• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Çarşamba, 14 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Oğuz Fındıkoğlu ekibiyle birlikte yeniden aday

26 Eylül 2022
EKONOMİ, GENEL, GÜNDEM, KASTAMONU, MANŞET, TOPLUMSAL
A A
Oğuz Fındıkoğlu ekibiyle birlikte yeniden aday
Share on FacebookShare on Twitter

KATSO seçimine doğru…

  • Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO), 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimler öncesinde beklenen açıklama geldi. Salim Arpacıoğlu’nun ekibiyle birlikte aday olduğunu açıklamasının ardından dün de mevcut yönetimin Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, “Zor dönemde önemli işler yaptık, yeni dönemde yapılacak çok daha fazla işimiz var” dedi ve ekibiyle birlikte aday olduğunu ilan etti.
  • Açıklamasında, görev süresince yaptığı çalışmaları ve seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projeleri sıralayan Fındıkoğu, “Yeni Hizmet Binası, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), Yatırım ve Proje Destek Ofisi, İhracat Destek Ofisi ve İhracat İstihbarat Merkezi, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Marka ve Patent Birimi” projelerini hayata geçireceklerini belirtti.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO), 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimler öncesinde beklenen açıklama geldi. Salim Arpacıoğlu’nun ekibiyle birlikte aday olduğunu açıklamasının ardından dün de mevcut yönetimin Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ekibiyle birlikte aday olduğunu ilan etti.

Fındıkoğlu, açıklamasında, “Geride bırakacağımız dönemde yaptığımız çalışmalarımızın üstüne, aramıza yeni katılacak meclis üyelerimiz ile birlikte daha fazlasını koyacağız” dedi ve meclis ile meslek komitelerinde önceki döneme göre çok daha güçlü bir yapılanmanın içerisinde olduklarını ifade etti.

Tamamlamak üzere oldukları dönemde birlikte çalıştıkları meclis üyelerine çalışmalarından ötürü teşekkür eden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, söz konusu süreçte ülkemizin yakın coğrafyalarındaki savaşlar, küresel ekonomik kriz, pandemi ve ilimizin üst üste geçirdiği sel felaketleri gibi sorunların tüm iş dünyasını olumsuz etkilediğinin altını altını çizdi, buna rağmen oda üyelerinin yararına birçok çalışmayı tamamlayarak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

İlimiz iş dünyasının sorunlarının el birliği ile çözümünün gerektiğini kaydeden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, “İşletmelerimizin sorunlarını ortadan kaldırmak için dinamik ve çözüm odaklı hareket etmeye özen gösterdik. Üyelerimizin tüm sorunlarını istişareler ile analiz ederek başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere ilgili tüm kurumlara ve bakanlıklara ilettik. Bakanlar ile birebir görüştük ve taleplerimizin Cumhurbaşkanlığı nezdinde cevap bulmasına gayret ettik” dedi.

Kendisinin siyasete girmek yönünde hiçbir zaman isteğinin olmadığını ve bugünden sonra da hiçbir siyasi hedefinin olmayacağının altını çizen ve öncelikli hedeflerinin ilimize ve KATSO’ya yakışır bir hizmet binası yapmak olduğunu  ifade eden Fındıkoğlu, oda üyelerinin en iyi şekilde hizmet alacakları bir bina için Kastamonu Belediyesi ile işbirliğine gittiklerini ve yıkımı yapılan eski belediye hizmet binası’nın bulunduğu arsaya en kısa zamanda KATSO Hizmet Binası’nı yapacaklarını kaydetti.

KATSO olarak kuruluşunu destekledikleri ve kurucu ortağı oldukları TEKNOKENT A.Ş’nin Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediye Başkanlığı ve diğer paydaşlar ile işbirliği içerisinde hayata geçirildiğini ve yüksek teknoloji üreten birçok işletmeye ev sahipliği yapmaya başladığını aktaran KATSO Başkanı Fındıkoğlu; “Yine kurucu ortağı olduğumuz Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Hayvancılık OSB ile ilgili çalışmalar tamamlanarak yatırım programına alındı. Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi (URGE) Projesi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği, Milli İstihdam Seferberliği, Mesleki Eğitim, Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi, Coğrafi İşaret, Nefes kredisi, KGF Destekli Kredi çalışmalarımız sayesinde ekonomik kriz, sel felaketi, dünyayı ve ülkemizi etkileyen savaşlar ve pandemi sıkıntılarından üyelerimizin daha az etkilenmesi için çaba gösterdik” dedi.

KATSO Başkanı Fındıkoğlu göreve yeniden gelmeleri halinde hedefledikleri projeleri ise şu şekilde sıraladı:

“Gelecek dönemde yeni hizmet binası bünyesinde ARGE projelerinin destekleneceği yeni veya kendini geliştirmek isteyen işletmelere ev sahipliği yapacak TEKMER’i (Teknoloji Geliştirme Merkezi) bünyemize katmak istiyoruz.  Projesi olan, kapasitesini geliştirmek isteyen veya yeni girişim düşünen işletmelerimize Yatırım ve Proje Destek Ofisi kurarak ev sahipliği yapacağız. Kuracağımız İhracat Destek Ofisi ve İhracat İstihbarat Merkezi ile ihracatçımızın yanında olacağız, ihracatçılarımıza dış pazar analizi, müşteri analizi gibi hizmetler vereceğiz ve potansiyel ihracatçılarımıza yol gösterecek bir birim oluşturacağız. İşçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkların ve ticari uyuşmazlıkların çözümünü kuracağımız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde sağlayacağız. Marka ve Patent Birimi ile üyelerimizin patent başvurularını, marka başvurularını takip edeceğiz. Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi için yapılan çalışmalara desteklerimiz devam edecek, Seydiler OSB ile ilgili çalışmaların sonuçlandırılması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İhsangazi ve Araç ilçelerinin kesişme noktalarında belirlediğimiz bir bölgede Kastamonu Valiliği ve ilçe belediyelerimiz ile işbirliği içinde Karma Organize Sanayi Bölgesi girişimini başlatacağız.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi olan KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, üyelerinin tüm şikayet, istek ve taleplerini konsey toplantılarında dile getirdiğini belirterek, yeni dönemde üyeler ile istişarelerini ve bütüncül çalışma anlayışını sürdüreceklerini belirterek, yeni dönemin Kastamonu iş dünyasına hayırlar getirmesini diledi.

 

 

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Seçmene mesaj, muhalefete ateş

Sonraki Haber

Uğurlu yeniden satışa çıkarılıyor

Benzer Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor
GÜNDEM

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025
GÜNDEM

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025
GÜNDEM

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Seri bozuldu
GÜNDEM

Seri bozuldu

20 Nisan 2025
Ertuğrul Özkök: Kastamonu giderek ilgimi daha çok çekiyor
GÜNDEM

Ertuğrul Özkök: Kastamonu giderek ilgimi daha çok çekiyor

20 Nisan 2025
Sonraki Haber
Uğurlu yeniden satışa çıkarılıyor

Uğurlu yeniden satışa çıkarılıyor

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.