• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Salı, 13 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

“Durumu en iyi olan illerdeniz”

29 Mayıs 2020
KASTAMONU, MANŞET
A A
“Durumu en iyi  olan illerdeniz”
Share on FacebookShare on Twitter

Vali Yaşar Karadeniz, dün öğlen TRT Radyo 1’de Haber Yorum programına bağlandı ve ilimizdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan bayramı süresince uygulanan sokağa çıkma yasağına değinen Vali Karadeniz, “Kastamonu’da ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bizim için bu isabetli bir karar oldu. Kastamonu dışarıya yoğun göç vermiş bir il. Bayramlaşma için ilimize yoğun bir insan nüfusunun gelmesi bekleniyordu. Bu hareketlilik virüsü tetikleyecekti. Bu kararla birlikte riski en az seviyeye indirdik” dedi.

Kastamonu genelinde vaka sayısının çok fazla olmadığını söyleyen Vali Karadeniz, “Vaka sayımız çok yoktu. Ancak son bir haftadır bir ilçemizde bir işyeri kaynaklı vakalar geldi. Bu biraz sayımızı yükseltti. Genel olarak baktığımızda bu süreçte durumu en iyi olan illerden birisiyiz. Bu konu rehavete kapılmaya gelmeyen bir konu. Yeni vakaların çıktığı ilçemize baktığımızda, bir bulaşmanın ne boyutlara ulaştığı bize ders verici nitelikte. Tedbirleri unutmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Kastamonu’da şu ana kadar 30 yerleşim yerinde karantina uygulandığını da söyleyen Vali Yaşar Karadeniz, “Bu karantinaların 29’u sona erdi. Sadece merkez ilçemize bağlı Yolkonak Köyü’nün Kımız bağlısında karantina sürüyor. Vaka sayılarının arttığı ilçemizde şu an böyle bir uygulamamız yok. Çünkü kaynak ve temaslılar belli” dedi.

İl olarak seyahat kısıtlamasının olmadığını belirten Vali Karadeniz, “Ancak büyükşehirlerden virüsün gelmemesi ve geldiğinde yayılmaması için dışarıdan gelenlerde ikametleri il sınırı dışında olanların kayıtları jandarma ve emniyet birimlerimiz tarafından alınarak Sağlık Müdürlüğü’ne iletildi. Bu bilgiler çerçevesinde de bu kişiler 15 gün süreyle bulundukları ikamette karantinaya alındı ve sağlık birimleri tarafından izlendi. Bu şekilde bugüne kadar 50 bin vatandaşımız takip edildi. Aynı şekilde izin alarak kişileri de aynı yöntemle takip ettim. Bu aldığımız tedbirlerin en önemlisiydi” şeklinde konuştu.

Maske zorunluluğunun uygulandığı ilk illerden birisinin Kastamonu olduğuna da dikkat çeken Vali Karadeniz, “Normalleşme sürecine geçtikçe maskemizi muhakkak takacağız. Sosyal mesafeye ve kişisel hijyene uyacağız. Bunları bir zorunluluk haline getirdik” dedi.

Tedarik zinciri içerisindeki her faaliyetin aksatılmaması için çalışmalar yapıldığını ve çiftçiler, tarım ve hayvancılıkla uğraşanları da bu kısıtlamalardan muaf tuttuklarını söyleyen Vali Karadeniz, ekonomik faaliyetlerin devam etmesini sağladıklarını ve bu uygulamalar kaynaklı da bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

“TURİZM FAALİYETLERİ İÇİN ÖN ÇALIŞMA”

Turizm faaliyetleri için ön bir çalışmayı yaptıklarını da söyleyen Vali Karadeniz, “Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler bakanlıkların tedbirlerini uygulamak zorundalar. Gelecek misafirlerin rahat etmeleri ve endişeye kapılmamaları için tüm sektör üzerine düşeni yapmalı. Tesislerde hijyen önlemlerinin alınması çok önemli. Gelen ziyaretçilerin sağlık kontrollerinden geçirilmesi, en azından ateşlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Ortak kullanım alanlarında maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması da çok önemli. Artık insanlar turizm alışkanlıklarını da değiştirmek zorunda. Daha butik, daha nezih, az yoğunluğun olduğu yerleri tercih edecekler. Bizler de planlamalarımızı bu çerçevede yapıyoruz. Kastamonu’daki işletmeler buna hazır. Kastamonu’nun doğal ve tarihi güzellikleri bu ekonomik canlanmayı getirecektir. Bu ortamda virüs bulaşmasını en aza indirmek için daha butik işletmelere tercih artacaktır. Konak turizminin de önemli kentlerinden olan Kastamonu bu avantajı elinde bulunduruyor. Kastamonu dışındaki hemşerilerimiz de memleketlerini çok özlediler. Kısıtlamalar sonrasında onlar da memleketlerine geldiklerinde ekonomik canlanmaya katkı sağlayacaklardır.Kastamonu ekonomisinde hızlı bir toparlanma bekliyoruz. Üretim yapan fabrikaların birçoğu üretimlerini bu süreçte devam ettirdi.

 

 

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

GMG KSK, 12 Haziran’da top başı yapıyor

Sonraki Haber

ÖLÜ DOĞAN 2020 TÜRK MUTFAĞI YILI ÜZERİNE

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Sonraki Haber
İnebolu-Ankara İstiklal Yolu’nda Yürüyenler – IX / Şair, Romancı, Hikayeci Aka Gündüz

ÖLÜ DOĞAN 2020 TÜRK MUTFAĞI YILI ÜZERİNE

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.