Reflü konusunda altın öneriler

21

Özel İsfendiyar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt, mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun asitten koruma özelliğinin yok olmasından ötürü meydana gelen bir rahatsızlık olan reflü hastalığıyla ilgili altın değerinde önerilerde bulundu.
İlimizde sıklıkla görülen ve reflü hastalığının kendisinde de var olduğunu ifade eden Bozkurt, reflü hastalığı olan kişilerin öncelikle bu konuda kendilerinin uzman olmaları gerektiğini söyleyerek “Hastalığa yakalanan vatandaşlarımız kendilerini en çok etkileyen gıdaları belirleyip bu gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmalı ve diyetinde varsa çıkartmalı” dedi.
Yenilen gıdanın ne olduğunun yanı sıra yenilen miktarın ve zamanının da önemine değinen Bozkurt, “Benim reflü hastalarına altın önerim kesinlikle yatma saatlerinde bir şeyler yememeleridir. Hastalar yemek yedikten sonra kesinlikle yatmamalıdır. Reflü hastalığına elma, muz, patates, brokoli, lahana, havuç, fasulye, yağsız kıyma, haşlama tavuk göğsü, balık, beyaz peynir, kepek ekmeği ve pirinç gibi gıdalar iyi gelmektedir.
Portakal suyu, limon suyu, greyfurt suyu, kızılcık suyu, domates, kızartmalar, yağlı et, çiğ soğan, şarap, bira, kahve, asitli içecekler, cipsler, pastane ürünleri, konserve gıdalar ve sigara ise reflü hastalığını tetiklemektedir” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Kastamonu Gazetesi yazı işleri müdürü kontrolünde, haber servisi tarafından haber girişi yapılmaktadır.