• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 22 Aralık 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Kurbanlık zirvesi

1 Haziran 2022
EKONOMİ, GÜNDEM, KASTAMONU, MANŞET, TOPLUMSAL
A A
Kurbanlık zirvesi
Share on FacebookShare on Twitter

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gıda Maddeleri Odası ve Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde Kırmızı Et Üreticiliği Birliği’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıda, kurbanlık satışında esas alınacak kg/TL tarifesi; tosunda 63 TL/kg, damızlık vasfını yitirmiş düvede 58 TL/kg, damızlık vasfını yitirmiş inekte 50 TL/kg ve küçükbaşta (toklu-iğdiş) 65 TL/kg olarak belirlendi.

 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gıda Maddeleri Odası ve Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde Kırmızı Et Üreticiliği Birliği’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıda, bayrama yönelik olarak kurbanlık satış fiyatının “canlı kg/TL” olarak  belirlenmesi ve ücretlerinin ve kurbanlık alınırken dikkat edilmesi gereken hususların  kamuoyuyla paylaşılmak üzere belirlenmesi görüşüldü.

Alınan kararları Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gök, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Damız Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Alaattin Rençberoğlu, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Ufuk Dravor ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı alınan kararları imza altına alarak, kamuoyuyla paylaştılar.

Alınan ortak kararlar hakkında bilgilendirmede bulunan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gök. “Vatandaşlarımızın kurban vazifesini sağlıklı bir şekilde yerine getirerek, dini vecibelerini ifa etmenin huzurunu yaşamaları için kurbanlık alım-satımında artan üretim maliyetleri hesap edilmiş olup ülkemiz hayvancılığının sürdürebilirliği göz önüne alınmıştır. Bunun yanında çevre illere ve yerel üreticilerle istişare edilerek üretici ve tüketici arasındaki denge gözetilmiştir. Bu çerçevede 2022 yılı kurbanlık canlı kg/TL fiyatları tosunda 63 TL/kg, damızlık vasfını yitirmiş düvede 58 TL/kg, damızlık vasfını yitirmiş inekte 50 TL/kg ve küçükbaş (toklu-iğdiş) 65 TL/kg olarak öngörüldü” dedi.

Kurbanlık satın alınabilecek yerler hakkında da bilgilendirmede bulunan Gök, “Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan hayvancılık işletmesinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır. Büyükbaş hayvanlarda, hayvanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda kayıtlı olduğunu gösteren kulak küpelerinin olmasını, veteriner hekim tarafından muayene edilerek sevk edildiğini gösteren, veteriner sağlık raporu ve hayvanların pasaportlarının olmasına, küçükbaş hayvanlarda ise kulak küpelerinin ve veteriner sağlık raporunun olmasına dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gerekenlere ile ilgili bilgi veren Gök; “Hayvanın besi durumu iyi olmalı, gebe olmamalı, yeni doğum yapmış olmamalı, büyükbaş hayvanlar 2 yaşından küçük olmamalıdır. Ayrıca; yüksek ateşi olmamalı, tüyleri karışık ve mat olmamalı, bakışları ve dış görünümünü cansız olmamalı, pi kokulu ishal ve burun akıntısı olmamalı, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı, vücudun çeşitli yerlerinde şişlikler olmamalıdır” diye konuştu.

Cengiz MUHZİROĞLU

PaylaşTweet
Önceki Haber

İhracatta düşüş, ithalatta dev artış

Sonraki Haber

E. Danıştay Üyesi Yüksel Esin’i kaybettik

Benzer Haberler

Kastamonu kadınının onur günü
GENEL

Kastamonu kadınının onur günü

10 Aralık 2025
Başkent EDAŞ’ta  dijital dönem
GÜNDEM

Başkent EDAŞ’tan kışa hazırlık

11 Kasım 2025
Atamızı saygı ve özlemle anıyoruz
GENEL

Atamızı saygı ve özlemle anıyoruz

10 Kasım 2025
Atamızdan armağan
GENEL

Atamızdan armağan

29 Ekim 2025
Batı Karadeniz’in Ruhunda Pedal Çevirmek
BÖLGE

Batı Karadeniz’in Ruhunda Pedal Çevirmek

17 Temmuz 2025
Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası
EKONOMİ

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Sonraki Haber
E. Danıştay Üyesi Yüksel Esin’i kaybettik

E. Danıştay Üyesi Yüksel Esin’i kaybettik

Son Haberler

Kastamonu kadınının onur günü

Kastamonu kadınının onur günü

10 Aralık 2025
Başkent EDAŞ’ta  dijital dönem

Başkent EDAŞ’tan kışa hazırlık

11 Kasım 2025
Atamızı saygı ve özlemle anıyoruz

Atamızı saygı ve özlemle anıyoruz

10 Kasım 2025
Atamızdan armağan

Atamızdan armağan

29 Ekim 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.