• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cumartesi, 21 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Siyez semineri

21 Temmuz 2018
TÜRKİYE
A A
Siyez semineri
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Kastamonu Siyez Evi işbirliğinde “Kastronomi Günleri” semineri düzenlendi.

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü, İstanbul’dan gelen ünlü mutfak şefleri, Uluslararası Buğday ve Mısır Araştırma Merkezi (CIMMYT) çalışanları ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen seminer Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

“Siyez Buğdayı” konulu seminerde İl Müdürü Osman Yaman, ilimizde yetiştirilen önemli tarım ve hayvancılık ürünleri konusunda detaylı bilgi verdi.

Osman Yaman, “İlimizde 42 bin 000 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan siyez buğdayının çeşit geliştirme çalışmaları devam ediyor. Siyez bulguru ve siyez unu için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Siyez buğdayı ve ürünlerine olan talebin her geçen gün biraz daha arttığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kastamonu Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Dr. Burcu Emeksizoğlu ise “Kastamonu ve Siyez” konulu sunumda katılımcılara; Kastamonu ile ilgili bilgi verildikten sonra, siyezin tarihçesi, yetiştirilme özellikleri, besin içeriği ve siyezden elde edilen ürünlerle ilgili bilgi aktarımı yapıldı.

Emeksizoğlu, siyezin protein içeriğinin yüksek, güçlü bir antioksidan olduğunu, birçok kanserin önlenmesinde etkili olan, gözün görme yeteneğine yardımcı olan A vitamini içeriğinin diğer buğdaylardan iki kat fazla olduğunu ve bağışıklığı artıran, kanserin ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan beta karoten miktarının diğer buğdaylardan 3-4 kat daha yüksek olduğunu da belirtti.

Seminerde ayrıca Uluslararası Buğday ve Mısır Araştırma Merkezi (CIMMYT) Türkiye masasında görevli Alexey Morgunov ve Beyhan Akın tarafından ülkemizdeki yerel buğday çeşitleri hakkında bilgi verildi.

Son olarak Kastamonu Siyez Evi’nden Ziraat Mühendisi Neslihan Şimşek’in İtalya’da yerel buğday çeşitleri ile ilgili yapılan bir sempozyumda sundukları poster ile ilgili bilgilendirme yapmasının ardından seminer sona erdi.

Seminer sonrasında Siyez buğdayı ekim alanları, Seydiler ilçesinde faaliyet gösteren siyez buğdayı işleme tesisinin gezilmesi ve İstanbul’dan gelen tanınmış mutfak şefleri tarafından siyezden mamul yemek çeşitlerinin tanıtılmasının ardından program sona erdi. (Haber Servisi)

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Butur‘dan siyez öngörüsü

Sonraki Haber

“Bakabileceğimiz kadar meyve fidanı dikelim”

Benzer Haberler

Telefon dolandırıcılığı operasyonu
ASAYİŞ

Telefon dolandırıcılığı operasyonu

14 Mart 2025
CHP Küre İlçe Kongresi yapıldı
GENEL

CHP il başkanlarından ortak açıklama

18 Şubat 2025
GENEL

İMO’dan 6 Şubat’ın 2. yıldönümünde basın açıklaması

6 Şubat 2025
Eczacılardan basın açıklaması: Sağlık kapınız açık kalsın
GÜNDEM

Eczacılardan basın açıklaması: Sağlık kapınız açık kalsın

30 Ocak 2025
Türkiye yasta
GÜNDEM

Türkiye yasta

21 Ocak 2025
TGK Genel Başkanı Kolaylı: 10 Ocak’lar  gerçek anlamda basın bayramı olmalı!
GENEL

TGK Genel Başkanı Kolaylı: 10 Ocak’lar gerçek anlamda basın bayramı olmalı!

10 Ocak 2025
CHP il başkanlarından ortak açıklama
GENEL

CHP il başkanlarından ortak açıklama

11 Kasım 2024
Asuman Çığlıoğlu Avrupa şampiyonu
GÜNDEM

Asuman Çığlıoğlu Avrupa şampiyonu

10 Kasım 2024
Sonraki Haber
“Bakabileceğimiz kadar meyve fidanı dikelim”

“Bakabileceğimiz kadar meyve fidanı dikelim”

Son Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.