• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazar, 6 Temmuz 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Coğrafi işaretli lezzet kuyu kebabı tüm Türkiye’ye tanıtılacak

15 Kasım 2023
GENEL, GÜNDEM, KASTAMONU, KÜLTÜR, MANŞET
A A
Coğrafi işaretli lezzet kuyu kebabı tüm Türkiye’ye tanıtılacak
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan, kuyu kebabı, televizyon programında tüm tüm Türkiye’ye tanıtılacak.
Geçmişi 300 yıl öncesine dayanan ve padişah yiyeceği olarak bilinen Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan kuyu kebabı, hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle çıra ve süt kuzusu ile birlikte üretim yöntemi ve kuyunun hazırlanış şekli sebebiyle Türkiye’deki diğer kuyu kebaplarından lezzet ve yapılışı farklı olan coğrafi işaretli ürünleri arasındaki Kastamonu kuyu kebabı, rağbet görmesi üzerine TRT ekranlarından tanıtımı yapılacak. Pişirilme tekniği ve süt kuzusunun kullanımı kadar ustalığının da büyük önem taşıdığı Kastamonu kuyu kebabı, damak tadına düşkün olanlar için sofraları süslemeye devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu’da kuyu kebabı ustası Serkan Eren tarafından Kastamonu kuyu kebabının özellikleri, yapılı, hazırlanışı ve kebaba dair tüm detaylar kayda alındı.

 

1 3
- +

Kuyu kebabını Türkiye’de yaşayan tüm insanlara tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden kuyu kebabı ustası Serkan Eren, “Kastamonu kuyu kebabını tanıttık. En güzel şekilde kebabın inceliklerini ve tüm aşamalarını anlattık. Kastamonu’yu en güzel şekilde tanıtmaya ve yöresel yemeğimizin Türkiye’nin her yerinden müşteri almak için ve hizmet vermek için en güzel şekilde tanıtımlarını sürdürüyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız ve isteğimiz bizden sonra gelecek nesillere bunu en güzel şekilde aktarmak ve yeni ustalar, yeni jenerasyonlar oluşturmak. Bizim, kültürel yemeğimiz olan kuyu kebabı kaybolmaması için gereken çalışmaları ve tanıtımları bundan sonra da yapacağız. Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile de bir istişareye girip kuyu kebabını geliştirmeye çalışacağız. Ayrıca bu tür tanıtım ve programlar sayesinde de kuyu kebabının daha geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kastamonu mutfağı olarak geniş bir ürün çeşidine sahibiz” dedi.
Kastamonu kuyu kebabını diğer kebaplardan ayıran en başlı özelliğinin süt kuzusundan yapılmasının olduğunu söyleyen kebap ustası Serkan Eren, “Kuyumuzda çıra kullanıyoruz. Kuyuların yapımı çok önemli, özel teknikler kullanılarak kuyularımızı yaptırıyoruz. Süt kuzusu ile yapılması, kebabımızın doğal olması ve hiçbir şekilde marine olmaması, bir baharat veyahut tuz hiçbir şekilde kullanılmıyor kebabımızda. Tamamen kuzunun kendi aroması ile yenilebiliyor. Ben de bu kuyuları yapan kişi olarak elimizden geldiği kadar nasıl yapıldığını anlatarak destek olmaya gayret ettik. Kuyu nasıl yapılır, nasıl örülür, nasıl pişer bunları elimizden geldikçe anlattık. Kuyu kebabını herkes yapamaz. Yapımı gayet zor bir şeydir. Önemli olan tuğlası ve örüm şeklidir. Yani doğru dürüst örülmezse kebap olmaz, hatta pişmez” diye konuştu.
Vedat Yunus İkizoğlu (İHA)

PaylaşTweet
Önceki Haber

Kastamonu Üniversitesi, yeni “STAR” araştırmacılarını arıyor

Sonraki Haber

Sinema bilgileriyle yarıştılar

Benzer Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu
KÖŞE YAZILARI

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen
GÜNDEM

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı
GENEL

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
İyi bayramlar
GÜNDEM

İyi bayramlar

6 Haziran 2025
“Hedefimiz daha güçlü bir KSK”
GÜNDEM

Aygün’den “destek” sözlü bayram ve veda mesajı

6 Haziran 2025
Sakallı Lütfü’nün ardından
GENEL

Sakallı Lütfü’nün ardından

27 Mayıs 2025
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN
GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

19 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

16 Mayıs 2025
Sonraki Haber
Sinema bilgileriyle yarıştılar

Sinema bilgileriyle yarıştılar

Son Haberler

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

Lütfü Seymen’e veda / Melih Kuyulu

23 Haziran 2025
Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

Kent Müzesi Bilim Günleri’nin 11. konuğu Saadet Özen

18 Haziran 2025
Legem Yayınevi: Hukuk Dünyasının Güvenilir Kaynağı

Teksan ile Kesintisiz Enerji Çözümlerine Ulaşın

16 Haziran 2025
Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

Mazlum: Sakarya’nın Lezzet Mirasından Dünyaya Açılan Bir Çikolata Markası

16 Haziran 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.