• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 12 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Siyezin ardından sıra Karabuğday’da

17 Mayıs 2021
BÖLGE, MANŞET
A A
Siyezin ardından  sıra Karabuğday’da

Kastamonu'da yüksekokulu bitirdikten sonra köyüne dönen 27 yaşındaki Yasin Ciğerci, tarlasına karabuğday da ekti. ( Yasin Ciğerci - Anadolu Ajansı )

Share on FacebookShare on Twitter

Yüksekokulu bitirdikten sonra köyüne dönen 27 yaşındaki Yasin Ciğerci, tarlasına siyezin ardından karabuğday da ekti.

Kastamonu Üniversitesi Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Av ve Yaban Hayatı Bölümünü bitirdikten sonra İhsangazi ilçesindeki Aliçelebi köyüne yerleşen Ciğerci, yaklaşık 10 yıldır ekilmeyen tarlalarına “Hitit buğdayı” olarak bilinen ve asırlardır genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayı ekti.

Bir süre sonra buğdayı işleyerek yeni ürünler ortaya çıkarmaya karar veren Ciğerci, siyez bulgurunun yanı sıra katma değeri yüksek, siyez eriştesi, ekmeği, şekerparesi, tarhanası ve keki üretmeye başladı.

Köyündeki tarlalarda sağlıklı ürünler yetiştirmeye devam eden Ciğerci, son olarak da çölyak hastalarına iyi geldiği bilinen karabuğday da yetiştirdi.

Ciğerci, AA muhabirine, okulu bitirdikten sonra ata tohumlarını ekerek, üretime katkı sağlamak için köyüne geldiğini söyledi.

Bir soru üzerine karabuğday ile tanıştığını aktaran Ciğerci, “Siyez buğdayından hazırladığım ürünlerimi internet üzerinden satıyorum. Bir gün internet üzerinden siz neden karabuğday ekmiyorsunuz diye sorular geldi. Bunun üzerine konuyu araştırmaya başladım. Gluten olmadığı için çölyak hastalarına iyi geliyor.” dedi.

Kendi tarlasına ekmeye karar verdiğini belirten Ciğerci, “7,5 dekar büyüklüğündeki tarlamıza deneme amaçlı ekimi yaptım. Bu ilçemizdeki ilk karabuğday ekimi oldu. Eğer bölgemize uyum sağlarsa ileriki yıllarda artırmayı planlıyorum.” diye konuştu.

Ciğerci, karabuğdaydan un ve ekmek yapmayı planladığını kaydetti.(AA)

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Belediyespor kupada yarıfinalde

Sonraki Haber

Kestane balında rekolte arttı

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
Sonraki Haber
Kestane balında  rekolte arttı

Kestane balında rekolte arttı

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.