• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 29 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Siyez buğdayında yüksek rekolte beklentisi

3 Haziran 2021
BÖLGE, MANŞET
A A
Siyez buğdayında  yüksek rekolte  beklentisi

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde "buğdayın atası" olarak bilinen siyez buğdayında yüksek rekolte bekleniyor. ( Vural Akkirpi - Anadolu Ajansı )

Share on FacebookShare on Twitter

İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık:
“Yaklaşık 900 çiftçimiz 15 bin dönüm civarında siyez ekimini gerçekleştirdi. Dönüm başına 250 ile 350 kilogram arasında verim almayı hedeflemekteyiz”

İhsangazi’de “buğdayın atası” olarak bilinen siyez buğdayında yüksek rekolte bekleniyor.

Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak da bilinen siyez buğdayı ilçenin önemli tarım ürünü olarak öne çıkıyor.

Tamamen doğal yollarla yetiştirilmesi nedeniyle iklim şartlarından çok çabuk etkilenen siyez buğdayında, bu yıl hava şartlarının üretime uygun seyretmesi nedeniyle rekoltede artış yaşanması öngörülüyor.

İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, AA muhabirine, ilçede yoğun olarak siyez buğdayı üretildiğini söyledi.

İlçe nüfusunun yüzde 90’ının tarım ve hayvancılık yaptığın anlatan Sağlık, “Bu noktada üretmeyi seven bir ilçeyiz. İlçemizde siyez ekimi mevsim şartlarına göre genellikle eylül, ekim ve kasım aylarında yapılıyor. Bu yıl da yaklaşık 900 çiftçimiz 15 bin dönüm civarında siyez ekimini gerçekleştirdi. Dönüm başına 250 ile 350 kilogram arasında verim almayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Son yağmurla birlikte siyezde rekoltenin artacağını ifade eden Sağlık, temmuz ayında yapılacak hasadı sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Siyez üreticisi Ahmet Buran ise 50 yıldır siyez buğdayı yetiştirdiğini belirterek, “Siyezi Türkiye’nin birçok noktası ile yurt dışına dahi gönderiyorum. Bu yıl yüksek rekolte bekliyoruz. Geçen seneye nazaran yağmur bu sene iyi ama yine de yağmura ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Hasan Bodur ise siyezi daha önce buğday olarak kullandıklarını daha sonra ise bulgur ve ununu yapmaya başladıklarını söyledi.

Siyezin tamamen organik olarak yetiştirildiğini kaydeden Bodur, “Bu sene verimden beklentimiz güzel. Diğer yıllara göre yağmur iyi yağdı. Geçen seneye göre bu yıl verimin artacağını düşünüyoruz.” dedi. AA

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

CHP’den esnafa siftah parası

Sonraki Haber

4 tür afete karşı risk azaltma mesaisi

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Sonraki Haber
4 tür afete karşı risk azaltma mesaisi

4 tür afete karşı risk azaltma mesaisi

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.