Eski defterleri karıştırdıkça ilimiz namına içimi keder sarıyor, “MİEM, Doğa Kültür Köyü, Bölge Hastanesi, Golf Sahası” şeklinde uzayıp gidiyor liste…
Ne umutlarla başladığımız projelerin kimisi yarı yolda kaldı, kimi akıbetini bekliyor, kimi hayal oldu uçtu gitti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Samsun Golf Sahası’nı hizmete açtılar…
İlimizin ev sahipliği yapacağı Karadeniz Bölgesinin ilk golf sahası Samsun’a hayırlı uğurlu oldu böylece.
Açılış töreni, Devlet Opera ve Balesi’nin müzik ve dans gösterisiyle başladı…
Mevzu golf olunca halkoyunu gösterisi olmazdı heralde!
Kastamonu’da Kadıdağı’na yapılacaktı golf sahası…
Samsun’da arazi bulmak kolay mı, denize dolgu yapılarak oluşturulan rekreasyon alanının üstüne yaptılar.
Samsun Valisi İbrahim Şahin golf sahasının hikayesini anlattı konuşmasında…
“Bu sahanın oluşması gerçekten çok kolay olmadı. Ben bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür etmek ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu golf sahası için biz Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte çalıştık ve bu günlere geldik. Şimdi dokuz delikli golf sahasının açılışını gerçekleştireceğiz ama en kısa zamanda bunu 18 delikli golf sahası haline getireceğiz. Bir sonraki sene burada inşallah uluslararası turnuvaları düzenleyeceğiz.”
Önceki ve sonraki Gençlik ve Spor Bakanı’nın Samsunlu olması avantajını yaşadıklarını da kaydettiler açılış konuşmasında…
Ki, golf sahasının Kastamonu’ya planlanmasında da en büyük etken o dönemin Kastamonulu Gençlik ve Spor Bakanıydı zaten.
2010 yılındaki bir habere dönelim şimdi…
“Golf Federasyonu, Anadolu projesi kapsamında ilk golf sahasını Kastamonu’ya yaptıracak. Daha çok Antalya ve İstanbul’da özel yatırımcıların oluşturduğu sahaların dışında Golf Federasyonu, tarihinde ilk kez kendisine ait akademik bir saha kuracak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da 340 dönüm arazi tahsisi gerçekleştirilen 9 çukurlu sahanın yapımı için bütün altyapı çalışmaları tamamlanırken, bir ay içinde de yapım işi ihaleye çıkarılacak.”
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun aynı dönemde basına yansıyan bir diğer açıklaması ise şöyle…
“Yaklaşık bir ay içinde ihaleye çıkacağız. Kastamonu’daki saha Anadolu’da bir ilk olacak. Ayrıca federasyonun ilk golf sahası olacak. Kastamonu ile Anadolu’ya açılmış olacağız. Buraya ilk etapta 9 çukurlu bir golf sahası yapacağız. Ancak bu bizim için 90 çukura bedel. Burada her türlü faaliyetimizi yapabileceğiz. İleride çukur ilave edebiliriz.”
İhaleye çıkıldı mı çıkıldı…
İptal oldu ancak.
Neyse mazide fazla gezinmeyelim…
Geleceğe bakalım.
•••
Not: Tıp fakültesi ile devlet hastanelerinin “afiliasyon” protokolü ile işbirliği içinde çalışmalarına verdiğim örnekleri kamuoyuna taşımayı bugün de sürdüreyim…
“Mersin Şehir Hastanesi”.
Ülkemizin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin’de açıldı…
5 yıldızlı otel konforu, bin 294 yatak, 51 ameliyathane, 210 yataklı yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otopark, helikopter pisti, 5 bin kişi istihdam.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin Şehir Hastanesi’nin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi ile işbirliğinde çalışacağını açıkladı…
“Karşılıklı işbirliği yapıp üniversitedeki hocalarımızın maharetlerini de Mersin Şehir Hastanesi’nde sergilemelerine fırsat tanımış olacağız.”
Mersin’e hayırlı olsun…
Darısı, hizmete açıldıktan sonra ek olarak bir kardiyolog, bir göğüs cerrahı ataması yapılan, akademik hayata atılarak ilimizden ayrılan nükleer tıp uzmanından mahrum kalan devlet hastanemizin başına.