• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 20 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Siyezi 17 ülkeye anlattık

22 Eylül 2017
KÖŞE YAZILARI, MUSTAFA AFACAN
A A
Valiliğe şükran
Share on FacebookShare on Twitter

mafacan

Yerel lezzetler alanında ülkemizin ilk uluslararası gastronomi etkinliği “Gastronomist” adıyla İstanbul’da 4 günlük programla yapılıyor…
17 ülkenin dünyaca ünlü şeflerine, sanatçılarına, gazeteci ve yazarlara, vatandaşlara kadim siyez buğdayını anlatmak da bu fakire nasip oldu.

Ülkemizin ünlü ve ödül koleksiyoneri şefi Hazer Amani ile birlikte…
Siyez bulguru ve unundan ne lezzetler yarattı anlatamam.

Siyez mamüllerinin dünya mutfağı yemeklerinde kullanılmasını arzu etmiyor muyduk hep…
Hazer Amani bu hayalimizi gerçek kıldı işte.

Hemşerilik beratı versek yeri Amani’ye….
Bizim siyez ne lezzetlere yelken açtı ah bir bilseniz.

Tosya’nın Sarıkılçık pirinicini de unutmadık dünya podyumunda…
İspanya mutfağının figürü oldu çıktı Sarıkılçık.

(Çeltik ekim alanlarını konut ve inşaat alanına çevirmeye can atan Tosyalı kanaat önderlerine duyurulur…
Sarıkılçık insanlık mirası, her ne kadar biz değerini bilmesek de yahut kulak arkası etsek de.)

Çok değil bir 10 sene önce dünyanın lezzet ustaları toplanıp siyez buğdaýının hikayesini dinleyecekler dense kim inanırdı?..
Tımarhanelik sayılmaz mıydı söyleyen?

10 senede nereden nereye geldi siyez buğdaýı?..
Mucize değil bu, kolektif emeğin ürünü.

Hiç abartısız, ülkemizin yerel referanslarında bir zeytinyağı yahut incir neyse…
Siyez de o artık.

Hayvan yeminden…
Avrupa’nin lüks restoranlarına bir seyrin arifesindeyiz.

Ancak tanıtımın üretimle atbaşı gitmesi lazım ki…
Siyez buğdayı reklam panolarında kalmasın.

Üretimin kaliteyle koşut gelişmesi gerek ki…
İnsanlar tattıklarında hayal kırıklığına uğramasın.

Fiyatı adil olmalı ki…
Üretici ve tüketici her kesim kazanmalı.

Çok iş var…
Kolektif emekle.

•••

Not:
Hazer Amani’nin envai bitki, baharat, pastırma ve kaz eti ile birlikte siyez ve sarıkılçıktan pişirdiği yemekler var ya sunumun sonunda dinleyiciler tarafından adeta kapışıldı…
Millet parmaklarını yedi.

En çok ben yedim…
Tabak yetmedi tencereye daldım.

 

mustafa-afacan-bant

PaylaşTweet
Önceki Haber

Ünlü şef Amani pişirdi, Mustafa Afacan anlattı

Sonraki Haber

İşçilikten ihracat yapılan firmanın patronluğuna

Benzer Haberler

Ormanlarla bir ömür
MANŞET

Ormanlarla bir ömür

4 Mart 2025
14 Şubat ‘sevgi’nin günü
MANŞET

14 Şubat ‘sevgi’nin günü

14 Şubat 2025
Bir şehre, bir il’e 47 yıl  gerçek gazete sunabilmek
NECDET KIRCEYLAN

52 yıldır Kastamonu sevdası ile gazetecilik

15 Ocak 2025
Annesinden öğrendiğini çocuklarına aktaran bir usta: MUSTAFA TEMEKOĞLU (Mine Akçakoca Özgür’ün 2006 yılında yaptığı röportaj)
MANŞET

Annesinden öğrendiğini çocuklarına aktaran bir usta: MUSTAFA TEMEKOĞLU (Mine Akçakoca Özgür’ün 2006 yılında yaptığı röportaj)

31 Aralık 2024
Susmaya hakkımız yok
MANŞET

Susmaya hakkımız yok

17 Aralık 2024
Bugün 10 Aralık 2024
MANŞET

Bugün 10 Aralık 2024

10 Aralık 2024
Engelsiz yaşamlar için engel biz miyiz?
MANŞET

Engelsiz yaşamlar için engel biz miyiz?

3 Aralık 2024
Şehit Şerife Bacı’nın kahraman torunları
MANŞET

Şehit Şerife Bacı’nın kahraman torunları

11 Kasım 2024
Sonraki Haber
İşçilikten ihracat yapılan  firmanın patronluğuna

İşçilikten ihracat yapılan firmanın patronluğuna

Son Haberler

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.