Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan göreve geldiği 2009 yılından bu yana geçen 9 yıllık süredeki icraatıyla ilgiliolarak düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.
Arslan, gündemlerinde bulunan yeni projeleri de “Gökırmak enerji göleti projesi, Gökırmak sahil yolu projesi,Taşköprü fuar alanı, Tarihi elektrik santrali yeniden elektirik üretecek. Güneş enerjisinden enerji üreteceğiz” diye sıraladı.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan göreve geldiği 2009 yılından bu yana geçen 9 yıllık süredeki icraatıyla ilgiliolarak düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.
Hüseyin Arslan şöyle konuştu:
“2009 yılından bu tarafa yaptığımız hizmetleri aktaracağız.Göreve geldikten sonra birinci hedefimiz, Taşköprü’ye hareket getirecek en önemli unsurun, yüksekokul olduğunu düşündük. Hızlı bir şekilde çalışmayla, bir yıl içerisinde Taşköprü eski kendir fabrikasını yüksekokula çevirdik. Lu anda öğrenci sayımız bin 350, kapasitemiz 3 bin. 12 dönümlük alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Beklentimiz Taşköprü’de bir fakülte. 2 defa sözünü aldığımız ama hala bir gelişme olmayan fakülte.
Taşköprü’de kapalı bir Pazar yerinin olmaması büyük bir eksiklikti. Vatandaşlarımızın güneşte, yağmurda modern bir pazar yerine sahip olması gerektiğini düşünerek hızlı bir şekilde bir pazar yeri yaptık. Vatandaşlarımıza kapalı pazar yeri hizmete sunmaya başladık.
Sarımsakla ilgili bizden önceki dönemlerde çok çalışmalar yapılmıştı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Biz de en önemli olarak gördüğümüz iki konuda müdahale ettik. Birincisi ‘Coğrafi İşaret’in alınması ve tescilinin yapılmasıydı. Bir diğeri de çiftçimizin cebinden çıkan saf darası denen uygulamanın ortadan kalkmasıydı. Onun da kalkması önemli bir hadiseydi. 2 buçuk yıl önce müracaat ettiğimiz ‘Uluslararası Coğrafi İşareti’ de inşallah bir yıl içerisinde tamamlanıp, tanınırlık açısından Taşköprü sarımsağına katkı sunacak. Sarımsağın dışında Kuyu Kebabımızın da coğrafi işaretini aldık.
Göreve geldiğimizde Taşköprü’de bir tane düğün salonu yoktu. Şu anda belediyemize ait özel işletmeciye verdiğimiz düğün salonumuz var, iki tane de kendi ölçeğimizde sosyal tesisimiz ve yanında açık hava düzeneği olarak düğün salonuyla Taşköprü’ye hizmet veriyoruz.
Geçici Hayvan Barınağı, Kastamonu’da ilk olarak Taşköprü Belediyesi’nin uyguladığı olaydır. Bir örnektir. Gerçekten sokak hayvanlarıyla ilgili duyarlılığımızı, 2011 yılında hayata geçirdiğimiz bu projeyle göstermiş olduk.
Evde Sağlık Hizmeti’ni Kastamonu’da ilk başlatan Belediyeyiz. Evde Bakım, Evde Sağlık, Beyaz Masa uygulamasını Kastamonu’da uygulayan ilk belediye olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.
4 bin aile sarımsak ekebiliyorsa, Gökırmak bizim için çok kıymetliydi. Bu ırmağı kirletmeyle ilgili Taşköprülülerin önemli bir sorunu vardı. Çünkü atık su artıma tesisimiz yoktu. Karadeniz Bölgesi’nde biyolojik arıtma tesisini ilk defa hayata geçiren bir ilçe olarak, bunun onurunu yaşıyoruz.
