• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Perşembe, 19 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Gastronominin duayenleri Kastamonu Sofrasına konuk oldu

21 Eylül 2022
GENEL, GÜNDEM, KASTAMONU, KÜLTÜR, MANŞET
A A
Gastronominin duayenleri Kastamonu Sofrasına konuk oldu
Share on FacebookShare on Twitter

15. Kastamonu Tanıtım Günleri 15-18 Eylül tarihleri arasında Maltepe İBB Etkinlik
Alanı’nda KAS-DER (Kastamonulular Dayanışma Derneği) tarafından gerçekleştirildi.

 

1 8
- +

KAS-DER Genel Başkan Yardımcısı Medya ve İletişim Canan Yurdakul, etkinlik ile ilgili açıklamasında şunları paylaştı:

“15. Kastamonu Tanıtım Günleri bünyesinde 16 Eylül Cuma günü saat 16:00 ‘da, ünlü şef,
gurme ve köşe yazarları, Kastamonu mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu otantik bir
Kastamonu sofrasında misafir edildi.

Ev sahipliğini KAS-DER Genel Başkanı Sn. Remzi Şen’in yapmış olduğu Otantik Kastamonu Sofrasında konuk olarak ünlü şefler Hazer Amani, Burak Zafer Sırmaçekici, halk mutfağı araştırmacısı, yazar ve Lezzete Dair programını sunucusu Adnan Şahin, Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zeynep Kakınç ve Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen yer aldı.
Misafirler, Kastamonu mutfağının zenginliği ve özgünlüğü üzerine edilen sıcacık ve
samimi sohbetler eşliğinde çok zengin bir menüyle ağırlandı. En doğal şartlarda üretilen ve özel
bir kesimle elle dilimlenen Kastamonu pastırması, yöresel tereyağı ve marmelatlar, üryani eriği,
elma pekmezi suyuyla harmanlanan kel simit, kızamık bitkisinin özünden yapılan Pınarbaşı-
Azdavay yörelerine ait kara çorba, yöresel otlarla pişirilen leziz ekşili pilav, Kastamonu mantısı,
tirit, tadanların vazgeçemediği etli ekmek, doğal ortamlarda yetişmiş hindi ile yapılan Seydiler
banduması, kendine has tekniğiyle yavaş yavaş pişirilen Taşköprü kuyu kebabı, Küre Dağları’nın
bol oksijenli ormanlarında üretilen kestane balı, Tosya’nın sarıkılçık pilavı, dünyada genetiği ile
oynanmamış tek bulgur olma özelliğine sahip olan siyez bulgurundan yapılan pilav, eğşi, kızılcık
şerbeti, cırık tatlısı, yerken ağızda dağılan çekme helvası ve dibek kahvesi gibi Kastamonu’ya
özgü bir çok özel tat konuklara ikram edildi. Her ürün kendi yöresine ait hamarat eller tarafından
yapılıp sofraya ikram edilirken; konuklar, siyez bulgur pilavını Kastamonu mutfağı hayranı olan
Hazer Amani’nin yorumuyla tatma şansını yakaladılar.
Sofra’dan “Ayda bir Kastamonu” sloganı ile ayrılan konuklar bu eşsiz lezzetleri tekrar
tatmak için Kastamonu’ya sık sık ziyarette bulunmak istediklerini belirttiler.”

PaylaşTweet
Önceki Haber

Av köpeklerine vahşi tuzak

Sonraki Haber

Şenpazar Derneği Gençlik Kolları’nda yeni yönetim

Benzer Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı
GENEL

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

16 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Sonraki Haber

Şenpazar Derneği Gençlik Kolları’nda yeni yönetim

Son Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.