• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cumartesi, 28 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

İktidara kendi sloganıyla atış “Hayaldi gerçek oldu!”

16 Mart 2022
KASTAMONU, MANŞET
A A
İktidara kendi  sloganıyla atış  “Hayaldi gerçek oldu!”
Share on FacebookShare on Twitter

Çalışmalarını Hasan Baltacı’nın koordinatörlüğünde sürdüren CHP Karadeniz Masası’nın 12 il başkanının katılımıyla Kastamonu’da yapılan ikinci toplantısına başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, iktidara eleştirilerini AK Parti’nin “Hayaldi Gerçek Oldu” sloganını kullanarak ironik bir dille sıralarken, “Hiçbirimiz enflasyonun bu kadar yüksek rakamlara çıkabileceğini hayal bile edemezdik” dedi.

Ekonomik durumu Kastamonu’da kepenk kapatan esnaf sayılarını örnek vererek anlatan Salıcı, gündemdeki Seçim Yasası değişikliği konusuna da işaret etti ve “Seçim Yasası’nı ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler, ne yapmaya çalışırlarsa, çalışsınlar bunun altından kalkma şansları yok. Bir iktidar eğer seçime giderken, son bir yıl kala eğer Seçim Kanunu’nu değiştiriyorsa, bu iktidar gidici olduğunu anlamıştır. Korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

 

CHP Karadeniz Masası, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Hakan Salıcı’nın başkanlığında Kastamonu’da toplandı.

Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın koordinatörlüğü’nde çalışmalarını sürdüren CHP Karadeniz Masası’nın bu ikinci toplantısına Artvin, Bartın, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak il başkanları katıldı.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in selamlama konuşması ve takdimlerinin ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Karadeniz Masamızda 12 ilimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütsel kapasitesinin Karadeniz’de daha üst seviyelere çıkarmak için özel bir çalışma yapıyoruz. Bundan önce Doğu Masamızı oluşturmuştuk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 24 ilimizi kapsayan bir çalışma idi. O masasının bir buçuk yıldır çalışmaları devam ediyor. Sadece seçim endeksli bir çalışma yürütmüyoruz. CHP’nin örgütsel olarak daha kökleşmesini, toplumun bütün kesimlerine ulaşmasını, bütün ilçelerimizde, köylerimizde üye sayılarımızı arttırmayı hedefleyen bir çalışma yürütüyoruz. Karadeniz’de aynı hedefleri yerine getirmeye çalışacağız. Önümüzdeki günlerde de bir Orta Anadolu Masası kuracağız. Orta Anadolu’da da geniş bir coğrafyada benzer hedefleri içeren çalışmaları organize edeceğiz. Bunu partili arkadaşlarımızla hep beraber yapacağız” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN

HİZMETLERİNİ

ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İktidar olacaklarına inandıklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz iktidar olacağız. İktidar olmanın yolu geçmişte yaşadığımız bazı eksiklikleri ortadan kaldıracak, adımlar atmak. Dolayısıyla bugün burada yaptığımız çalışmaları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Bir iktidar var. Bir Cumhur İttifakı var. AK Parti ile MHP’nin kurduğu, BBP’nin destek verdiği, Vatan Partisi’nin bir yerinde olduğu bir ittifak var. Bu ittifak Türkiye’yi bir süredir yönetiyor. Gelmiş olduğumuz noktada hem Sayın Erdoğan’ın memleketi Rize’de, hem Kastamonu’da, hem neredeyse bütün belediyelerini aldığımız Artvin’de toplumun genel olarak CHP’li belediyeler 31 Mart seçimlerinde yöneldiği tüm Türkiye’de bir iktidar değişimi arzusu var. Genelde bir iktidar değişimi arzusu var. Bizim belediyelerimiz, belediye başkanlarımız vatandaşlarımıza olabildiğince destek olmaya çalışıyorlar. Bu ekonomik kriz döneminde, pandemi döneminde, ekonomi şartlarının gittikçe teklemeye başladığı, vatandaşların gittikçe daha da zorlandığı bu dönemde bizim belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Fakat öbür taraftan da bizim belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmaları engellemeye çalışan, onlara Belediye Meclislerinde zorluk çıkaran, onların vatandaşa hizmet verme çabalarını durdurmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bizim belediye başkanımız vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor, AK Parti de onları engelleme çabası içerisinde . Belediye Başkanlarımız uğraşacaklar. Hiçbir mazeret üretmeden, vatandaşa daha hizmet verebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. CHP’nin Meclis Grubu, parlamento grubu elinden gelen mücadeleyi yapıyorlar. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu daha da ileriye götürecek çalışmalara imza atıyor. Kanun teklifleri, araştırma önerileri veriyor, vatandaşın çıkarına ne varsa gündeme getiriyoruz ama AK Parti ve MHP’nin oylarıyla ret ediliyor. CHP örgüte de toplumun bütün kesimlerine ulaşmak için bir çalışma yürütüyor. Kastamonu’da da ilçe ilçe, köy köy bir çalışma yürütüyoruz. Biz bu bütün çalışmaların sonucunda iktidar olacağımıza inanıyoruz. Vatandaşımızın yaptığımız bu çalışmaları takdir edeceğini, AK Parti’nin yaratmış olduğu bu zulüm düzeninde ortadan kalkacağını düşünüyoruz.”

