• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Perşembe, 15 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Hazer Şef’ten Kastamonu mutfağına usta dokunuşlar

28 Eylül 2019
KASTAMONU, MANŞET
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu Gastronomi Festivali’nin (KASTRONOMİ) ikinci gününde ünlü şef Hazer Amani, harika bir gastroshowla Kastamonulular’ın huzuruna çıktı. Hazer Amani’ye yine ünlü şefler Türev Uludağ ve Burak Zafer Sırmaçekici de eşlik etti.

İki gündür arkadaşlarıyla birlikte Kastamonu mutfağını yakından görme fırsatı yakaladığını ifade eden Hazer Amani, Kastamonu’nun yemek kültürünün çok iyi durumda olduğunu ve her geldiğinde yeni bir lezzetini öğrendiğini söyledi.

Bir bölgede ne kadar çorba çeşidi varsa yemek kültürünün de o derece yüksek olduğunu ifade eden Hazer Amani, “Kastamonu’da da çok sayıda çorba çeşidi var. Ve bunun karşılığında da yüzlerce yemek var” dedi.

Kastamonu’nun malzeme konusunda da ender illerden birisi olduğunu ifade eden Amani, sarımsak, pastırma, pirinç, siyez bulgurunun bu yemek malzemelerinin başında geldiğini söyledi.

Hazer Amani, festivaldeki gastroshowda ise yerel şef Murat Ahcı’nın yardımıyla acem pilavı yaptı. Ancak bu yapılan acem pilavı normallerinden biraz farklıydı. Kastamonu pastırması, Tosya pirinci, Kastamonu mantarını bu pilavda kullanan Hazer Amani, Kastamonu’yu gezerken yediği etli ekmeğin hamuruyla da acem pilavını perde pilavına çevirdi. Seyircilerden birisinin de önerisiyle de hazırlanan yemeğe Kastamonu Kapaması adı verildi.

Hazer Amani’nin hazırlamış olduğu yemeğe Tabakoğlu Pastırma’nın sahibi Cihan Tabakoğlu da katkı sundu. Sahnede Hazer Amani’ye yardımcı olan Cihan Tabakoğlu, hazırlanan pilavın ana ürünlerinden birisi olan Kastamonu pastırmasını sahnede kesti.

PaylaşTweet
Önceki Haber

Kastamonu mutfağına evrensel bakış

Sonraki Haber

Mutfakta bir İtalyan: Şef Danilo’dan Siyez Risotto

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Hazer Şef’ten Kastamonu mutfağına usta dokunuşlar

Mutfakta bir İtalyan: Şef Danilo’dan Siyez Risotto

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.