• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Perşembe, 26 Haziran 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

SlowFood Kastamonu’dan “doğal ürün” üretimine katkı

25 Mart 2022
KASTAMONU, MANŞET
A A
SlowFood Kastamonu’dan  “doğal ürün” üretimine katkı
Share on FacebookShare on Twitter

Uluslararası SlowFood hareketinin yerel temsilcisi “SlowFood Kastamonu Birliği”nin tarihi Balabanağa Çiftliği’nde düzenlediği “Tohum Takas Şenliği” coşku içinde geçti.

SlowFood Kastamonu Başkanı Gülsen Kırbaş, “Kastamonu’da iyi, temiz, adil gıda yolunda çaba göstermek, biyoçeşitliliğin korunması ve yerel mutfak kültürünün bozulmadan sürdürülmesi için çalışmaktayız” dedi ve takas edilen tohumların baharda toprakla buluşturulacağını söyledi.

 

Uluslararası SlowFood hareketinin yerel temsilcisi “SlowFood Kastamonu Birliği”nin tarihi Balabanağa Çiftliği’nde düzenlediği “Tohum Takas Şenliği” coşku içinde geçti.

Daday’dan bir çok ilgili kurum, Kastamonu’dan ise üniversite öğrencileri STK Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte uzmanlar tarafından katılımcılara budama ve aşılama eğitimi de verildi.

Katılımcılar, eğitim çalışmasının ardından, etkinliğe getirdikleri tohumları birbiriyle takas etti.

SlowFood Kastamonu Başkanı Gülsen Kırbaş, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Fastfood’a karşı gelişen slowfood hareketinin temel felsefesi olarak, ‘İyi, Temiz, Adil Gıda’ ilkesine dayanıyor. Dünya genelinde temiz, sağlıklı yapılan tarımı, sağlıklı ürünlerin herkese adilce ulaşmasını, gıdada tarımsal biyoçeşitliliği ve tarımsal kültürel kimliklerin sürdürülebilirliğini savunuyoruz.Kastamonu’da iyi, temiz, adil gıda yolunda çaba göstermek, biyoçeşitliliğin korunması ve yerel mutfak kültürünün bozulmadan sürdürülmesi için çalışmaktayız.

Daday’daki Balabanağa Çiftliği’nde yaptığımız etkinliğe, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bir uzman eğitmen de katıldı ve katılımcılara budama ve aşılama konusunda eğitim verdi. Ardından da katılımcılar yanlarında getirdikleri tohumları takas ettiler. Bu tohumlar baharda toprakla buluşacak.

Katılımcılara doğal ve yerel gıdalarla hazırlanan yemek ikramı yapıldı ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Bu etkinliklerle yerel doğal ürünlerin yetiştirilmesine, üretilmesine de katkı sağlıyoruz. Bu tür benzer etkinlikleri de sık sık yapmaya çalışacağız.”

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Asil Tur’dan hassasiyet çağrısı

Sonraki Haber

CHP: Çiftçi artan maliyetlerle baş edemez halde

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
GÜNDEM

Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva

16 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Sonraki Haber
CHP: Çiftçi artan  maliyetlerle baş edemez halde

CHP: Çiftçi artan maliyetlerle baş edemez halde

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.