• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 20 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Ünlü şef Amani pişirdi, Mustafa Afacan anlattı

22 Eylül 2017
GENEL, MANŞET, TÜRKİYE
A A
Bolu’da zincirleme kaza 5 YARALI
Share on FacebookShare on Twitter

Farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getiren “Gastronomist Uluslararası Mutfak Günleri-Gastronomist 2017″İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başladı.

Etkinlikte, Kastamonu’nun koruyup kollayıp dünyaya armağan ettiği antik buğday siyezin ve Tosya’nın has ürünü Sarıkılçık pirincinin tanıtımı da yapıldı.

Farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getiren “Gastronomist Uluslararası Mutfak Günleri-Gastronomist 2017” dün İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başladı.
Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ve dünyanın farklı renklerini yansıtan geleneksel mutfakları İstanbul’da buluşturan, farklı ülkelerden bir çok ünlü şefin katıldığı etkinlikte, Kastamonu’nun koruyup kollayıp dünyaya armağan ettiği antik buğday siyezin ve Tosya’nın has ürünü Sarıkılçık pirincinin tanıtımı da yapıldı.
Festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk gastronomist etkinliği. 27 ülkeden 45 katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların katıldığı, söyleşilerin ve çeşitli gösterilerin yapıldığı bir etkinlik. Biz buradan dünya mutfağını göreceğiz, ikincisi ise kendi mutfağımızı, Türk mutfağımızı tanıtmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Brezilyalı et ustası Andre Lima, gastronomi yazarları ve şefler katıldı.
Dünyanın birçok ülkesinden mutfak şeflerinin katıldığı etkinlikte, antik buğday siyezin yem olmaktan çıkarılıp, sağlıklı doğal ürün olarak Türkiye ve şimdi de dünyaya sunulan ürün durumuna gelmesinde öncü ve büyük rol sahibi olan gazetemiz yazarı Mustafa Afacan, ünlü şef Hazer Amani ile birlikte sahne aldı. Amani, Sultanahmet anfi sahnede siyez bulguru ve sarıkılçık pirincinden kendine has yemekler pişirirken Mustafa Afacan da yaklaşık bir buçuk saat süreyle bu iki ürünümüzün ve coğrafyamızın özelliklerini anlattı, yöneltilen soruları cevapladı.
Farklı mutfakların yer aldığı festival, 24 Eylül’de sona erecek.

 

 

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Kastamonu’ya Arnavut gelin

Sonraki Haber

Siyezi 17 ülkeye anlattık

Benzer Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı
GENEL

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Sonraki Haber
Valiliğe şükran

Siyezi 17 ülkeye anlattık

Son Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.