• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 30 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

MHP Merkez İlçe adayı Ayhan Özmen

23 Eylül 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
MHP Merkez  İlçe adayı  Ayhan Özmen
Share on FacebookShare on Twitter

MHP İl Başkanı Emin Çınar, partilerinin Merkez İlçe Kongresi’nin 7 Ekim Çarşamba günü yapılacağını ve adaylarının da Ayhan Özmen olduğunu duyurdu. İl Başkanı Emin Çınar, basın toplantısında CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in açıklamasına da değinerek, “AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ile çok önceden maklube ortamlarında beraber olduğumuzu söylemiş. Bu kadar terbiyesiz, bu kadar kötü bir ifade asla bir il başkanına yakışmayacak bir ifade. Benim bu noktada yaptığım bir toplantı, bir sohbet, bir buluşma hadisesi varsa ve böyle bir ortamda şahsım bulunduysa, ben bugün bütün sıfatlarımdan sıyrılarak, siyasi yaşantımı bırakacağımı söylüyorum” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Emin Çınar, dün Saat Kulesi Cafe’de basın toplantısı düzenleyerek ilçe kongrelerini değerlendirdi. Merkez İlçe kongresinin yeni adayının Ayhan Özmen olduğunu ve kongrenin de Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda 7 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’de yapılacağını söyleyen Emin Çınar, açıklamalarında CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e de yanıt verdi.

Düzenlenen toplantıya Emre Şahin’in istifası sonrasında merkez ilçe başkanlığına getirilen Ecz. Emin Hakan Yılmaz ve MHP Merkez İlçe Başkan Adayı Ayhan Özmen de katıldı.

Göreve geldiği 3 aylık zaman dilimi içindeki çalışmalarına değinen Emin Çınar, şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın takdiri ile göreve geldik. Göreve geldiğimizden bu tarafa il başkanlığı olarak, 37 arkadaşımızla  beraber çalışma heyetini oluşturduk, ardından Genel başkanımızın ve Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı karar çerçevesince Kastamonu’da MHP olarak kongrelerle  ilgili çalışmalarımızı ortaya koyduk. Bu çalışmalar kapsamı içerisinde hızlı bir şekilde ilçe ziyaretlerimizi, yönetici arkadaşlarımızla bir araya geldik. Daha sonrasında İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantılar neticesinde kongre takvimini başlattık.  Kastamonu’da 19 ilçemizin kongresini tamamlamış bulunmaktayız. Sadece Merkez İlçe Kongremiz kaldı.  İlçe Seçim Kurulu’na evraklarımızı teslim ettik.  Eczacı arkadaşımız Emin Hakan Yılmaz Bey, kongre sürecimizde ilçe başkanımızdı. 7 Ekim Çarşamba günü  Kuzeykent Nikah Salonu’nda saat:13.00’de Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. O güne kadar, Emin Hakan Yılmaz görevine devam edecek. İlçe kongremizde tek aday olacak. Genel merkezimiz ve teşkilat başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde uzun yıllar partimizde görev yapmış ilçe başkan yardımcılığı ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Ayhan Özmen aday olacak. MHP olarak Genel Merkezimizin talimatıyla kongrelerimizi tek adaylı oluyor. Şu ana kadar  farklı bir uyumsuzluk gösteren arkadaşımız olmadı. Tüm dava arkadaşımızın Genel Merkezin ortaya koyduğu çizgi ile göreve devam ediyorlar.  AK Parti’nin İlçe Başkanları, İGM Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri kongrelerimize katıldılar. Biz de katılımlarından dolayı AK Parti camiasına teşekkür etmek istiyoruz. AK Parti Merkez İlçe Kongresine, Belediye Başkanımızla katılmıştık. Bundan sonra Cumhur İttifakı’nın temsili noktasında, partimize, şahsımıza düşen ne varsa onu yapmak için gayret içinde olacağız. Bizim çizgimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Başkanımızın, Cumhur İttifakı içinde ortaya koyduğu çizgidir. Siyasetimiz de bu doğrultudadır. Kongremizi tamamladıktan sonra bürokraside yeni görevlendirilenleri ziyaret edeceğiz. Vatandaşımızın, bizlerden olan taleplerini kamusal alanda yerine getirebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İlçe Başkanı Akif Güzel ve milletvekillerimizle her noktada bir arada olup, her konuyu paylaşacağız”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in açıklamalarına da değinen Emin Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Erbilgin, siyaset yapmak değil, çamur atmaktan öteye giden bir siyaset kavramı içinde. Canoğlu’nda şahsımın oturduğunu ve neyin hesabı yaptığımın sorusunu sormuş.  Orası umama açık bir yer, ben de oraya eski Merkez İlçe Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Özcebeci ile beraber gitmiştim. Gittiğimde dışarıda herkesin olduğu bir yerde Tamer Tafracı, Mehmet Gemalmaz, Nihat Altın, Yılmaz Ortakaya ve Tahsin Babaş orada otuyorlardı. Masaya çay içmeye davet ettiler. Biz de bir konuyla alakalı sohbet etmemiz gerektiğini, sohbetimiz bittikten sonra uğrayacağımızı beyan ettik. İçeride sohbetimizi yaptık. Daha sonra nezaket kuralları çerçevesinde davete icabet ettik. Hatta CHP İl Başkanı’nın sözleri üzerine buraya gittim, kamera kayıtlarını talep ettim. Fakat maalesef kamera kaydı yokmuş. Ne kadar oturduğumuzla alakalı bunu talep ettim. Siyaset yapan insanların şunu bilmesi lazım, bir pazarlık yapılacaksa, bir gizli görüşme yapılacaksa, herhalde umuma açık bir yerde bir görüşme olmaz. Ben bugüne kadar bu insanlarla her gördüğüm yerde selamlaştım, her gördüğüm yerde de oturmaktan rahatsızlık duymam. Kendisi neyin rahatsızlığını duyduysa, elinde bir belge, bilgi varsa onları beyan etmesi daha doğru olur. Asla şüpheli bir yaklaşımla, insanların üzerine çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapılacağını düşünmüyorum.

