• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 9 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Lezzet turizmine üstat incelemesi

13 Mart 2017
GENEL, KASTAMONU
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu’yu tarihi ve kültürünün yanı sıra, mutfak değerleriyle de tanımak, değerlendirmek ve TÜRSAB gastronomi komitesi üyesi acentelere tanıtma amacı taşıyan gezi bugün başlıyor.
Geziye TÜRSAB komite üyelerinden yaklaşık 20 kişilik bir heyetin yanı sıra, yazar ve gurme Mehmet Yaşin, yazar ve şef Sahrap Soysal ile Türkiye’deki en önemli yabancı şeflerden biri olan Rudolf van Nunen de katılıyor.
TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesi’nin “Gastronomik İnceleme Gezisi” bugün başlıyor.
Kastamonu’yu tarihi ve kültürünün yanı sıra, mutfak değerleriyle de tanımak, değerlendirmek ve TÜRSAB gastronomi komitesi üyesi acentelere tanıtma amacı taşıyan gezi, komitenin 2017 yılı için planladığı gezilerin ilk halkası olarak, komitenin üyesi ve geçen dönemki eşbaşkanı olan hemşerimiz, Uğurlu Konakları sahibesi Gülsen Kırbaş’ın daveti üzerine gerçekleşiyor.
Geziye, komite dönem Başkanı İtaltur acentesi sahibi Hande Arslanalp’ın başkanlığında, TÜRSAB Gastronomi Turizmi ve Kültür Turizmi komite üyelerinden yaklaşık 20 kişilik bir heyetin yanı sıra, basın ve gastronomi dünyasından önemli davetliler katılıyor. Yazar ve gurme Mehmet Yaşin, yazar ve şef Sahrap Soysal, Türkiye’deki en önemli yabancı şeflerden biri olan Rudolf van Nunen, Hürriyet gazetesi yazarları Gila Benmayor ve Müge Akgün’ün de aralarında olduğu basın mensupları da geziye katılımcı olacak.
15 Mart’a kadar sürecek gezinin gerçekleşmesini sağlayan Gülsen Kırbaş, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Gastronomi turizmi, son yıllarda dünyada ve Türkiye’de giderek gelişen bir turizm trendi ve bu turizmin alıcısının artması, giderek daha çok acentayı bu alanda ürün sunmaya sevkediyor. Her bölgesinde birbirinden farklı ve zengin mutfak değerleri olan Türkiye’yi bu pazarda daha iyi sunabilmek için, yerel mutfakları tanımak önem taşıyor. Bu komitenin üyesi olan acentalar, Türkiye’nin ve hatta dünyanın farklı yörelerine uzmanlaşmış “yemek turları” düzenleyen acentalar. Bu nedenle, bu turizmcilere ilimizi yerel mutfak kültürüyle tanıtmak, turizm beklentilerimiz açısından önemli bir açılım vaad ediyor.
Bu amaçla 2,5 günlük zengin bir program oluşturuldu. Kastamonu merkezinde ve yakın üç ilçede farklı lokasyonlarda gerçekleşecek yemek programları ve tadımların yanı sıra, siyez buğdayı, Taşköprü sarımsağı gibi yerli ürünlerimizin tanıtımları da yerinde yapılacak. Böylece konuklar, ürünlerimizi, tarladan sofraya uzanan bir bütünlük içinde görüp tanıyabilecekler.
13 Mart Pazartesi günü konukların Kastamonu havalimanında karşılanmasıyla başlayacak olan program, o gün İhsangazi gezisi ve yemek programıyla sürecek. Aynı günün akşamında ise Kastamonu Belediyesi kafeterya salonunda, teşrifleri halinde Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, Sayın KATSO Başkanımızın, kamu ve yerel yöneticilerinin, turizm sektör temsilcilerinin, işletme sahiplerinin ve basının katılacağı bir yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Karşılıklı tanışma ve Kastamonu’yu tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle tanıtma amaçlı görsel sunumların ardından, yuvarlak masa etrafında sohbet ve görüş alışverişi yapılacak.
Gezinin ikinci akşamı ise, katılımcılar izlenimlerini paylaşıp geziyi değerlendirecekler.
Konuklar 15 Mart Çarşamba günü pazar ziyaretinin ardından uçakla ilimizden ayrılacaklar.
Geziye Kastamonu Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İhsangazi Belediyesi, Taşköprü Belediyesi, Daday Belediyesi ev sahipliği yapıyor ve destek veriyor.
Gezi organizasyonunu ve konukların konaklamasını ise Gülsen Kırbaş ve Uğurlu Konakları üstleniyor. Yemek ve tadım davetlerini, Uğurlu Konakları, Kurşunluhan, Şadıbey Çiftliği, İksir Resort Town üstleniyor.”

PaylaşTweet
Önceki Haber

Eğitim müzesi filan

Sonraki Haber

MHP Pınarbaşı’nda Turcihan başkan

Benzer Haberler

Hadi Dilekçi’yi kaybettik
GÜNDEM

Hadi Dilekçi’yi kaybettik

7 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Motosiklet ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
ASAYİŞ

Motosiklet ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
İyi bayramlar
GENEL

Vali’den bayram mesajı

30 Mart 2025
Sonraki Haber

MHP Pınarbaşı’nda Turcihan başkan

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.