• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 11 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

EMITT, bugün kapılarını açıyor…

9 Şubat 2022
MANŞET, TURİZM
A A
EMITT, bugün  kapılarını açıyor…
Share on FacebookShare on Twitter

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu AkdenizUluslararası Turizmve Seyahat Fuarı 9–12 Şubat 2022 tarihlerindedünya turizm profesyonellerini ve tatiltüketicilerini 25’inci kez İstanbul’dabir araya getirecek.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen HyveGroup tarafından organize edilenDoğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; bugün İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor.

İki yıl aradan sonra tekrar düzenlenen25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere toplam 14 ülkeye ev sahipliği yapacak. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar deneyimi yaşatacak.

 

Daha önceki fuarlarda olduğu gibi bu yıl da yeni ihracat kanalları oluşturmak amacıyla düzenlenen VIP Alım Heyeti programı kapsamında; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan, Rusya, Hindistan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve Azerbaycan gibi önemli ülkeler başta olmak üzere toplam 53 ülkeden gelen 200’ün üstünde yabancı alıcı fuarda yer alacak.

2022 Yılında Turizm Geliri 35 Milyar Dolar Olacak

Türkiye’nin en çok turist gelen ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, “TUİK’in verilerine göre 2021 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 30.038.961 kişi ve turizm gelirimiz 24,48 milyar dolar olarak açıklanmıştır. 2021 yılında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 2020yılı ile karşılaştırınca yüzde 94 artarak 24,71 milyona yükselmiştir.Turizm ve Kültür bakanlığımızın Kasım ayında yaptığı açıklamaya istinaden 2022 yılında ise turizm gelirlerimizin 35 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Bu veriler Türkiye’nin turizm açısında her geçen gün yükseldiğini gösteriyor. Bu sonuçlar bizi umutlandırıyor,” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına EMİTT Fuarı’nın katkısının büyük olduğunu söyleyebiliriz. En son 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz bu fuara büyük bir talep olmuştu. Bu yıl da yine aynı şekilde yabancı ülkelerden gelen katılım talebi çok yüksek düzeyde. Bu, bizim doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Böyle olunca da ülkemize daha büyük yarar sağlamak için işlerimizi hızlandırmada bize motivasyon sağlıyor.”

 Turizm Sektörüne Dair Her Şey EMITT 2022’de Yer Alacak!

EMITT Fuarı, çok değerli Devlet organları, birliklerimiz, tur operatörleri, seyahat acenta ve otellerin yanı sıra havayolları, konaklama tesisleri, ulaşım ve bilişim teknolojileri firmaları gibi turizm sektöründe yer alan profesyonellerin buluşma noktası olacak. Fuarda farklı konularda, sektörün trendlerini kapsayan oldukça zengin bir konferans programı gerçekleşecek.

Fuarın ilk gününde Turizm Danışmanı Osman Ayık’ın moderatörlüğünde, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı FiruzBağlıkaya, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı SuririÇorabatırBaşkanlar Oturumu’nda yer alacak. Sektöre yön veren son gelişmeleri gündeme taşıyacak.

EMITT’in olmazsa olmazı Master Class Özel Fuar Turları ile uzmanlar, gezginler, influencerlar ve şefler, katılımcıların stantlarında bire bir ziyaret ederek, israftan nasıl kaçınacaklarını, sürdürülebilirliğin ipuçlarını ve iklim dostu turizm uygulamalarını konferans sahnesinden fuar koridorlarına taşıyacak.

EMITT’in bölgedeki en yeni ürün ve hizmetlerin sergilenmesine ve takip edilmesine olanak sağlamasının yanında, 25.yılına özel yeniliği ise EMITT TechGarage olacak. İçeriğiyle yaratıcı ve yatırımcı zihinler arasında köprü oluşturan aktiviteleri destekleyen EMITT TechGarage’daMetaverse’den artırılmış gerçekliğe dijitalleşmenin ve teknolojinin getirdiği en yeni uygulamalarıyla start-uplar turizm sektörü ile buluşacak.

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Faturadan tasarrufun püf noktası bu saat aralığında

Sonraki Haber

Kastamonu’nun ortak anısıdır İsmail Dönmez

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
Sonraki Haber
Valiliğe şükran

Kastamonu'nun ortak anısıdır İsmail Dönmez

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.