“DOKTORLARIMIZA REVA

GÖRDÜKLERİ MUAMELE BU”

Konuşmasını 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak sürdüren Salıcı, “14 Mart öncesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan veciz sözler söylendi. Bir yandan doktorlarımızın Tıp Bayramı’nı kutladı, ondan birkaç gün öncede ‘Varsınlar gitsinler. Biz yeni mezunlarla yolumuza devam ederiz’ dedi. Tayyip Erdoğan birbiriyle çelişen mesajları bazen birkaç gün içerisinde, son zamanlarda aynı gün içerisinde vermeye devam ediyor. Bir yandan Tıp Bayramı’nı kutluyor, aynı gün Taksim Meydanı’nda doktorlarımız tartaklanıyor. Pandemi döneminde kendi canını öne atarak, vatandaşın canını, sağlığını korumaya çalışan doktorlarımız reva gördükleri muamele bu” şeklinde konuştu.

“HAYALDİ GERÇEK OLDU!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, iktidara yönelik eleştirilerini, AK Parti’nin “Hayaldi gerçek oldu” sloganını hatırlatarak şöyle sıraladı:

“Biz enflasyonunun TÜİK’in rakamlarına göre yüzde 54,5 olacağını hayal etmezdik ki, bu TÜİK’in makyajlanmış rakamlarına göre. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) rakamlarına göre yüzde 123,8. Bugün açıklandı tarımdaki enflasyon yüzde 68 civarında. Biz daha önce hiçbirimiz enflasyonun bu kadar yüksek rakamlara çıkabileceğini hayal bile edemezdik, AK Parti döneminde bu gerçek oldu. Biz 6 ay önce Kastamonu’da mazotu 7,5 TL’den alıyorduk, son fiyat değişikliğinden sonra yaklaşık 20 TL’ye gelmiş oldu. Mazotun 6 ay içerisinde neredeyse 3 kat artacağını biz hayal bile edemezdik, AK Parti dönemine bu felaket de gerçek oldu. Dünyada ham petrol fiyatları yaklaşık yüzde 60 artarken, Türkiye’de yüzde 200 arttırma başarını gösterdiler, dolayısıyla ulaşımdan tutun, çiftçinin kullandığı mazota kadar ürettiğimiz ürünlere de, tükettiğimiz ürünlere de fiyat artışı olarak yansıdı. Biz geçmişte vatandaşımızın ekonomik zorluklardan bakkala gidip, bir bardak sıvı yağ almak için çaba göstereceğini hayal bile edemezdik, biz bu ülkede sıvı yağ kuyruklarının olacağını hayal bile edemezdik ama AK Parti döneminde bu da oldu. Taneyle çocuk bezi alınabileceğini hayal bile edemezdik, biz marketlerde mamalara kelepçe takılacağını hayal edemezdik, AK Parti döneminde bu felaketler de gerçek oldu. Dolayısıyla öyle bir Türkiye yaratılar ki, biz önce patates ve soğan için sıraya girdik, sonra sıvı yağ için sıraya girdik, neredeyse her gün mazot için sıraya giriyoruz, şimdide yağ kuyrukları boğuşan, ekmek kuyruklarıyla boğuşan vatandaşlarımızla karşı karşıyayız. Bunların hiçbirisi bizim hayal bile edebileceğimiz şeyler değildi ama AK Parti döneminde bunlarda gerçek oldu.”

