• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cumartesi, 10 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

CHP: Çiftçinin malı pula dönüştü

27 Ağustos 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
CHP: Çiftçinin malı pula dönüştü
Share on FacebookShare on Twitter
  • CHP, dün 81 ilde eşzamanlı yaptığı basın açıklamalarıyla çiftçi sorunlarına dikkat çekti.Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderlerinin hızla arttığına dikkat çekilen ve çiftçilerin yeterince desteklenmediği belirtilen basın açıklamasında son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerin malının değerinin pula dönüştüğünü söyledi.
  • Kastamonu’da basın açıklamasını okuyan Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu, “Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, dün 81 ilde eş zamanlıolarak yaptığıbasın açıklamalarıyla çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Kastamonu’da CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu’nun okuduğu basın açıklamasında; paranın değerini yitirmesiyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderlerinin hızla arttığına dikkat çekildi ve çiftçilerin yeterince desteklenmediği vurgulandı.

Tarım Kanunu’na göre son 14 yılda devletin çiftçiye ödemesi gereken 175 milyar TL’yi ödemediğini belirten Böbüroğlu, son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla da çiftçilerin malının değerinin pula dönüştüğünü söyledi.

Basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisi olan 26 Ağustos 1922 Büyük Taaruz’un 98. Yıldönümü kutladıklarını söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu, “Bugün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekun sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür. 98 yıl önce bugün 26 Ağustos 1922’de, büyük zaferimizin ilk adımını atılmıştır. Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruz’un 98’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” dedi.

“EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZ TEHDİT ALTINDA”

Emperyalizme karşı, o gün konulan iradenin bugün yollarını aydınlattığını söyleyen Böbüroğlu, şöyle devam etti:

“Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimizdir, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır. Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemektedir. Son 14 yılda, devletin çiftçimize Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir.Diğer taraftan, özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür.”

Türkiye’nin Venezuela’da peynir ithal edecek olmasına değinen Aydın Böbüroğlu, şunları söyledi:

“Saray’ın aldığı son kararla Türkiye, Venezuela’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine’deki, Kars’taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetimi Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır.  200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezuela çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir. Nitekim, Türkiye’deki yerel seçimlerden önce 25 kuruşa çıkarılan süt destekleri, seçimler sonrasında 10 kuruşa indirilmiş, ardından da 15 kuruşa çıkarılmıştır. Girdi fiyatları sürekli artarken, artırılması gereken destek, süt üreticisinin cebinden kepçeyle alınmış, sonra damlalıkla ancak bir kısmı geri verilmiştir.”

CHP olarak Venezuela’yla olan bu muhabbetin sebebini öğrenmek istediklerini de söyleyen Aydın Böbüroğlu, “Saray yönetiminin bu ülkenin çiftçisini ezerken başka ülkelerin çiftçisini desteklemesinin nedenini öğrenmek, tek adam rejimi altında ezilen, ekonomisinde ciddi sıkıntılar ve gıda kıtlığı yaşayan Venezuela’ya olan bu muhabbetin sebebini bilmek istiyoruz. Ülkemizdeki Saray rejiminin artık ülkeyi yönetme kabiliyetinin kalmadığı ortadadır. Türkiye yönetilmemekte, Türkiye savrulmaktadır. Saray ve ahalisi, ekranlardan her gün pembe tablolar çizmekte, fakat bu pembe tablolar milletimizin mutfağındaki boş tencereyi doldurmamaktadır. Yitirdiğimiz bağımsızlığımız Türkiye’yi emperyal güçlere teslim etmekte, egemen güçler arasında oradan oraya savurmaktadır” dedi.

Türkiye’nin bereketli toprakları, olağanüstü konumu ve genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtenBöbüroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasiyle, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız. Ve işte bu inançla, bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız ve 30 Ağustos’ta yurdumuzun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutluyor olacağız. Ülkemizin bağımsız ve müreffeh yarınlarında CHP vardır.”

Basın açıklamasının sonunda, önceki gün vefat eden Belediye Meclis üyesi Mehmet Sirkecioğlu’nun yakınlarına başsağlığı dileyen Böbüroğlu, “Kastamonu Belediyesi Meclis üyesi Mehmet SirkecioğluBeyefendinin yaşamını kaybetmesinden Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak  derin üzüntü duyuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı, sabırlar diliyoruz” dedi.

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Sirkecioğlu kansere yenildi

Sonraki Haber

El freni tutmayan oto ATM’ye çarptı

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
El freni tutmayan oto ATM’ye çarptı

El freni tutmayan oto ATM’ye çarptı

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.