• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Çarşamba, 2 Temmuz 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Sarıkılçık’ın lezzeti kar suyundan

8 Aralık 2015
EKONOMİ, GÜNDEM, KASTAMONU
A A
Share on FacebookShare on Twitter
astamonu'nun Tosya ilçesinde üretilen Tosya pirinci 3,5 lira ile 5,5 lira arasında alıcı buluyor. (Mehmet Ulusoylar - Anadolu Ajansı)
astamonu’nun Tosya ilçesinde üretilen Tosya pirinci 3,5 lira ile 5,5 lira arasında alıcı buluyor. (Mehmet Ulusoylar – Anadolu Ajansı)

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, “Amerika’da kar suyunun pirinç lzzetini artırdığı bilimsel olarak ıspatlandı. da Devrez vadisinde yetişen bütün pirinçlerin kalite açısından yüksek olduğu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Tosya’da yaptığı bilimsel çalışmayla ortaya kondu” derken bölgenin gözde ürünü “sarıkılçık” pirincine öncelik verdi.

 

Tosya pirinci 3,5 lira ile 5,5 lira arasında alıcı buluyor.

ihsan koçgözlü

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya pirincinin hem ulusal hem de uluslararası platformda aranılan markalar arasında yer aldığını söyledi.

Tosya’da yetişen her cins pirincin kendine has bir lezzete sahip olduğunu ifade eden Koçgözlü, şöyle konuştu:

“Amerika’da yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde kar suyunun depolanarak çeltik üretiminde kullanılmasıyla yüksek oranda kaliteye ulaştıkları ispatlanmıştı. Bu çalışmalar ışığında, Devrez Çayı’na, Ilgaz Dağı’nın kar sularının karışmasından  dolayı da Devrez vadisinde yetişen bütün pirinçlerin kalite açısından yüksek olduğu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Tosya’da yaptığı bilimsel çalışmayla ortaya kondu. Tosya Devrez vadisinde yetişen pirinçlerden özellikle yerli ırk olan Sarıkılçık pirinciyle pişen pilavı yiyenler bu eşsiz lezzeti kolay kolay unutamazlar. Binlerce çiftçinin geçim kaynağı olan pirinç, pazarda yoğun talep görmektedir.”

Koçgözlü, Sarıkılçık pirincinin kilogramının 5,5 liraya, diğer pirinç çeşitlerinin de 3,5-4 lira arasında satışa sunulduğunu kaydetti. AA

 

 

Etiketler: kastamonupirinçSarıkılçıktosya
PaylaşTweet
Önceki Haber

Op. Dr. Fatih Uğur KDH’de

Sonraki Haber

4 Aralık 1945 "Tan Olayı" ayıbı…

Benzer Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası
EKONOMİ

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Hasırcıoğlu ile Evinizi Yenileyin: Kredi Kartsız Taksit İmkanı vehttps://www.kastamonugazetesi.com.tr/hasircioglu-ile-evinizi-yenileyin-kredi-kartsiz-taksit-imkani-ve-kaliteli-ev-tekstili/ Kaliteli Ev Tekstili
EKONOMİ

Hasırcıoğlu ile Evinizi Yenileyin: Kredi Kartsız Taksit İmkanı vehttps://www.kastamonugazetesi.com.tr/hasircioglu-ile-evinizi-yenileyin-kredi-kartsiz-taksit-imkani-ve-kaliteli-ev-tekstili/ Kaliteli Ev Tekstili

16 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

16 Mayıs 2025
Sonraki Haber

4 Aralık 1945 "Tan Olayı" ayıbı...

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.