• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 8 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Kastamonu Lezzet Durakları- 20: Arslan Kardeşler

14 Aralık 2019
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU
A A
Eleştiri…
Share on FacebookShare on Twitter

Ne demişler, renkler ve zevkler tartışılmaz. Damak lezzeti de bunun gibi bir şey, kişiden kişiye değişebilir.

Kendimi iyice gurme gibi hissetmeye başladım, ama asla böyle bir iddiam en azından şimdilik yok.  Damak lezzetim iyidir, ancak lezzetin yanında başka şeyler de benim için önemli.

Dışarıda yemek yediğim bazı yerlerde gerçek kaliteyi ve hizmeti tutturamadıklarını gördüğümden lezzet durakları listesine alamıyorum, özellikle dikkat ettiğim şeyler hijyen, müşteriye davranış ve fiyat.

Bu hafta Lezzet Duraklarımız listesine giren işletme ise, Cebrail Mahallesi Şehit Cemal Tepeli Sokak No: 5’de, eski Uğurlu Hastanesi’nin bulunduğu mevkide yer alan Arslan Kardeşler Güveç, Etli Ekmek ve Pide Salonu.

“Yolunuz düşerse” demiyorum, “yolunuzu düşürün” diyebiliyorum. Çeşit çeşit pideleri ve özellikle güveç oldukça başarılı; fiyatlar ise lezzet ile doğru orantılı.

Kendinizi ve misafirlerinizi gönül rahatlığı ile ağırlayabileceğiniz bir yer.

Arslan Kardeşler’in işletmecisi Osman Arslan anlatıyor:

“12 yaşından beri bu işin içindeyim. Aşçılık işine ilk İstanbul’da başladım 35 yıldır da devam ediyorum.

Taşköprü’de bu işi yaparken 1990 yılında Kastamonu’ya geldik, halen devam ediyoruz. Sabah 08.00’den itibaren işyerimiz servise hazır hale geliyor.

Kardeşlerim Taşköprü ilçemizde yine bu işe devam ediyorlar, onlar orada, ben burada.

Servisimiz var, ayrıca toplu sipariş gelirse uzak yerlere, mesela Kuzeykent’e kadar servis yapabiliyoruz. 

Pide çeşitlerimiz var, lahmacun yapıyoruz. Diğer yemeklerimizin yanında tırnak pideyi fırınımızda yapıp sıcak olarak müşterilerimize servis ediyoruz.

Bu cadde üzerinde bulunan Uğurlu Hastanesinin kapanmasından sonra bir süre işlerimiz azaldı, ancak sonra biraz toparlayabildik.”

Damak lezzeti değişebilir dedim, mesela ben pilavın üstüne güvecin bir kısmını suyuyla birlikte boca ettim. Güveç içindeki etlerde ne bir gram sinir, ne de bir gram yağ var. Çok güzel bir şekilde fırına girmeye hazır hale getirilmiş.

Özellikle “kebapçı pidesi” de denilen tırnak pide fırından yeni çıkmış sıcak bir şekilde geliyor, yanında hiçbir şey olmadan sadece bu lezzetli pide ile çayınızı yudumlayabilirsiniz, ama kiremit dediğimiz kapta gelen güveç ile pide bir başka lezzet yumağı oluyor.

 

1 9
- +
slide 1 to 8 of 9

Topraktan yapılan sağlık bakımından hiçbir sakınca taşımayan kaplara güveç deniliyor yani toprak tencere.

Et, tavuk, nohut, fasulye, ne pişirilirse pişirilsin tencerede pişenlere göre güveçte yapılan yemeklerin tadı bir başka güzel oluyor.

Güveç kap büyük olabileceği gibi, kiremit dediğimiz güveçler ise porsiyon olarak içine konulacak malzemeler ile büyük fırınlarda yapıldığında kendine has bir lezzet ortaya çıkıyor.

Güveç yemeklerinin en lezzetlisi olan kuşbaşı etli güveç ile güzel bir ziyafete hazır olun.

  • ••

İş keyfi engeller ama farklı keyifler getirir. (William Feather)

Video oynatıcı
https://www.kastamonugazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/Arslan-Kardeşler-Video.mp4

Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

Dosyayı indir: https://www.kastamonugazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/Arslan-Karde%C5%9Fler-Video.mp4?_=1
00:00
00:00
00:00
Yukarı/aşağı tuşları ile sesi artırın ya da azaltın.

 

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

GUT HASTALIĞI VE BESLENME TEDAVİSİ

Sonraki Haber

“Yorulmamak üzere yola çıkanlar dinlenmeyi bilmezler”

Benzer Haberler

Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Böyle gelmiş böyle gider

6 Aralık 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 3

25 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 2

18 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki…

8 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Kanyonlarda fotoğraf yolculuğu…

2 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Restorasyonlarda geçmişe saygı

29 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Başarının adı Kastamonu

19 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Tarihin aynası müzeler

11 Ekim 2022
Sonraki Haber
Valiliğe şükran

"Yorulmamak üzere yola çıkanlar dinlenmeyi bilmezler"

Son Haberler

İyi bayramlar

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.