mantarıyla donatılıyor.

Kentimizin tarihi-turistik lezzet mekanlarından Penbe Han, pizzayı siyez unu ile buluşturdu.

İşletmesini üstlendikleri tarihi mekanı kısa sürede marka haline dönüştürmeyi başaran Cahit Kanburoğlu ve kızı Filiz Kanburoğlu, “Dondurulmuş olarak hazır alınıp, mikrodalgaya atılan pizzalardan söz etmiyoruz. Elimizi hamurun içine sokup kendi yoğurduğunuz, Kastamonu pastırması, Kastamonu sucuğu, Kanlıca mantarı gibi malzemelerini özenle seçip dizdiğimiz ev yapımı siyez unlu pizzadan bahsediyoruz. Önce sağlık diyerek malzemeleri daha sağlıklı hale getirdik ve siyez unlu pizzayı Kastamonu’muza kazandırdık. Ayrıca çeşitliliği ile öne çıkan sabah kahvaltımız ile de hizmetimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştular…

Penbe Han’da yöresel yemekleri aslına uygun şekilde sunduklarının da altını çizen Cahit Kanburoğlu, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Gastronomi Festivali “Kastrofest”e ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ifade etti. CM