“KASTAMONU’DA 2 AYDA

126 ESNAF KEPENK KAPADI”

Salıcı, konuşmasını Kastamonu’da kapanan işyeri sayılarını ve Tosya’daki pirinç üretimini örnek vererek ve Seçim Kanunu’nda yapılmaya hazırlanılan değişikliğe değinerek şu sözlerle noktaladı:

“Doğal olarak bu ekonomik daralmadan Kastamonu da payını alıyor. Kastamonu’da yaklaşık 13 bin 500 esnaf var. 2020 yılında 779 esnaf kepenk kapatmış, 2021’de 738 esnaf kepenk kapatmış, 2022’nin ilk 2 ayında 126 esnaf kepenk kapatmış. Sürekli ticarette, yatırımda, üreticide, esnafta bir geri gidiş var. Vatandaşımız, esnafımız hayatını nasıl devam ettiriyor, saray bununla meşgul değil. Çünkü bir dünya yaratıldı. Bizlerin, insanların yaşadığı ortalama bir hayat var, bir de saray düzeni var. Bu saray düzeninde yaşayanlar, vatandaşların günlük sorunlarından bihaberler. Onlar etraflarındaki 3-5 maaş alan, ekonomik durum ne olursa olsun ceplerine büyük paralar giren ve Türkiye’deki kendi yaşadıkları hayat gibi zanneden, vatandaştan ve halktan kopmuş bir hayat yaşıyorlar. Geçen yıl bir 115 litrelik traktörün deposu yaklaşık 780 TL’ye doluyordu, şimdi 2 bin 250-2 bin 300 TL civarında doluyor. Bizim köylümüzün, çiftçimizin bu maliyetleri karşılaması, üstüne gübredeki fiyat artışları, yemdeki fiyat artışlarını koyarsanız çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın bunlarla baş etmesi mümkün değil. Kastamonu Tosya pirincinin üretildiği bir ilimiz; tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan bir ilimiz. Her yıl bu pirincin rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Vatandaşımız ekemiyor, maliyetlerle başa çıkmakta ciddi bir zorluk yaşıyor. Gübre, mazot ve yem fiyatları artık baş edilemez bir hale geldi. Türkiye’de durum kötü ama çaresiz değil, umutsuz da değil. CHP’nin kadroları var. CHP’nin Genel Merkezi’nde de, Meclis’te de, il başkanlıklarında da, Türkiye’nin 81 ilinde mücadele eden ve bu makus talihi değiştirecek kadroları var. Kadrolarımızla, çözüm önerilerimizle, Millet İttifakıyla beraber, biz bu yeni getirmiş oldukları Başkanlık Sistemi’ni değiştireceğiz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin mutabakat metinini Sayın Genel Başkanlar nasıl imzaladılarsa, o imzaların arkasında durarak, önümüzdeki ilk seçimden sonra o metindeki maddeleri bir bir uygulayacağız. Seçim Yasası’nı ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler, ne yapmaya çalışırlarsa, çalışsınlar bunun altından kalkma şansları yok. Bir iktidar eğer seçime giderken, son bir yıl kala eğer Seçim Kanunu’nu değiştiriyorsa, bu iktidar gidici olduğunu anlamıştır. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye AK Parti’nin yarattığı zulümden kurtulacak ve Türkiye hepimizin gururla yaşadığı aydınlık bir Türkiye’ye dönüşecek.”

 

Cengiz MUHZİROĞLU

PaylaşTweet
Önceki Haber

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Aslolan kadrolu istihdamdır”

Sonraki Haber

Yavuz Ballık’ın samimi kalemi üzerine

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Sonraki Haber
Son Candar: Kemaleddin İsmail Bey

Yavuz Ballık’ın samimi kalemi üzerine

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.