Kendisi AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ile çok önceden maklube ortamlarında beraber olduğumuzu söylemiş. Bu kadar terbiyesiz, bu kadar kötü bir ifade asla bir il başkanına yakışmayacak bir ifade. Benim bu noktada yaptığım bir toplantı, bir sohbet, bir buluşma hadisesi varsa ve böyle bir ortamda şahsım bulunduysa, ben bugün bütün sıfatlarımdan sıyrılarak, siyasi yaşantımı bırakacağımı söylüyorum. Doğrudur biz bir takım ziyaretlerde bulunduk. Çünkü ben 2 dönem milletvekilliği görevinde bulunmuş bir şahsiyetim. Bundan dolayı zaman içerisinde vefatlar oluyor, hacdan gelenler oluyor, umreden dönenler oluyor, bizde bu esnada Kastamonu’daki farklı şahsiyetleri, arkadaşlarımla beraber, bu Doğan Ünlü beyde olabilir, dönemin eski ilçe başkanları da olabilir, kendi siyasi partililerimizde olabilir, hatta ve hatta eski CHP İl Başkanı da bu ziyaretlerimizde olmuştur. Biz davet edildiğimiz noktada bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ben yapmış olduğu siyasetin tamamını, CHP’nin samimi seçmenlerinin sağduyularına bırakıyorum. Hikmet Erbilgin ile alakalı değerlendirmeyi kendi seçmenleri yapsın. Bu bilgilerin çoğunu bizim camiaya yakın insanlardan da almış olabilir.

Koray Aydın’ın listesinde yer alma konusuna gelince. Doğrudur. Böyle bir konu gerçekleşmiştir. Benim hiçbir bilgim olmadan, Sayın Koray Aydın, Genel Başkan adaylığında Merkez Yürütme Kurulu’na şahsımın ismini yazdırmıştır. Aynı şekilde o gün görev yapan 5 milletvekili arkadaşımızın da ismi yazılmıştır. Biz ismimizi o gün ilk defa divanda okunduğu zaman duyar duymaz, divan heyetine istifamızı sunduk. Akabinde Genel Başkanımız kongre sonrasında şahsımı Katip Üyelikle görevlendirmiştir. Buradan nereye varmak istiyor bilmiyorum ama anladığım kadarıyla malzemesiz bir siyasetçi çamur at izi kalsın yaklaşımı ortaya koyar. Bu da o yaklaşımlarla siyasetine devam etmekte.”

EMİN HAKAN YILMAZ

Kongreye kadar MHP Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Ecz. Emin Hakan Yılmaz, “Şu anda pandemiyle yoğun bir şekilde mücadele var. İnsanlarımız doktorlara ulaşımda sorunlar yaşıyor. Bu yüzden iş yükü arttı. Kendi işimize bakmaktan başka işlere vakit ayıramıyoruz. Bir de çocuğum oldu. Biraz çocuğumla ilgili sorunlar var. Onunla ilgilenmem gerekiyor. Her zaman MHP’ye gönül vermiş birisi olarak yanlış bir zamanlama oldu kendi adıma. Ama üzerimize ne görev düşer ise bizler her zaman partimizin yanındayız. Her kademesinde görev almaya hazırız. Yalnız şu dönemde hem pandemi ile mücadele ediyoruz hem de ailevi sebeplerim var. Bu yüzden kendilerinden bu seferlik müsaade istedik. Sağ olsun hem Genel Merkezimiz hem de teşkilatımız haklı sebeplerimizi gördü. Kendilerine bana böyle bir göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Şimdiden yeni Merkez İlçe Başkanımız Ayhan Özmen’e de hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Cengiz MUHZİROĞLU

PaylaşTweet
Önceki Haber

Ceviz ağacından düşerek öldü

Sonraki Haber

Ginolu Kalesi artık Belediye’nin

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Sonraki Haber
Ginolu Kalesi artık Belediye’nin

Ginolu Kalesi artık Belediye'nin

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.