Meydan bizim için çok önemliydi. Her şehrin bir meydanı olmalı. O meydan o şehrin kimliğidir. Taşköprü’de yer altında otopark olan bir meydan düzenlemesi gerçekleştirdik. O da gelenlerin takdirini topluyor. Orada, tescilli olmamasına rağmen, bedelini vatandaşlarımızdan karşıladığımız 1’inci etap cephe çalışmasını örnekleme olarak yaptık. Diğer etaplarla da devam edeceğiz. Bizim meydandaki özel binamızla birlikte Belediye Kaymakamlık ve düzenlediğimiz Arasta ile birlikte gerçekten güzel bir meydanı hizmete kazandırdık. Taşköprü’yü tarif ederken arkeolojik sit, kentsel sit bir de doğal sit olarak tarif ederiz. Çarşı merkezinde de trafiğe kapalı bir alanımız vardır. Burası tamamen kentsel sit alanı olarak tespit edilmiş. Ancak yıllardır koruma imar planı yapılmadığı için orada herhangi bir gelişim de sağlanmamıştı. Yaklaşık 3 buçuk yıl sürdü koruma imar planını kuruldan onaylattık. Şu anda, artık, tipi belli bir Arasta bir dükkan ve iş yeri alanı oluşacak 2 katlı, tabelalarına kadar her şeyi belli bir koruma imar planı çıkarttık..
Yol, kavşak, asfalt gibi klasik yapılanları şöyle söyleyebilirim: 250 bin metrekare parke taşı, 100 bin metretül brodür taşı, 65 bin metre kare karo taşı, 15 bin metrekare sıcak asfalt, 70 bin metrekare satih kaplam çalışmalarımız oldu.
Bugüne kadar 26 parkın 15’i dönemimizde hizmete girdi. Aktif yeşil alanlarımızı 300 bin metrekareye çıkartarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını yaklaşık 17 metre kareye taşıdık. 7 bin metrekare bulvar ve refüj çalışmalarının peyzaj düzenlemesini yaptık. 70 bin adet laleyi toprakla buluşturduk. Küçüksu Göleti’nin devri belediyemize geçti. Bundan sonra Taşköprü Belediyesi’nin bir mesire alanı olarak hizmet edecek. Orada eksiklikleri giderecek. Özellikle Kastamonu Merkez’den de çok sayıda misafirimiz oluyor. Daha güzel bir hizmet vermeyi planlıyoruz. Çöp konteynerlarının dışlarına yaptığımız bir giydirmeyle örnek bir olaya imza atmış olduk. Sonrasında birçok yerde görmeye başladık. Ölüsüne sahip çıkmayan insanların sağlıklısına da sahip çıkmayacağını düşünürüm. Kurban Tepe Aile Mezarlığımızı düzenledik. Kabristanlıklarımızı ecdadımıza, kendimize yakışır şekilde bir düzene soktuk. Allah’ım hiç nasip etmese desek de bir ülke var olduğu sürece, bayrak dalgalandığı sürece şehidimiz olacaktır. Yakışan bir şehitlik oluşturduk. Yanı sıra itfaiye parkımızı da güçlendirdik.
Bayanlara yönelik pilates kursları ve yüzme kursları düzenliyoruz. Bunlar çok ilgi görüyor. Bir dönemde yaklaşık 200 kişiye yüzme sertifikası dağıttığımızı biliyorum.
Bizim en çok önemsediğimiz, yönettiğimiz şehrin esas sahipleri olan vatandaşlar ve onların temsilcileri olan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte istişare ederek yönetiyoruz. Onlarla bazen ayda iki defa bir araya geliyoruz. Görüşlerini dinliyoruz ve fikirlerini alıyoruz.
Evliyalar Haftasını, merkez ile birlikte, Şeyh Şaban-ı Veli’nin yaşadığı, eğitimini gördüğü bu ilçede kutluyoruz. Bu yıl yine 5 Mayıs’ta etkinliklerimiz olacak. Ramazan etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Çok yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlarımız olmazsa olmaz yapalım diyorlar. 14 mahallemizde yapıyoruz. Meydanımızda ise ay boyunca sabit bir şekilde ramazan çadırlarımız hizmet veriyor. Bunun dışında da her yıl öksüzler ve engelliler için bir araya geliyoruz.
Engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman unutmayız. Onların sosyal hayatta olmalarını gezilerle, değişik alanlarda faaliyetlerle destekliyoruz. Engellilerimize 2017 yılında açtığımız bir yüzme kursu var. Oradan da derece alındığını biliyorum. Böyle bir mutluluk da gözleri yaşartıyor. Çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.
Pompeiopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor. Burada bir sunu merkezi yapmıştık. Bu yeterli değil dedik. Kültür Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde Kastamonu’ya ve bölgeye mal olması için Bakanlığın müdahale yapması gerekiyordu. Yaptığımız girişimler sonucunda yatırım programına aldırdık. Pompeiopolis Antik Kenti’nin kazı alanıyla değil ziyaretçi merkezi açılması boyutunda proje çalışmaları sürüyor. Projesi bitecek ve bu sene de uygulama ihalesi yapacaklar. Burası mevsimle doğrudan orantılıdır. İki ayda üç ayda çok verimli çalışma yapılabilir ama 6 ay kazı yapamazsınız. Çünkü Kastamonu’nun coğrafi yapılması buna engel olur. Kazıyı hızlı bir şekilde yaptığınızda ortaya çıkan eserlerin yok olma riski de var. Kazılacak alan belli. Çok büyük bir alan. Başkentlik yapmış bir alandan bahsediyoruz. Ziyaretçi merkezi açmamızın nedeni açılan yerlerin ziyaret edilmesi gerektiğinden. Tamamı açılana kadar beklemeyeceğiz. Açılan yerlerdeki mozaik ve parçaların tahrip olmaması gerekiyor. Yapılan çalışmalar da bu yüzden önemli. Bakanlığımızın olumlu yaklaşımları var. Belediye Başkanı olduğum dönemden bu tarafa Kültür Bakanlığı’ndan önemli destekler aldık, alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.
Kent Tarihi Müzemizi açtık. Kültür Evimizi hayata geçirdik. Festivallerimiz yine aynı şekilde yapılıyor. Göreve geldikten sonra festivallere iki şeyi dahil ettik birincisi sünnet programı birisi de tarım fuar alanı. Çok büyük ilgi gördü. Geçen seneki fuarda satılan traktör sayısı 194’tü. Bu yıl yine 16-19 Ağustos tarihlerinde coşkulu ve anlamlı bir festival yapacağız.
Kültür ve Sanat hayatımız içinde olmak zorunda. Biz önemsiyoruz. Bu sene 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Resim Çalıştayı’na özellikle Türk Dünyası ül kelerinden olmak üzere 35 sanatçımız katılacak. Çalıştay 13-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Kültür ve Sanat Merkezi, Taşköprü’deki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin bir anlamda kısır döngüsünü ortadan kaldıracak ve verimli bir hale getirecek.
Eğitimin her alanına destek verdik. Öğrencilerimize yurt yaptık. İlkokuldaki öğrencilerimize tatil kitapları dağıttık. Çocuk kitapları günleri etkinliği başlattık. Başta çocuklarımız olmak üzere halkımıza yönelik tiyatro etkinlikleri başlattık. Çocuklara yönelik satranç turnuvası yaptık, seneye il turnuvasını burada yapacağız. Bakanlığımızın desteğiyle birinci zeka geliştirici ahşap akıl oyunları el sanatları sergisi 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni coşkuyla başlattık. Spor ve sporcularımıza destek verdik. Yaz Spor Okulları’na büyük ilgi oluştu. Geçen yıl 750’den fazla çocuk vardı. Taşköprüsporumuz güzel bir takımla şampiyon oldu. Play-Offlarda elendik, BAL’a çıkamadık ama biz onlardan razıyız.
Önemli gördüğüm Şehirlerarası Otobüs Terminali yapıyoruz. Festivalden önce açacağız diye düşünüyorum. Milli iradede Taşköprü halkıyla bütünleştik. Önemli etkinlikler düzenleyerek Milli iradaye sahip çıktık. Taşköprü’de görkemli açılışlar düzenledik. 31 Mart 2017 tarihinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla 2’nci Çevre Yolumuzu, Kent Tarihi Müzemizi, özel bir girişimcinin tesisi olan 300 kişilik tekstil fabrikamızın açılışı ve hayırseverimizin yaptırdığı cami açılışını gerçekleştirdik. 26 yıl hiç dokunulmamış 2’nci Çevre Yolu Köprüsü’nü açtık. Hasanlı Göleti’nde son aşamaya gelindi. En geç haziran ayı içerisinde betonarme işi bitecek. Temizlik işleriyle eylül sonu baraj teslim edilecek. Bizim içme suyu toplamamızla ilgili bir sorun kalmayacak. Taşköprü’yü doğan kaynak sularıyla buluşturacağız. Taşköprü-Kastamonu yolunun sayın vekillerimizin, iktidarımızın, hükümetimizin desteğiyle sıcak asfalt konusunda programa girdi. Orası da Taşköprü açısından önemli.
