• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Perşembe, 15 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Mezar tahtası tavan yaptı

14 Nisan 2022
KASTAMONU, MANŞET
A A
Mezar tahtası tavan yaptı
Share on FacebookShare on Twitter

Belediye, masrafla baş edemeyince tahtadan betona geçti

Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkan vekili Mehmet Yurt, defin işlemlerinde tahtadan betonarmeye geçtiklerini açıklarken, “Maalesef hayat o kadar pahalandı ki; mezar tahtamız 800 TL civarında, ama biz betonarmeyi 280 TL’ye mal ediyoruz. Onun için betonarmeye geçtik” dedi.

 

Muhtarlar toplantısı ve hizmet içi eğitim programı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya , İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube BaşkanıAhmet Şatırgil,Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Metin Kuşçu da katıldı.

Hizmet İçi Eğitim de Kastamonu Valiliği Yazı İşleri Müdür Vekili Ahmet Koç, il ve ilçe yönetimi hakkında sunum gerçekleştirdi. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Şefi Selçuk Yay da,Mekansal Adres Kayıt Sistemi, Şüpheli Adres Kayıt Sistemi, Şüpheli Adres Bildirimi ve Metruk Binalar hakkında sunum yaptı.

 

Toplantıda Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt muhtarların istek ve talepleri dinlendi.

MEHMET YURT

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, “Belediyemiz yoğun olarak yaz sezona girmiştir. Her alanda çalışmalarımız başlamıştır. Kıştan dolayı yollarda oluşan bozuklukların tamiratları acele bir şekilde başladı. Mahallelerle ilgili taleplerinizi iletmenizi istiyoruz. Taleplerinizi, ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışacağız. Mahallenizde eğer kapı numaralandırmaları ile ilgili bir aksaklık varsa, en kısa zamanda bu aksaklığı gideririz. Hayvanlarla ilgili yaşanan sorunlarımız var. Onun için biz elimizden geleni yapıyoruz. Barınağımız dolmuş vaziyette. Ortaklaşa bir çalışma yaparak bu sorunu çözebiliriz. En kısa zamanda gereken tedbirlerin de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Defin işlemlerinde tahtadan betonarmeye geçtik. Maalesef hayat o kadar pahalandı ki; mezar tahtamız 800 TL civarında, ama biz betonarmeyi 280 TL’ye mal ediyoruz. Onun için betonarmeye geçtik. Kastamonu’da cenaze ile ilgili bütün işlemleri belediyemiz gerçekleştiriyor” dedi.

HURDACILARDAN ŞİKAYET

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, “Hurdacıların izinsiz bir şekilde köylerde hurda toplanmalarından ve yaşanan hırsızlıktan şikayetçiyiz. Hurdacıların alım satış işlemlerinin belgeleyerek çalışmasını istiyoruz. Hurdacıların ve hurdacılık yapan toptancıların denetlenmesini talep ediyoruz” dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ TALEBİ

Kastamonu Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kuşçu ise Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yıkılan Polis Lojmanları arsasının Aile Hekimliği için tahsis edilmesini talep etti.

“PATPAT KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLSİN”

Esentepe Mahallesi Muhtarı Recai Karandı ise, mahallesindeki derenin ıslah edilmesini ve Pat Pat Köprüsü’nün genişletilmesini istedi.

ALTGEÇİT İSTEĞİ

Örencik köyü Muhtarı Niyazi Yavaş, TOKİ konutlarına ulaşım için altgeçit talebinde bulunurken, Kadıoğlu köyü Muhtarı Ali Çufadaroğlu ise yangın vanaları konusunda köylerde çalışmalar yapılmasını talep etti.

METRUK EVLERE ÇÖZÜM

Taşlık köyü Muhtarı Niyazi Ünsür köylerindeki göletin kapalı sisteminin tamamlanmasını, İsmailbey Mahallesi Muhtarı Yücel Dibek ise metruk evlere karşı çözüm bulunmasını istedi.

“KAPILARINIZI KİLİTLEYİN”

Toplantıda hırsızlık olayları hakkında gelen şikâyetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Güven, “Geçen yıl mala karşı suçlar oranı yüzde 46 iken, ilk 4 aylık periyotta yüzde 16 civarında. Alan tutmaya yönelik bir çalışma yaptık. 3’lü gruplar halinde 18 yaşından küçük tanıdığımız bir hırsız grubumuz var. 6-7 kere işlem yaptık. Bununla ilgili arkadaşlarımız da çalışıyorlar. Islah yoluna gitme noktasında da görüşmelerimiz oldu. Geçen yıla oranla azalma var. Diğer bir konu hurdacılar. 6 ila 8 tane birbiriyle akraba olan esnaf var. Sorun buradaki esnaf arkadaşlar değil, sorun başka yerden gelenler. Burada arkadaşlarımız her şeyi kayıt altına alıyorlar. İl bazında ev ve araba hırsızlık olayımız yok. Genelde metruk binalardan ya da az kullanılan evlerde bakır malzemelerin çalınması gibi olaylar var. Kapılarınızı kilitlemeden çıkmayın. Kilitlemezseniz kilit düşürme yöntemiyle evinize girerler, önce evin fotoğrafını çekerler, evden çıkarken de aynı şekilde bırakır giderler, siz hırsızlığı günler sonra ya da aylar sonra fark edersiniz. Onun için kapıları kilitleyin” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

KÖYLERE KAMERA

Merkez İlçe Jandarma Komutanı Şenol Çavaç da hurdacılara yönelik çalışmalarının olduğunu belirterek, muhtarların köylerine kamera taktırması gerektiğini söyledi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BURADAYIZ”

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, “Sorunlar yokmuş gibi davranamayız. Sorunlar var. Biz de bu sorunları çözmek için buradayız. Kamu görevlisiyiz. Devlet bunun için bize maaş veriyor. Çözeceksek, çözeceğiz; çözemiyorsak neden çözemediğimizi izah edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Cengiz MUHZİROĞLU

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

CHP: “Özel İdare ve DSİ’ye ek bütçe sağlanmalı”

Sonraki Haber

Kuzen cinayeti davasında KARAR SONRASI KAVGA

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Kuzen cinayeti davasında KARAR SONRASI KAVGA

Kuzen cinayeti davasında KARAR SONRASI KAVGA

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.