• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Salı, 13 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

ASKF Başkanı Keloğlu: “Tesisleşme açısından gün geçtikçe büyüyoruz”

21 Ekim 2020
DİĞER BRANŞLAR, MANŞET
A A
ASKF Başkanı Keloğlu: “El birliği ile bugünleri aşacağız”
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı (ASKF) Adem Keloğlu, TV366’da Yılmaz Acar Davut ve Serkan Horuz’un hazırlayıp sunduğu “Kastamonu’da Spor” programının konuğu oldu.

Kastamonu amatör sporuna daha iyi hizmetler yapmak için çalışacaklarını belirten Adem Keloğlu, pandemi nedeniyle belirsiz olan Bölgesel Amatör Lig ve 1’inci Amatör Küme’nin oynanmasını istediklerini söyledi.

Kastamonu’nun tesis açısından gün geçtikçe büyüdüğünü ve geliştiğini de söyleyen ASKF Başkanı Adem Keloğlu, “Salonsuz, sahasız ilçemizi bırakmamak şartıyla, gençlerimizin ilçelerde rahat rahat spor yapması, halkımızın da spora katkı sağlamasını çok önemsiyoruz. Bu konuda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Sayın bakanımız tesis yatırımları müjdelerini verdi, teşekkür ediyoruz. Stadyum bir süreç. Öncelikli olarak Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve yeni salonun tamamlanması; bunlar bittiğinde bizim eksiğimiz tek noksanımız stadyum olacak. Duyumlarıma göre stadyumla ilgili de girişimler yapılacak. Kastamonu tesis açısından gün geçtikçe büyüyor” dedi.

Kastamonu’da 126 kulüp, bunların da 81’inin aktif olduğunu söyleyen Adem Keloğlu, “Amatör spor kulüpleri kuruldukları yerlerde desteğe ihtiyacı olan bir yapıda kuruluyor. Belirli, düzenli bir gelir kaynakları olmuyor. ASKF olarak, İl Özel İdare olarak, iki sene öncesine kadar Belediye tarafından bazen de bakanlık olarak malzeme yardımları ile bu kulüpler destekleniyor. Ama öyle belediyelerimiz var ki ilçeden merkeze maç yapmaya gelme noktasında araç parası bulamayan kulüplere yardım etmiyor. Aktif olan kulüplerimizin sorunlarını en aza indirmeye çalışıyoruz. Araç, Cide, Abana, Bozkurt, Tosya ve Taşköprü ilçelerimiz gerçekten destek veriyorlar. Şenpazar ve Pınarbaşı belediye başkanlarımız aradılar, gelecek sezon futbol liglerine katılmak istediklerini söylediler. Geçen sene İhsangazi de faaliyete geçti. Pandemi süreci olmasa salon faaliyetlerine de katılan ilçelerimiz olacaktı. Amatör spor kulüplerimiz belediyeler tarafından, kaymakamlıklar tarafından, esnaf tarafından, veliler tarafından desteklendiği zaman kulüplerimiz gerekli faaliyetleri yapacaklardır” diye konuştu.

GÜN MEDYA GRUP SPONSORLUK DETAYLARI

Gün Medya Grup ile imzalanan anlaşma hakkında da bilgiler paylaşan Adem Keloğlu şöyle konuştu:

