• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 29 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Kastamonu Lezzet Durakları- 21: Çağlayan Pide

21 Aralık 2019
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU
A A
Eleştiri…
Share on FacebookShare on Twitter

Son zamanlarda ulusal basına da yansıyan benim pastırmam senin pastırman derken pastırma yapan bütün şehirler kendilerini en iyi pastırma üreticisi ilan ettiler.

Tabi ki Kastamonu Pastırmasının yerini hiçbirisi tutmaz, ince kesilmesinden, Taşköprü sarımsağının eşsiz aromasından tutun da birçok nedenlerden dolayı bizim pastırmamızın lezzeti daha farklı.

Ben burada pastırmamızın üstünlüğünden bahsetmeyeceğimbu abesle iştigal olur. Pastırmalı ekmekten bahsetmek istiyorum.

Eskiden belirli mevsimlerde çıkardı Pastırma ve çıktığında da çemensiz pastırmadan yapılan kendine özgü ekmek için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşurdu. Artık 12 ay pastırma üretiliyor ve bu muhteşem lezzeti her zaman yaptırma tatma imkanıvar.

Aslında pastırmalı ekmeğin pastırmasını hemen alıp yaptırıyoruz veya bunu yapan restoranlarda yiyebiliyoruz. Çemensiz pastırma, soğan ve baharatları bir gün önceden alıp, bu lezzetin büyük bir aşkla birbirleriyle harmanlanarak bir sonraki gün fırına pişirilmek üzere götürüldüğünde lezzet şöleni daha farklı oluyor.

Herkesin kendine göre bir damak lezzeti var bu nedenle çemenli pastırmadan da yaptıranlar oluyor.

Bu haftaki Lezzet Durağımız Çağlayan Pide, pide çeşitleri ile ilgili ne yemek istiyorsanız hepsini yapıyorlar, iç harcını ister dışarıdan alın, ister evinizde hazırlayıp getirin lahmacun, pastırmalı, patatesli, etli farketmiyor nasıl isterseniz o şekilde hazırlanan lezzetler odun ateşli fırında nar gibi kızartılıp size servis ediliyor.

Çağlayan Pide işletmecisi Recai Kayalaroğlu ile yoğun iş akışı içinde biraz söyleşi imkanını bulduk.

“Kastamonu’luyum, Askere gitmede önce başladım 30 yıldır bu işin içindeyim.

Birkaç fırında çalıştım daha sonra burayı açmak nasip oldu ve 15 yıldır burada kendi işyerimde çalışıyorum.

İşlerim çok iyi çok güzel şükürler olsun. Daha çok esnaflar ve öğrencilerden talep var, Yoğunluktan memnunum, işinizi severek yaparsanız yorulmuyorsunuz.

Çağlayan Pide’nin sahibi Recai Kayalaroğlu ile pastırmalı ekmek ve lahmacunları yaparken bu kadarcık sohbeti bile yemek saati olmamasına rağmen yoğunluktan zor gerçekleştiriyoruz.

Usta ellerde yapılanodun fırınından çıkan lezzetli bir ürün istiyorsanız Hepkebirler Mahallesi İç Terziler Sokak No:10’da (Halk Bankası’nın yan sokağı) bulunan Çağlayan Pide’ye mutlaka uğramalısınız.

Bu dar sokakta fiyatları gayet makul bir mekan, güleryüzlü hizmet anlayışı ile uğranılması gereken bir lezzet durağı.

İş hayatındaki en can alıcı nokta hizmet etmek için beslenen dürüst duygudur. (George Eberhard)

 

1 3
- +

Yazı ve Fotoğraflar: Bülend Çadırcıoğlu

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

“Binali Yıldırım, Mustafa Kara, Zafer Karahasan, Halil Öztosun”

Sonraki Haber

Germeç’te kanlı olay: 3 ölü, 2 yaralı

Benzer Haberler

Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Böyle gelmiş böyle gider

6 Aralık 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 3

25 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki – 2

18 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Öyle bir geçer zaman ki…

8 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Kanyonlarda fotoğraf yolculuğu…

2 Kasım 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Restorasyonlarda geçmişe saygı

29 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Başarının adı Kastamonu

19 Ekim 2022
Eleştiri…
BÜLEND ÇADIRCIOĞLU

Tarihin aynası müzeler

11 Ekim 2022
Sonraki Haber
Germeç’te kanlı olay: 3 ölü, 2 yaralı

Germeç'te kanlı olay: 3 ölü, 2 yaralı

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.