Sakin ol Başkan… Önemli olan pazar büyüklüğü değil, lezzeti!

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Vedat Milör’ün ses getiren pastırma anketiyle ilgili değerlendirmede bulunduğu TV programında, “Kayseri’nin pastırma, Kastamonu’nun ise kuru et ürettiğini” söyledi.

Bu sözleriyle pastırmanın sanki bizde olduğu gibi doğal koşullarda kurutulmaya tâbi tutulmuş et dışında bir şeyden üretildiği gibi anlaşılmaz bir görüş ortaya koyan ve böylece pazarın tartışmasız lideri olan kendi ürünleriyle ilgili “et dışı ürün” algısına yol açan Bağlamış iki yıl önce de, yakın çevresindeki ısıl işlem yoğunluğunun etkisiyle olsa gerek, Kayseri pastırmasının güneş ve rüzgar, Kastamonu pastırmasının ise duman ve ateşle kurutulduğu gibituhaf bir iddiayı dile getirmişti.