• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Perşembe, 15 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Mutfakta bir İtalyan: Şef Danilo’dan Siyez Risotto

28 Eylül 2019
KASTAMONU, MANŞET
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu Gastronomi Festivali’nin (KASTROFEST) konuklarından birisi olan ünlü şef Danilo Zanna, siyez bulgurundan risotto yaptı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen festivalin konuk ülkesi olarak İtalya belirlenmişti. Uzun yıllar Türkiye’de yaşayan İtalyan şef Danilo Zanna da Kastamonu’ya gelerek İtalyan mutfağının önemli yemek tekniklerinden birisi olan Risotto’yu siyez bulgurundan yaptı. Danilo Zanna’ya yerel şeflerden Sercan Karaçam eşlik etti.

Türkiye’yi en az 15 kez gezdiğini, bu süre içerisinde de Kastamonu’ya bir çok kez geldiğini ifade eden Danilo Zanna, Kastamonu mutfağının harika ürünleri içinde barındırdığına dikkat çekti. Kastamonu’da aç kalmanın mümkün olmayacağını söyleyen Danilo Zanna, özellikle Taşköprü sarımsağı ve siyez bulgurunun muhteşem ürünler olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl İtalya’ya gittiğinde Taşköprü sarımsağı ile karşılaştığını da ifade eden Zanna, “Sarımsağın ünü dünyaya yayılmış durumda. Ben eminim ki bu festival için İtalya’dan gelen şef Michele Esposito da ülkesine döndüğünde Taşköprü sarımsağı aramaya başlayacak” dedi.

Kastamonu’nun mantar zenginliğine de dikkat çeken Danilo Zanna, “Daha önceleri Kastamonu’ya özellikle mantar için gelmiştim. Biz İtalyanlar mantarı çok severiz. Ancak Kastamonu’da da inanılmaz mantarlar var. Kanlıca bunlardan biri. O yüzden mutlaka tüm yemeklerinizde mantarı kullanın. Bunun kıymetini bilin” dedi.

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Hazer Şef’ten Kastamonu mutfağına usta dokunuşlar

Sonraki Haber

Özel İdare KHS 3 puanla tanıştı

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Özel İdare KHS Sivas deplasmanında

Özel İdare KHS 3 puanla tanıştı

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.