Bizim olmazsa olmazımız doğalgazdı. Bunu da sağladık. Bu yıl Taşköprü’nün yüzde 80’i doğalgaza kavuşmuş olacak. Hedefimiz bu.
Taşköprü’nün iki tarihi, kıymetli fabrikası maalesef değişik nedenlerle kapandı. Artık hükümetlerin özelleştirmeyle ilgili programları doğrultusunda, Ecevit döneminde alınmış bir kararla, Sümerbank özelleşmedi yüksekokula dönüştü. Şu anda verimli halde çalışıyor. Ama SEKA’nın çok verimli bir alanda çalışmadığını, Taşköprü için çok fazla getirmediğini görüyoruz. Bizim sorunumuz bundan sonrasıyla ilgili. Böyle bir sanayi şehri niye böyle bir kimlik kaybetti, acısını yaşadık. Şimdi Organize Sanayi’yi devreye sorduk. Kaç yıl burada ihmal yaşadık ama son aşamasına geldik. Her şey bitti. Meclisten de KDV muafiyetiyle ilgili karar da çıktı. Arsa tahsislerine başladık. Organize sanayimizde parseller belli. 3-4 yatırımcı taleplerini bildirdiler, ön incelemelerini yapıyoruz, birine ön tahsisi yaptık. Dolayısıyla hızlı bir organize çalışmasıyla Taşköprü işsizlikle ilgili yaşadığı travmayı da kısa zamanda çözecek.
Kanal ıslah çalışmaları ve bölgemizdeki köprülerin yapımıyla da önemli bir hizmet yapmış olduk. TOKİ’ye dar gelirli emeklilerimiz için 310 konut ve 3 iş yeri ve 1 ibadethane yapımıyla ilgili çalışmalarımız sürdü. Kaba inşaatları bitti, ince işlerinin tamamlanmasıyla TOKİ bu sene içerisinde bu konutları teslim edecek. 50 Yataklı Devlet Hastanemiz faaliyete geçti. Bu noktada vekillerimiz, partimiz çok aktif bir uğraş verdi. İsmini ilçeye veren köprümüzün restorasyonu çok önemliydi. Bir yıl süreyle kapatılıyor ve restorasyonu başlıyor.
74 adet tescilli ve tescilsiz binamız sokak sağlıklaştırma kapsamına girdi. Kültür Bakanlığı’nın yatırım programında. Projeleri haziran ayı itibariyle bitiyor. Birinci etabın sokak sağlıklaştırma ihalesi Kültür Bakanlığı tarafından yapılacak. Bu Taşköprü’nün görülür yüzünde etki yaratacak. İlçede direk tarihi mekanlara doğru gireceksiniz. Bunu önemsiyoruz. Derbederler Hamamı’nın mahkemeleri bitti. Belediye olarak alacağız ve restorasyon yapacağız.
KÖYDES bütçesi konusunda hükümetimiz Taşköprü’ye özel bir bütçe verdi. Bunun için minnet borçluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Yapacağımız önemli projeler var. Bir şeyleri hayal etmezseniz gerçekleştiremezsiniz. Hedefleriniz de olmaz. Taşköprü’yü cazibe alanı olarak hayata geçirecek bir proje olan Gökırmak Enerji Göleti Projesi; Gökırmak Sahil Yolu Projesi, Taşköprü Fuar Alanı, tarihi elektrik santralinin yeniden elektrik üretmesi projesi ve güneş tarlası projesi hedeflerimiz var. İnşallah Cenab-ı Allah bunları görme fırsatı da verir.”
