• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cumartesi, 10 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

“Sağlığınız için bal tüketin”

1 Aralık 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
“Sağlığınız için bal tüketin”
Share on FacebookShare on Twitter

4 kuşaktır arıcılık yaptıklarını belirten bal üreticisi ve satıcısı Mustafa Arpacı, balın doğal antibiyotik olduğunu hatırlattı; arıcılığın büyük özveri ve emek isteyen bir iş olduğunu, iyi verim ve kaliteli bal üretimi için gezginci olmak gerektiğini söyledi.

“Dedem Mustafa Arpacı, babam Mehmet Arpacı ve oğlum Fuat Arpacı olmak üzere 4 kuşaktırbu işi sürdürüyoruz” diyen Arpacı, tecrübenin ve gezginciliğinüretim sürecindeki önemini vurgulayıp, şöyle konuştu:

“Biz üretimde yeterli verimi almamızı gezginci olmamıza borçluyuz. Arının nerede bal yapabileceğini bilirsen, hava değişimlerini iyi takip edebilirsen ve arıyı da gezdirirsen verim alınır. Yoksa, normal usullerle yeterli bal alınamaz, verim elde edilemez. Gezginci olarak güzel netice alabiliyoruz. Biz arılarımızı her sene en az 2-3 yere taşıyıp, yerleştirip bal alabiliyoruz. Arının bal yapacağı müsait yerleri de iyi biliyor ve tespit ediyoruz. Arı üretiminde ilk durağımızhaziran ayı içinde kestanenin bol olduğu Evrenye bölgesi oluyor. Bu bölgeden kestane balı elde ediyoruz. Bu bölgede 20 gün kalıyor ve arılarımızın balını alıyoruz ve Kastamonu’ya getiriyoruz. İlk bal üretimimizden sonra da ikinci olarak ayçiçeğinin bol bulunduğu Samsun Havza Bölgesine gidiyoruz. Burayatemmuz ayında gidiyor ve burada da 20 gün kaldıktan sonra balımızı alıyor yine Kastamonu’ya dönüyoruz. Son bal üretimimizi 1850 rakımlı Ilgaz Doruk Otel bölgesine çiçeklerin bol bulunduğu yere arılarımızı yerleştirerek burada 20-25 gün gibi kaldıktan sonra Ağustos ayı içinde balımızı alıyoruz. Arılar karakovan balının mumunu ve tüm oluşumunu tamamen kendisi yapıyor ve en değerli balı üretiyor.  3 kez ballarımızı aldıktan sonra arılarımızın kışlık bakımlarına Şeyh Köyümüzde devam ediyoruz, onları korumaya alıyoruz. Bu yıl arılarımızdan iyi bal aldık. İşyerimizde karakovanbalı, çiçek balı, kestane ve deli balı ile polen bulunuyor. Bal, bakteri barındırmadığı için de doğal bir antibiyotik. Bağışıklık sistemini güçlendiren bal, şu anda yaşanmakta olan tipteki hastalıklara direnç sağlamada, arıların bacağı ile getirdikleri doğal polen ise insan vücudundaki hücreleri yenilemede etkili ve faydalı oluyor. Çiçek, çam, kestane, püren ve acı bal ve kovan balı grip başta olmak üzere öksürük, uykusuzluk, astım, bronşite iyi gelir, enerji verir, kan şekerini düzenler, kilo verdirmeye yardımcı olur, sindirimi artırır, göze iyi gelir ve daha çok sayıda insan sağlığı için faydalı bir üründür.”

Cengiz MUHZİROĞLU

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Balıkçı Salih Yarız kalbine yenildi

Sonraki Haber

THY’den bir iptal daha

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Ağustosta da eksi yazdık

THY’den bir iptal daha

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.