• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Çarşamba, 2 Temmuz 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Lezzet üstatlarına Kurşunlu uğurlaması

16 Mart 2017
GENEL, KASTAMONU, MANŞET
A A
Share on FacebookShare on Twitter

TURSAB Gastronomi Komitesi’nin, gurmeler ve yemek yazarlarıyla birlikte ilimize düzenlediği “Gastronomik İnceleme Gezisi”, Kastamonu mutfağına verilen “10 numara 5 yıldız”la sona erdi.
“İhsangazi karşılaması”yla başlayan gezi önceki akşam “Kurşunluhan uğurlaması”yla son bulurken, konuklar, beklenti içinde olduğumuz turizmin “lezzet” alanında Kastamonu’yu ilgi odağı yapabilecek izlenimlerle kentimizden ayrıldı.

IMG_1756_resizeİhsangazi’den başlayan gezinin ikinci günü Şadıbey Konağı, Daday ve Taşköprü’de lezzet inceleme turunu sürdüren konuklar finali Kurşunluhan’da yaparken, Otel Müdürü Cem Dilimel’in hoş bir sürpriziyle karşılaştılar. Kurşunlu Han yönetimi, konukları tarihi mekanın havuzlu bahçesinde Sepetçioğlu ekibi ile karşıladı.
Yemek öncesi bu sıcak karşılamanın ardından otelin havuzlu bahçesinde Cihan Tabakoğlu, pastırma şovu yaptı. Konuklar, tadına doyamadıkları Kastamonu pastırmasının büyük bir maharetle ve neredeyse kağıt inceliğinde doğranışını ilgi ve hayranlıkla izlediler.
IMG_1768_resizeKurşunlu Han Genel Müdürü Cem Dilimel tarafından verilen yemeğe Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Katso Başkanı Selçuk Aslan da katıldı.
Kurşunlu Han Müdürü Cem Dilimel’in annesi Mürüvet Dilimel tarafından hazırlanan Kuzyaka Evişler Köyünün yıllardır sevip yaptıkları üzerinde köy tavuğu koyulan ala pilav, Ecevit corbası, etli yaprak sarması, tirit, elma ekşisi, üryani hoşafı ve pastırmalı ekmekten oluşan yenel lezzet menüsü lezzet ustalarına ikram edildi. Kastamonu mutfağına hayran kaldıklarını dile getiren konuklar menüye tam not verdi.

IMG_1699_resizeYöresel lezzetleri yakından bilen farklılıkları ve yenilikleri ortaya koymakla tanınan Ticaret Borsa Başkanlığı Üyesi Serdar İzbeli de misafirlere çam ağacından yaptırıp hazırlattığı bardakları hediye etti.

Gezdikleri her yerde çok sıcak karşılanıp ağırlandıklarını dile getiren konuklar dün Kastamonu’dan ayrılmadan önce köy pazarını gezerek yöresel ürünler aldılar.

IMG_2030_resizeKastamonu’dan mutlu mutlu ayrılan ünlü gurme ve yazarların TV programlarında, ulusal gazetelerin eklerinde gastronomi turizmiyle ilgili yazacakları yazılarda Kastamonu mutfağını nasıl anlatacaklarını, bunun turizm ve ekonomiye etkisini bekleyip göreceğiz..

PaylaşTweet
Önceki Haber

“MHP neden ‘evet’ diyor?”

Sonraki Haber

Kastamonu'nun arka bahçesi İhsangazi

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı
GENEL

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Sonraki Haber

Kastamonu'nun arka bahçesi İhsangazi

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.