Ünlü şef Amani pişirdi, Mustafa Afacan anlattı

93

Farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getiren “Gastronomist Uluslararası Mutfak Günleri-Gastronomist 2017″İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başladı.

Etkinlikte, Kastamonu’nun koruyup kollayıp dünyaya armağan ettiği antik buğday siyezin ve Tosya’nın has ürünü Sarıkılçık pirincinin tanıtımı da yapıldı.

Farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getiren “Gastronomist Uluslararası Mutfak Günleri-Gastronomist 2017” dün İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başladı.
Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ve dünyanın farklı renklerini yansıtan geleneksel mutfakları İstanbul’da buluşturan, farklı ülkelerden bir çok ünlü şefin katıldığı etkinlikte, Kastamonu’nun koruyup kollayıp dünyaya armağan ettiği antik buğday siyezin ve Tosya’nın has ürünü Sarıkılçık pirincinin tanıtımı da yapıldı.
Festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk gastronomist etkinliği. 27 ülkeden 45 katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların katıldığı, söyleşilerin ve çeşitli gösterilerin yapıldığı bir etkinlik. Biz buradan dünya mutfağını göreceğiz, ikincisi ise kendi mutfağımızı, Türk mutfağımızı tanıtmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Brezilyalı et ustası Andre Lima, gastronomi yazarları ve şefler katıldı.
Dünyanın birçok ülkesinden mutfak şeflerinin katıldığı etkinlikte, antik buğday siyezin yem olmaktan çıkarılıp, sağlıklı doğal ürün olarak Türkiye ve şimdi de dünyaya sunulan ürün durumuna gelmesinde öncü ve büyük rol sahibi olan gazetemiz yazarı Mustafa Afacan, ünlü şef Hazer Amani ile birlikte sahne aldı. Amani, Sultanahmet anfi sahnede siyez bulguru ve sarıkılçık pirincinden kendine has yemekler pişirirken Mustafa Afacan da yaklaşık bir buçuk saat süreyle bu iki ürünümüzün ve coğrafyamızın özelliklerini anlattı, yöneltilen soruları cevapladı.
Farklı mutfakların yer aldığı festival, 24 Eylül’de sona erecek.

 

 

 

 

PAYLAŞ
Kastamonu Gazetesi yazı işleri müdürü kontrolünde, haber servisi tarafından haber girişi yapılmaktadır.