ŞEKER FABRİKASI
Şeker fabrikası hakkında da açıklama yapan Arslan, şunları söyledi:
“Şeker Fabrikasını da yakında takip ediyoruz. İlçemizin büyük bir bölümü şeker fabrikasının hammadesini sağlıyor. Bu konunda hükümetimizden önce başlayan bir özellşetirme kararı var. Cumhurbaşkanmızda daha önce bunu iptal ettirmişti ve onaylamamıştı. Sonrasında da Türkiye’deki 14 fabrikada özerlleştirme kararı alınmıştı ve özelleştirme kapsamında da ihaleye çıktı. Biz Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin verdiği kararla ilgili karşı bir söylemmiz de olmaz. Şu anda da şeker fabrikamızın mevcut halinden de memnun değiliz. Bizde sanayiden gelme bir kişiyiz, bir tesis verimli çalışmadığı sürece iflas eder, bu kaçınılmaz birşey, devlet prensipte özellikle savunma sanayi gibi önemli unsurların dışında üretim yapılan yerleri elinden çıkardı ve çıkarıyor, bunu üreticiler, köylüler, STK’lar yapacak bunlarla ilgili olan kişiler yapacak. Bugün Torku örneği firmalar yapacak, Türkiye’de de bu firma ürünlerini de her alanda artırıyor ve çoğaltıyor. Bu firma bu alanda çok başarılı. Bir tesisin üç ay çalışarak verimli olma şansı da yok. Üç ay çalışıp bunda başarılı olamazsınız, bunu en iyi şekilde yapacak ve verimini artıracak olan da özel şirkettir. Burası üç ay değil bir sezon boyu da daha fazla çalışacaktır. Buranın en iyi şekilde çalışmasını, daha çok üretim ve entegre ürünleri de yapmasını biz daha da çok istiyoruz.”
KENDİR
Kendir hakkında da konuşan Hüseyin Arslan, Dünyada kendire dönüş var, KendireKastamonu’da değil dünyada bir dönüş var. Bu ürünümüz sıfır atıklı bir ürünümüz. Çevreyi korumak anlamında da önemli bir ürünümüz. Yine kendir bitkimiz şu anda araçların kaportalarında kullanıldığı noktasında da çok önemli bilgilere sahibiz. İlçemizde deneme noktasında tekrar üretimine de başladık. Bu ürünün üretimini yine artırmaya çalışıyoruz. Üretimi yönünde değişik olumsuzluklar yaşandı. Bunlar şimdi aşıldı, bu konularda sorun da kalmadı”.
ERKEN SEÇİM
Arslen, 24 Haziran seçimleri hakkında da, “24 Haziranla ilgili görevimiz, üzerimizdeki en önemli görev ülkemizin istikrarı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP ile kurdukları ittifakın bize verilen talimat 24 Haziranda başarılı olmaktır. Bu konuda biz kesinlikle üzerimize düşeni elimizden geleni yapacağız, kapı kapı dolaşacağız. Bu sadece Taşköprü için değil, bu sadece Kastamonu için değil bu sadece İstanbul Ankara için değil, bu Türkiye için gereklidir. Bu ülkenin dik ve milli bir duruşuna ihtiyacı var. Huzur içinde sonucunda başarılı olacağından da hiç kuşkum yok” diye konuştu.
———
Taşköprü Belediyesince
yapılan hizmetler:
“Taşköprü Meslek Yüksekokulu, Kapalı Pazar Yeri, Beyaz Altın Sarımsak’a Coğrafi İşaret, Sarımsak Heykeli, Açık Hava Düğün Salonu ve Halı Saha, Geçici Hayvan Barınağı, Atık Su Arıtma Tesisi, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi ve Yer Altı Otoparkı Projesi, Yol, Kavşak Kaldırım, Asfalt ve Tretuar çalışmaları, 250 Bin M2 Parke Taşı, 100 Bin Metretül Bordür Taşı, 65 Bin M2 Karo Taşı, 15 Bin M2 Sıcak Asfalt, 70 Bin M2 Satih Kaplama, İller Bankası’nın Tekke Mahallesi’ne yaptığı Bahri Alp Parkı, Sümer Mahallesi’ne Şehit Polis İlker Narin Parkı, Engelsiz Yaşam Parkı, Harmancık Mahallesi Parkı, Bahçelievler Mahallesi’ne Bağcılar Belediyesi ile Ortaklaşa Kardeşlik Parkı ve Çocuk Parkı, Gökırmak ve Ağcıkişi Mahallelerine Parklar, Kurban Tepe Aile Mezarlığı Uygulaması, İlçemize yakışan Şehitlik çalışması, Evde Sağlık Hizmetleri Uygulaması, Beyaz Masa Uygulaması
22- Evde Temizlik Ve Evde Bakım Uygulaması, Bayanlara Yönelik Plates ve Yüzme Kursu, Taşköprü Kültür Evi,
İlçemizde, STK ve muhtarlarımızı sık sık bilgilendirdik, Evliyalar Haftasını kutladık. Bu yılda 5 Mayıs Cumartesi Günü etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Şehri ramazan etkinliklerini başlattık. Mahalle iftarlarını başlattık.Engelli vatandaşlarımızı untumadık.Engelsiz yaşam gezileri ve engelli çocuklarımıza yönelik yüzme kursu açtık. Engelliler Derneği’nin açılmasını sağladık. Pompeiopolis antik kenti kazı çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de örnek ve nadir olan Kent Tarihi Müzemizi İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katılımı ile 31 mart 2017 tarihinde hizmete açtık.
