• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Cuma, 9 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Refika’nın mutfağında siyez tanıtımı

4 Mayıs 2019
MANŞET, TÜRKİYE
A A
Refika Birgül’den Kastamonu’ya selam
Share on FacebookShare on Twitter

Knorr’un geleneksel yöntemlerle hazırladığı 8 yeni çorbadan oluşan Knorr Anadolu Tahılları Çorba serisi, şef Refika Birgül’ün Kuzguncuk Simotas Binası’ndaki mutfak atölyesinde gerçekleştirilen davetle tanıtıldı. Çorbalarda siyez bulguru da kullanılacak.

Düzenlenen davette Siyez buğdayının tarihten günümüze yolculuğunu anlatan Mustafa Afacan, “’Kastamonu’da siyez buğdayı ve siyez buğdayından yapılan ürünler bölge çiftçimizin ve halkımızın ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için çok önemli bir kaldıraç vazifesi görüyor” dedi.

 

 

Knorr’un geleneksel yöntemlerle hazırladığı 8 yeni çorbadan oluşan Knorr Anadolu Tahılları Çorba serisi, şef Refika Birgül’ün Kuzguncuk Simotas Binası’ndaki mutfak atölyesinde gerçekleştirilen davetle tanıtıldı.

Geçmişten günümüze artarak gelen lezzet ve besleyiciliği bugünün sofralarına Anadolu tahılları ile taşıyan Knorr, firik bulgurlu, siyez bulgurlu, dövme buğdaylı ve karabuğdaylı özel tarifleri, Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan Canbaz ve şef Refika Birgül ev sahipliğinde davetlilerle paylaştı.

Türkiye’nin yerel lezzetlerine önem veren Şef Refika Birgül,  Anadolu tahıllarıyla tanışmasını, yarattığı özel tariflerle anlattı. Birgül, “Anadolu, tahılların beşiği. Anadolu tahıllarının sahiplenilmesi için Knorr büyük bir adım atıyor. Firik ve siyez gibi geçmişte Anadolu’da çok kullanılan tahılların özel tariflerle tüketicilere sunulması çok kıymetli. Bu seriyle Anadolu tahılları sofralara taşınırken yerel tarım güçlendirilerek ürünlerimiz dünyaya taşınacak.’’ dedi.

Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan Canbaz, “Knorr olarak, dünyadaki yiyecek çeşitliliğine dikkat çekerek, gıdadaki değişimlere ilham vermek hedefiyle, ülkemizde yetişen firik, siyez, karabuğday gibi değerli besleyicilikte tahılları, tariflerimiz içerisine katarak, gıda çeşitlenmesi için önemli bir mesaj veriyoruz. Ürünlerimizi sunarken her zaman sürdürülebilir inovasyonu işimizin kalbine koyuyoruz. Knorr Anadolu Tahılları çorba serimizde besleyici içerikleri, Türk mutfağının kültürel mirasını, Knorr’un çorba konusunda uzmanlığı ile harmanladık. Farklı damaklara ve farklı öğünlere zenginlik katacak protein ve lif kaynağı 8 besleyici çorbayı Türkiye ile buluşturuyoruz. Topraklarımızda yetişen tahıl ve baklagillere tariflerinde yer vererek Türkiye’nin tahıllarına sahip çıkan ve mutfak kültürümüzü anlatan Sevgili Refika Birgül ile aynı hedefe birlikte yürümekten dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Firik, siyez, dövme buğday, karabuğday, maş fasülyesi gibi yemeklere bereket katan tahıl ve baklagiller, Anadolu’nun geleneksel yoğurt, tarhana, tutmaç gibi yöresel çorbalarıyla Knorr sofralarında buluşuyor. Tarhanadan bildiğimiz geleneksel kurutma yöntemiyle Knorr şeflerinin uzmanlığında hazırlanan yeni seri yüksek lif ve protein içeriyor.

Atalarımızın mirası; Siyez buğdayı…

 Türkiye’de siyez buğdayının ekilmesinden üretilmesine kadar tüm aşamalarını yürüterek bu alanda otorite olan Mustafa Afacan, etkinlikte atalarımızdan miras kalan siyez buğdayının tarihten günümüze yolculuğunu anlattı. Mustafa Afacan ‘’Kastamonu’da siyez buğdayı ve siyez buğdayından yapılan ürünler bölge çiftçimizin ve halkımızın ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için çok önemli bir kaldıraç vazifesi görüyor. Son yıllarda kırsal ekonomimizin gelişmesi için siyez ürünleri çok önemli. Siyez buğdayının ve ürünlerinin endüstriyel firmalar tarafından kullanılması ve isminin daha çok bilinir hale gelmesi bizim bu kalkınma yolculuğumuz açısından çok büyük bir adım. Bu adım için Knorr’a çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Bulgurcu Teyze Nursen Doğan, bulgurun bereketini çorbadan tatlıya tarifler ve hikayelerle anlattı. Bulgurla Adana’da dedesinin çiftliğinde geçen çocukluğunda tanışan Nursen Doğan, babaannesinin bulgura olan düşkünlüğünü ve tariflerini kılavuz edinerek onun izinden yürüdü. Refika Birgül ile başlangıçlardan tatlılara bulgurlu tariflerin yer aldığı ”Bulgurun Halleri “ kitabını 2013 yılında okuyucuyla buluşturan Bulgurcu Teyze ‘’Bulgurla Adana’da dedemin çiftliğinde tanıştım. Babaannemin tarifleriyle büyüdüm. Babaannemden öğrendiğim bulgurlu tarifleri günümüz lezzetleriyle modernize ettim. 200’ün üstünde başlangıçtan tatlıya kadar bulgurlu tarifler yarattım. Anadolu topraklarında yetişen bulguru sahiplenerek yemeklerimize katan Knorr’a ve Refika Birgül’e teşekkür ederim.’’ dedi.

Knorr Anadolu Tahılları Serisi 8 yeni çorbayla besleyici tahılları sofralarımıza getiriyor. Her biri besleyici Anadolu tahılları ile zenginleştirilmiş Knorr Bulgurlu Analı Kızlı Çorbası, Knorr Dövme Buğdaylı Domates Çorbası, Knorr Firik Bulgurlu Ezogelin Çorbası, Knorr Siyez Bulgurlu Terbiyeli Tavuk Çorbası, Knorr Dövme Buğdaylı Yüksük Çorbası, Knorr Karabuğdaylı Yoğurt Çorbası, Knorr Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası ve Knorr Maş Fasülyeli Tutmaç Çorbası sofralarda yerini aldı.

 

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Horozculara ceza yağdı

Sonraki Haber

“Uyarıda bulunmuştum”

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
Sonraki Haber
“Uyarıda bulunmuştum”

“Uyarıda bulunmuştum”

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.