Siyez buğdayı Ankara’nın da yıldızı oldu

114

Ankara CerModern’de 13-15 Ekim tarihlerinde düzenlenen “Uluslararası Ekmek Festivali”ne konuşmacı olarak katılan yazarımız Mustafa Afacan, Türkiye çapında tanınıp üretim ve satışının yaygınlaşmasında başat rol oynadığı siyez buğdayı ve Kastamonu ekmeklerini anlattığı bir sunum yaptı.

Dağıttığı siyez tohumlarına büyük ilgi gösteren dinleyiciler, konuşması bitiminde de Afacan’ı soru yağmuruna tuttu.

Siyez buğdayının tarihi, ekim özellikleri, kullanımı üzerine bilgi veren Afacan, siyez buğdayının günümüzde yaşadığı ilgiye ilimizde kamu, meslek odaları, çiftçiler sayesinde ulaştığını ve bunun örnek bir kalkınma modeli olduğunu söyledi. Afacan, eski müze müdürlerinden Ahmet Gökoğlu tarafından kayda geçirilmiş ilimizde yapılan 52 çeşit ekmek hakkında da bilgi verdi.

Cermodern’de bu yıl ilki düzenlenen ve ülkemizin çeşitli bölgelerindeki üreticiler yanısıra yurtdışından da katılımın sağlandığı festivale, 3 gün boyunca Ankaralılar yoğun ilgi gösterdiler. Yerel ürünlerin satışı yanısıra, etkinlik boyunca ülkemizin ünlü gurme, gazeteci, üreticileri buğday ve ekmek başta olmak üzere yerli tohumlar üzerine sunumlar yaptılar, ünlü aşçılar yemek şovları gerçekleştirdiler.

 

 

 

PAYLAŞ
Kastamonu Gazetesi yazı işleri müdürü kontrolünde, haber servisi tarafından haber girişi yapılmaktadır.