Sarımsak festivali coşkuyla kutlanıyor. Sünnet ve tarım fuarını dâhil ettik. Bu yılda 32. Sarımsak Festivalimizi 16-19 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğiz. Uluslararası resim çalıştayı’nı başlattık ve bu yıl 3’.sünü özellikle türk dünyası ülkelerinden olmak üzere 35 sanatçımızın katılımı ile 13-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Eğitime her alanda destek verdik. Öğrencilere yurtlar yaptık. İlkokul öğrencilerine tatil kitapları ve eğitim kartları dağıttık. Çocuk kitapları günleri etkinliğini başlattık. Başta çocuklarımız olmak üzere halkımıza yönelik tiyatro etkinliklerimizi başlattık. Çocuklarımız yönelik satranç turnuvasını başlattık. önümüzdeki yıl il geneline taşıyacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olarak yarın başlayacak olan taşköprü 1. zeka geliştirici ahşap akıl oyunları el sanatları sergisini 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceğiz.
23 Nisan çocuk şenliği’ni başlattık. Spora ve sporcuya destek veriyoruz. Yaz Spor Okullarını başlattık.Şampiyon Taşköprüspor’a katkılarımız sürecek. Şehirlerarası otobüs terminali inşaatı devam ediyor. Milli iradeye sahip çıktık.15 Temmuz’u unutmayacak ve unutturmayacağız. 31 Mart 2017 tarihinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katılımı ile 2. çevre yolumuzu, kent tarihi müzemizi, 300 kişilik tekstil fabrikamızın ve bir hayırseverimiz tarafından yapılan camimizin açılışını yaptık.”
Devlet Kanalı İle Yapılan Projeler
“1- 2. Çevre yolu köprüsü hizmete açıldı. Hasanlı göletinde çalışmalar devam ediyor. Taşköprü-Kastamonu karayolu sıcak asfalt olacak.Taşköprü doğalgaza kavuştu. Taşköprü OSB’de sona yaklaşılıyor. Taşköprü kültür ve sanat merkezi hizmete açıldı. Kanal ıslah çalışmaları ve Sümer köprüsü yapıldı. Toki ile310 konut, 3 işyeri ve 1 ibadethane yapımı devam ediyor. 50 yataklı devlet hastanesi hizmete açıldı. Tarihi köprü restorasyonu yapımına başlandı. 74 adet tescilli ve tescilsiz binaların sokak sağlıklaştırması kapsamında proje ihalesi kültür ve turizm bakanlığı’na yaptırılmış olup çalışmalar devam etmektedir. 2018 yılı içerisinde 1. etap olarak cephe uygulamasına da başlanılacaktır. Derbederler Hamamı’nın kamulaştırması ile ilgili kültür varlıklarına katkı payından 275 bin TL yardım alınmış olup önümüzdeki günlerde kamulaştırması tamamlanarak restorasyon çalışmasına başlanılacaktır. İlçemizde bulunan 117 adet tescilli taşınmazların restorasyon ve uygulama projeleri için vatandaşlarımızı kültür ve turizm bakanlığı’nın hibe destekleri konusunda destekliyoruz. Köydes bütçesinde ise geçen yıl 5.5 milyon tl iken 2018 yılında ilçemizin köydes bütçesinin 9.45 milyon tl ile kastamonu merkezden sonra en çok payı almasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyoruz.”
Yeni projeler
“Gökırmak enerji göleti projesi, Gökırmak sahil yolu projesi,Taşköprü fuar alanı, Tarihi elektrik santrali yeniden elektirik üretecek.Güneş enerjisinden enerji üreteceğiz.”