Vakfıkebir’in sütü Kastamonu’dan

22

tarım logoTürkiye’nin en önemli süt ürünleri markalarındanKaradeniz Kardeşler Gıda Sanayi Tic. A.Ş Kebir Süt Fabrikası’nın tercihi Kastamonu sütü  Yıllar önce sütte kalitenin düşüklüğüyle yakınılan ilimize iş adamlarının yaptıkları yatırımlar meyvelerini verdi.

 

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak süt ürünleri alanında ülkenin önemli markalarından biri olan Kebir, süt ihtiyacını Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık tesisinden karşılıyor.

Kebir logo 1

Anadolu Tarım ve Hayvancılık ile bir yıllık sözleşme imzalayan Kebir,ilimizden günlük 23 ton süt alıyor. Kebir, bu sütü alabilmek için ise yaklaşık 1200 kilometrelik yolu tepiyor.

Bu durum ilimizdeki süt kalitesinin iş adamlarının yaptıkları yatırımlar sonrasında ne kadar değerlendiğini de gösteriyor.

Anadolu hayvancılık 3

Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı CelalCivcioğlu önderliğinde ilimize kazandırılan 10 milyon dolarlık yatırım olan Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Tesisi’nde 800 büyükbaş sağmal bulunuyor.  Devrekani’de üretim yapan dev tesis hijyenik ve sağlıklı ortamda ürettiği kaliteli sütle ülkemizin öne çıkan üretim tesisleri arasına girdi.

anadolu tarı hayvancılık (1)Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletme Müdürü Hamit Motoroğlu tesiste üretilen sütün kalitesiyle ilgili bilgiler verdi. Motoroğlu “Çiftliğimiz  Hastalıktan Ari İşletme Belgesine ve Avrupa Birliği Onaylı Süt İşletmesi Sertifikasına sahip bir işletmedir. Bu sebepten dolayı çiftliğimizde ve ürünlerimizde Brusella ve Tüberküloz gibi insan sağlığı üzerinde çok büyük risk oluşturabilecek bulaşıcı hastalıklar yoktur. Tesisimizde ürettiğimiz süt 15 dakika içerisinde 38 derece sıcaklıktan 4 dereceye kadar soğutuluyor. Somatik hücre sayımız yasal sınır olan 400 binin çok altındadır. Sütteki bakteri sayısı da yine yasal sınırların çok altında bulunmaktadır. Ürettiğimiz sütte insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek olan katkı maddesi olmadığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı laboratuarlarındaki sonuçlarda da görüleceği gibi bulunmamaktadır. Sütümüzün yağ oranı 3.8, protein oranı ise 3.3 tür” ifadelerini kullandı.

 

 

PAYLAŞ
Kastamonu Gazetesi yazı işleri müdürü kontrolünde, haber servisi tarafından haber girişi yapılmaktadır.