• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 9 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Ünallar’dan yeni ürün: Sarımsak reçeli

21 Eylül 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
Ünallar’dan yeni ürün: Sarımsak reçeli

COVİD'İN DÜŞMANI DOĞAL ANTİBİYOTİK SARIMSAK REÇEL HALİNE GETİRİLDİ COĞRAFİ İŞARETLİ TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI, DÜNYADA İLK KEZ REÇEL HALİNE GETİRİLDİ TORUNLARI İÇİN YAPTIĞI SARIMSAK REÇELİNİ 10'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Share on FacebookShare on Twitter

Ünallar şirketi, yerel ürünleri işleyerek dış pazarlara açılma hamlesini yeni ve dikkat çekici bir ürünle zenginleştirdi.

Firma, insan sağlığına yararı tartışılmaz ölçüde olan Taşköprü sarımsağının reçelini piyasaya sundu.

COVİD’İN DÜŞMANI DOĞAL ANTİBİYOTİK SARIMSAK REÇEL HALİNE GETİRİLDİ COĞRAFİ İŞARETLİ TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI, DÜNYADA İLK KEZ REÇEL HALİNE GETİRİLDİ TORUNLARI İÇİN YAPTIĞI SARIMSAK REÇELİNİ 10’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor oluşuyla Kovid-19’a karşı etkin bir kalkan olarak kullanılmaya da başlanan Taşköprü sarımsağının reçel olarak daha kolay ve sürekli tüketilebileceği belirtildi.

Ünallar’ın yaklaşık 11 aylık bir araştırma geliştirme sürecinin ardından piyasaya sunduğu sarımsak reçeli, 10’dan fazla ülkeye de ihraç ediliyor.

Firmanın sahibi,  işadamı Metin Ünal, Taşköprü sarımsağının keskin kokusu ve acımtırak tadı nedeniyle bazı kesimler tarafından tüketilemediğini fakat reçeliyle birlikte herkes tarafından sürekli yenilebilir bir ürün haline getirdiklerini söyledi.

Ünal, yeni ürünlerinin üretim süreciyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Taşköprü sarımsağı ile ilgili ne yapabiliriz, sarımsağın selenyumundan nasıl faydalanabiliriz diye bir takım çalışmalar yaptık. En sonunda, şekerci ve helvacı bir aileden geldiğimizden ötürü 11 aylık bir AR-GE çalışması sonucunda sarımsak reçelimizi ürettik. Önce torunlarıma tattırdım… Sarımsağı sevmeyen küçük veya büyüklerin reçel olarak tüketebileceklerini diye düşündük. Hakikaten bir iki denemeden sonra bunun olacağına karar verdik. Bir de malum pandemi dönemini yaşıyoruz… Bağışıklık sistemini güçlendiren bir ürün olan sarımsağı reçeliyle birlikte sürekli tüketilebilir, kahvaltıda yenilebilir, yemek sonrası yenilebilir, yemek öncesinde yenilebilir bir vaziyete getirdik. ”

Sarımsağı çiğ şekilde tüketemeyenler reçeliyle birlikte çok daha rahat tüketebilecekler. Dolayısıyla gün içerisinde sarımsağı yiyemeyen insanlarımız ya da sevmeyen insanlarımız, sarımsak reçeliyle birlikte bunu yemeye başlayacaklar ve vücut dayanıklılığı ile bağışıklık sistemi daha kuvvetlenmiş olacak.

COVİD’İN DÜŞMANI DOĞAL ANTİBİYOTİK SARIMSAK REÇEL HALİNE GETİRİLDİ COĞRAFİ İŞARETLİ TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI, DÜNYADA İLK KEZ REÇEL HALİNE GETİRİLDİ TORUNLARI İÇİN YAPTIĞI SARIMSAK REÇELİNİ 10’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Sarımsak reçelini yediğiniz zaman; 33 kükürt bileşeni, 17 çeşit aminoasit manganez ve çinko gibi minarelerle A vitaminini, B vitaminini, C vitaminini bolca almış olacaksınız. Yerken sarımsak tadını alıyorsunuz ama, daha sonra bu tat nefesinizden kayboluyor. Bunu ayarlamamız da bir hayli zor oldu.”

  “10’dan fazla ülkeye ihracat

Şu anda 10’dan fazla ülkeye sarımsak reçelini gönderdiklerini belirten  Ünal, “Yurt içinde de dağıtımlarımız devam ediyor. Londra, Kırgızistan, Rusya gibi ülkelere de sarımsak reçelini gönderiyoruz. Dolayısıyla hoş geri dönüşler alıyoruz. Örneğin Dubai gibi yerlerden de ciddi talepler alıyoruz. Bu da bizim şu anki kapasitemizi daha büyütmemiz yönüyle çalışmalarına başladık.

Biz, ilk önce Türkiye pazarına baktık sarımsak reçeli var mı diye. Olmadığını gördük ve sonra yurtdışına yöneldik. Bir sürü ülkede araştırmalar yaptık. Bu hususta üniversitemizin bizlere çok büyük katkıları oldu. Böyle bir ürünü dünyada ilk defa yapmanın mutluluğunu, keyfini, gurunu yaşıyoruz. Bir de sıfırdan bir katma değer oluşturmuş olduk. Bir istihdam oluşturmuş olduk, doğru üretim yaparak bir zincir oluşturmuş olduk” dedi. (İHA)

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Vatan size minnettar

Sonraki Haber

Bayrağı alevlere teslim etmemişler

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
Bayrağı alevlere  teslim etmemişler

Bayrağı alevlere teslim etmemişler

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.