• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cumartesi, 28 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Kastamonu Lezzet Durakları – 17: Zor Balık

23 Kasım 2019
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU
A A
Eleştiri…
Share on FacebookShare on Twitter

Zengin vitamin, güçlü besin değeri ile hem büyüklerin ve hem özellikle de çocukların tüketmesi gereken çok değerli bir gıda balık.

Mevsimine ve yaşadığı denize göre isminden cismine değişiklik gösterse de özellikle bu mevsimde taze ve bol çeşidi bulunmakta… Haftada en az 2 gün sofralarımızda bulunması gerekiyor, uzmanlar aynen bunları söylüyor.

Omega3 deposu olması, bağışıklık sistemini düzenlemesi ve zeka gelişimine katkısı kadar say say bitmeyen faydaları var balığın; tabii ki taze olarak tüketilmesi ayrı bir lezzet.

Cumhuriyet Meydanı’ndan Adalet Caddesi tarafına, eski Site Sineması’na (İl Özel İdare İş Hanı) doğru giderken 13 numarada yeni bir balık restoran açıldı: Zor Balık.

“Zor Balık”, balıkları mevsimine göre taze olarak ister tava, ister ızgara olarak sunuyor.

İşletme sahibi Hikmet Koş, lezzet duraklarımıza yeni eklenen işyerini anlatıyor:

“Aslen Kastamonu’nun güzel ilçesi Cide’liyim. Kastamonu’da giyim ve ayakkabı satışı üzerine mağazalarımız vardı. İlçelerde de şubelerimiz oldu. Halen Barutcuoğlu Alışveriş Merkezinin alt katında Lostra Salonumuz bulunmakta. Daha önce bir de Bursa İskender deneyimimiz oldu ama devam ettiremedik.

Sahil çocuğuyum, denizi iyi bilirim. Aynı zamanda gemi kaptanlığı, telsiz operatörlüğü üzerine belgelerim de var.

 

1 6
- +

Balığın yararlarını hepimiz biliyoruz.Kastamonu’da nüfusa göre balık tüketiminin az olduğunu düşünüyoruz. Önceleri bu işi bir iki arkadaşımız yaptı, ancak halkımız yeterince teveccüh göstermediği için ayakta duramayıp kapatmak zorunda kaldılar.

Kastamonu üç dört yıldır kabuk değiştirdi. Şehirde şu anda gündüz ve gece hizmet veren bir sürü restoran ve kafe bulunuyor.Biz, 11.30’dan akşam 21.30’a kadar hizmet veriyoruz. İnşallah halkımız da tercih eder ve başarılı oluruz.

Balıklarımız sahilden taze olarak geliyor. Sahildeki arkadaşlarımız ne tutmuşlarsa bize mesaj atıyorlar, biz de ihtiyacımız olan balığı getirtiyoruz.

Balık mevsiminde asla buzhane balığı almıyoruz. “Yazın balık tutulmaz” diye bir şey yok. Küçük teknelerle balık tutuluyor. Belli bir metrajın üstündeki teknelere yasak var. Yani her mevsim balık bulunabilir, çeşit değişir sadece.

Çok zorlanırsak mevsimi olmadığı halde balık siparişimiz olursa o zaman buzhane balığı bulundurabiliriz, ancak bu mevsimde balık bol ve sahildeki bütün arkadaşlarımızla irtibatımız var bu konuda sıkıntımız yok.”

Böyle diyor, Hikmet Koş.

Ülkemiz zaten denizlerle çevrili bir yarımada; deniz mahsulleri açısından pek çok lezzeti bulabilmek mümkün.

Balık sevenler için çarşı içinde gidebilecekleri bir balık restoran var artık. “Balığı çok seviyorum, ama evde yapamıyorum; evim kokuyor” diyenler için de bu lezzete ulaşabilme imkanı aynı zamanda.

Balık yemenin keyfini çıkarmak için ideal bir yer Zor Balık. Balığın yanında verilen sıcak irmik helvası ise ayrı bir lezzet.

Barbun, çinekop, çipura, mezgit, hamsi gibi balıkları ızgarada mı seviyorsunuz yoksa tava da mı istiyorsunuz size bağlı.

Havaların soğuması ile lezzetlenen balıkları ve uygun fiyatlarıyla “Zor Balık” adından söz ettireceğe benziyor. Şömine sobanın keyfi ise ayrı bir zevk.

•••

Kalite doğru ürün ya da hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. (Charles A. Mills)

 

Yazı ve Fotoğraflar: Bülend Çadırcıoğlu

PaylaşTweet
Önceki Haber

Karabük, Kastamonu Belediyesi’ni hizmette ikiye katlamış!

Sonraki Haber

Özel İdare dolu dizgin

Benzer Haberler

Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Böyle gelmiş böyle gider

6 Aralık 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 3

25 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 2

18 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki…

8 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Kanyonlarda fotoğraf yolculuğu…

2 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Restorasyonlarda geçmişe saygı

29 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Başarının adı Kastamonu

19 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Tarihin aynası müzeler

11 Ekim 2022
Sonraki Haber
Özel İdare  dolu dizgin

Özel İdare dolu dizgin

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.