“ASKF’ler olarak lisans aktarımlarından bir gelir elde edebiliyoruz onun dışında gelirimiz yok. Kulüplerimizin bir kısmından da destek amaçlı katılım payı almıyoruz. Malzeme yardımı Belediye verirse alıyoruz, en son 2 yıl önce, seçimlerden önce bir yardım almıştık. Özel İdare’den 2-3 yıldır yardım alamadık. Sonuç içerisinde mağdur olduk, arayışta bulunduk ve Gün Medya Grup Onursal Başkanı Cengiz Aygün ile görüştük, durumu arz ettik. 200 bin lira karşılığında protokol imzaladık. Bu protokolde isim sponsorluğu çerçevesinde kimlere ne verileceği belli. Protokol gereği ‘Mali liglere katılan takım sporlarına ve amatör kümeye katılan takımlarımızın alt yapı müsabakalarına katılan takımlara verilecektir’ anlaşması var. Ferdi branşlara katılanlara verilecektir diye bir şey yok. GMG’nin sponsor olduğu alan bu. Ulusal müsabakalara katılan, bu şartlardaki takımlara deplasman desteği sağlayacaktık ama pandemiden dolayı katılamadıkları için meblağ arttı. Şu anda 148 bin 250 lira harcandı, 51 bin 750 lira para kasada var. Bu paranın da 12 bin lirasını harcadık. Okula giden başarılı sporcularımıza kitap yardımlarını yaptık, ihtiyacı olan sporcularımıza burs desteği verdik. Bu sene alacağımız yardım da burs desteğimiz de var. Geçen sene ki protokolde burs desteği yoktu ama para arttığı için bunları yapıyoruz, yapacağız da. Kalan paraları da yine amatör spor kulüplerimize dağıtacağız. GMG ile ASKF arasında anlaşma gereğini yerine getirdiği takdirde benim kasama para girmedi diyen takım olamaz. Ekstra olarak yardıma ihtiyacı olan sporcularımız da oluyor onlara da veriyoruz. Bizim işimiz amatöre imkanlarımızı en iyi şekilde aktarmak. Biz sponsorumuza da üyelerimize de bunun hesabını veriyoruz. Bu sene de GMG ile yine anlaşmamız olacak. Miktar henüz netleşmedi. GMG haricinde bir sponsorluk görüşmemiz yok. Liglerimizin sponsoru olacağı için diğer sponsorluklar takımların kendi sponsorlukları olabilir.”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözleri için de Adem Keloğlu, şöyle konuştu:

“‘Küfesi boş olan yokuşu hızla çıkar, siz hizmete devam edin’ demişim. Burada bir hakaret görüyor muyuz? Cide ziyaretimde hastanenin yapılmakta olduğunu arkadaşlarıma söylemiştim, seçimi CHP kazanınca bana ‘Hastane işiniz yattı’ dedi. Ben de AK Parti yapar dedim, Kastamonu’da inşaat başladığı zaman yarım kalmıyor dedim. Hastane yapıldı ve Sayın Milletvekili Metin Çelik demeç vermiş. Ben de onlara istinaden altına bu yorumu yaptım. Arkadaş kendi üstüne alınmış, niye alındıysa. Öyle bir şey söylesem bile demokrasi ve özgürlükten bahseden bir partinin il başkanı olarak, ismimi göstererek –sanki küfür etmişim- ne demişim? Benim reklama ihtiyacım yok sayın başkan reklama ihtiyacı olan sensen benim üzerimden bunu yapma. Bir il başkanı bu kelimeyi kullanmaz: Yaltaklık. Yakıştıramadım. Aynı kelimeyi sayın başkana iade ediyorum. Ben kimseye yaltaklık yapmadım yapmam da. Ben 13 yıldır bu kurumda sporun içindeyim, 15 yıldır ASKF’deyim. Siyasi görüşüm var ama siyasi ayrımım asla olmaz. Sayın başkanı genel kuruldan sonra ziyaret ettim ve Cide, Araç belediye başkanlarından memnuniyetimi dile getirerek Daday’dan daha fazla yardım istedim. Siyasi bir ayrımım olsa niye gideyim. Siyasi görüşüm var ama siyasetim olmaz benim. Benim işim sivil toplum kuruluşu olarak amatör sporun Kastamonu’da en iyi şekilde temsil edilmesidir. Benim 5 tane yönetim kurulu üyem CHP’li. Bende sağcı solcu yok. Çalışan, spora hizmet eden insan var. Şunu da söyleyeyim, AK Parti’nin Kastamonu’da yapmış olduğu spor yatırımlarını takdir etmemek benim ahlaksızlığım olur veya spora yardım eden insanı takdir etmemek benim ahlaksızlığım olur. Bunları yapmış bir parti veya destek aldığımız bir milletvekili varken; ben kimseye hareket etmeden sadece hizmete devam diyorum. Siyasi görüş ne olursa olsun amatör spora kim destek verirse onu saygıyla anarız.”

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Doğa GSK’dan yeni transferler

Sonraki Haber

Avrupa’da tanıdık rakip

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
Sonraki Haber
Belediyespor sezonu  Görele’de açıyor

Avrupa’da tanıdık rakip

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.