• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 11 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

PMYO’da “Şehitler Anıtı’’

16 Temmuz 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
PMYO’da  “Şehitler Anıtı’’
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) “Şehitler Anıtı” ve “15 Temmuz Şehitleri Köşesi” dün düzenlenen törenle açıldı.

 3’ü Kastamonulu, 13’ü ise diğer illerden olmak üzere Kastamonu PMYO’dan mezun 16 emniyet görevlisinin isimlerinin yer aldığı anıtın açılışında konuşan Vali Avni Çakır, “Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nunda görev almış, canını feda etmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizin anısına Okul Müdürümüzün üstün gayretleriyle bir anıt açılışı gerçekleştireceğiz. Aziz ruhlarına bir nebze olsun fatiha gönderme imkanı sağlamış olacağız” dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki Şehitler Anıtı ve İdari bina girişindeki 15 Temmuz Şehitleri Köşesi’nin açılışına Vali Avni Çakır,  Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Vekili Mehmet Yurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ve daire amirleri katıldı.

Şehitler anıtı kurdelesi katılımcı protokol tarafından kesildi.

Ömer Sülün

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Sülün, şunları söyledi:

“Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Şehitleri anıtının açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Okulumuzun kurulmasına İçişleri Bakanlığımızca 01.09.1997 tarihinde onay verilmiştir. Okulumuz yeni binasına taşınana kadar şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Gölköy’deki yerinde hizmet vermiştir.

Yüksek okulumuz şu anki yeni binasına 25.08.2010 tarihinde taşınmış akabinde eğitim-öğretime başlanılmıştır. Yüksekokulumuzdan bugüne kadar 5 bin 462 örenci, mezun edilerek, teşkilatımız saflarına katılmıştır. Bu mezun verdiğimiz öğrencilerden 16’sı farklı tarih ve yerlerde görevi başında şehadet mertebesine ulaşmışlardır.

Milletimizin güvenliği ve devletimizin bekası için toprağa düşen 16 şehidimize olan borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek ve isimlerini yaşatabilmek için Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Şehitleri anıtını yaptırmış bulunuyoruz, olmasını istemediğimiz en son şeydir bu sayının artması.

Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi tüm millet olarak meşru otoritenin emrinde, milli iradenin yanında hareket ederek, Türk Demokrasi tarihine altın harflerle geçecek destansı kahramanlıklar sergileyerek, toprağa düşen, toplumumuzun her kesiminden 251 şehidimizin aziz hatıralarını yaşatmak için, okulumuz idari bina girişinde şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı bir köşe hazırlanmıştır. Bugün açılışını yapacağımız “Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Şehitleri Anıtı” ve 15 Temmuz Şehitleri Köşesi’nin açılışına tüm katılımcılarımızın teşrifleri bizlere büyük güç, moral ve cesaret verdi.  Tüm katılımcılarımıza, şahsım ve personelim ve öğrencilerim adına şükranlarımı arz ediyorum”

Vali Avni Çakır

Vali Avni Çakır ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“4 sene önce bugün bu memleketin bağrından yetişmiş aziz ordumuzun üniformasını giyen bir grup hain tarafından devletimize, birliğimize, bütünlüğümüze, bayrağımıza hain bir kalkışma gerçekleşti. Ama hesaba katmadıkları bir şey vardı, bu memleketin yetiştirdikleri gerçek vatan evlatları, kahraman ordumuz ve aziz milletimiz bu darbe teşebbüsüne, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşarak bir ve bütün olarak ‘dur’ dedi. Yıllarca devletin kendisine sağlamış olduğu imkânları kullanan ve sinsice devletimizin tüm birimlerine sızan, hain FETÖ terör örgütü, bu milletin ve devletin aziz evlatları tarafından kararlı bir şekilde tasfiye sürecine uğradı. Bu mücadele şu ana kadar büyük bir kararlılıkla devam etti. Bundan sonra da devam edecek, bunun en büyük takipçileri büyük bir kararlıkla varlığını, görevini aziz millete adamış kamu görevlileri olarak sürdüreceğiz.  Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da kutlayacağımız etkinlikler 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi  Günü’nü unutmadığımızı  gelecek nesillere de kökleşerek aktarmanın bir borcumuz olduğunu da tüm dünyaya göstereceğiz. Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nunda görev almış, canını feda etmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizin anısına Okul Müdürümüzün üstün gayretleriyle bir anıt açılışı gerçekleştireceğiz. Aziz ruhlarına bir nebze olsun fatiha gönderme imkanı sağlamış olacağız.

Genç polis arkadaşlarım, buradaki eğitimlerini tamamlayıp aziz milletimizin huzur ve refahı, devletimizin bekası için göreve  gideceksiniz. Burada aldığınız eğitim, her zaman sizin rehberiniz olacak. Sizin tek bir rehberiniz var; Türkiye Cumhuriyet’i Anayasası ve onun kanunları, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı. Bunun dışındaki  her türlü yapı, oluşum kesinlikle bizim hedef kitlemiz olacak. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ülküsü daima  şiarımız ve rehberimiz olacak. Ebediyete intikal etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.”

Şehitler anıtında 3’ü Kastamonulu, 13’ü ise diğer illerden olmak üzere Kastamonu PMYO’dan mezun 16 emniyet görevlisi Nihat Karakoca, Engin Açıkgöz, Volkan Sabaz, Gökhan Emre Örül, Savaş Akyol, Bekir Ferhat Kaya, Furkan Çelik, Haydar Çetin, Yasin Boran, Osman Belkaya, Uğur Yıldız, Mustafa Yıldırım, Hakan Tanrıkulu, Osman Börklüoğlu, Şenali Ocak ve Ali Uçar’ın  isimleri yer aldı.

 

Cengiz MUHZİROĞLU

PaylaşTweet
Önceki Haber

KSK Aygünlerle var

Sonraki Haber

DİKKAT! Vaka sayısında artış var

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
VEFA DESTEK GRUBU’NDAN 23 BİN 560 TALEBE CEVAP

DİKKAT! Vaka sayısında artış var

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.