• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 11 Aralık 2023
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Soner Hoca’dan kültür balığı güvencesi

19 Ocak 2016
ÇEVRE, EĞİTİM, GENEL, GÜNDEM, KASTAMONU, KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, her mevsim aynı besin değerine sahip kültür balıklarının en güvenilir hayvansal protein kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, her mevsim aynı besin değerine sahip kültür balıklarının en güvenilir hayvansal protein kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Bilen, ön yargıların gölgesinde kalan kültür balıklarının, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç ettiği tek hayvansal gıda olduğunu vurguladı. ( Semih Yüksel - AA )
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, her mevsim aynı besin değerine sahip kültür balıklarının en güvenilir hayvansal protein kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Bilen, ön yargıların gölgesinde kalan kültür balıklarının, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç ettiği tek hayvansal gıda olduğunu vurguladı. ( Semih Yüksel – AA )

Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alabalık, çipura, levrek ve somon gibi havuz ortamında üretilen kültür balıklarının tercih edilen türler olarak tezgahları süslediğini belirtti.

Kültür balıklarının her mevsim aynı besin değerine sahip olduğunu aktaran Bilen, “Her balığın kendine göre bir dönemi var, besin değerinin, yağ oranının ve lezzetinin arttığı ancak kültür balıkları yılın her döneminde aynı lezzet ve besin değerine sahip. Özellikle trol ve gırgırla yapılan yoğun avcılıkla mevcut türlerin azalması, kültür balıklarının değerini artırıyor” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Bilen, birçok tüketicinin kültür balıklarına karşı ön yargı ile yaklaştığını ancak bunun yanlış bir tutum olduğunu ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, her mevsim aynı besin değerine sahip kültür balıklarının en güvenilir hayvansal protein kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Bilen, ön yargıların gölgesinde kalan kültür balıklarının, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç ettiği tek hayvansal gıda olduğunu vurguladı. ( Semih Yüksel - AA )
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, her mevsim aynı besin değerine sahip kültür balıklarının en güvenilir hayvansal protein kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Bilen, ön yargıların gölgesinde kalan kültür balıklarının, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç ettiği tek hayvansal gıda olduğunu vurguladı. ( Semih Yüksel – AA )

Kültür balıklarının endişe duymadan güvenle tüketebileceğini belirten Bilen, şunları kaydetti:

”Bu konuda toplumda birtakım olumsuz algılar var. Kültür balıkları, Türkiye’de içiniz rahat bir şekilde tüketebileceğiz balık çeşitleridir. Günümüzde, modern yöntemlerle tamamen steril ortamlarda yetiştiriciliği yapılan kültür balıkları, her daim lezzetlidir ve zengin besin değerine sahiptir. Halkımıza kültür balıklarını huzurla ve afiyetle tüketmelerini öneriyoruz.”

Bilen, ön yargıların gölgesinde kalan kültür balıklarının, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç ettiği tek hayvansal gıda olduğunu söyledi.

Kültür balıklarının sicili temiz ürünler olduğuna dikkati çeken Bilen, “Bugün, ülkemizde yetiştirilen kültür balıkları, birçok AB ülkesinde sofraları süslüyor. AB’nin, gıda konusundaki hassasiyetlerini göz önüne aldığımızda Türkiye’de yetiştirilen kültür balıkları, son derece güvenilir ürünlerdir” dedi.

Etiketler: balıkbilenkastamonukültürsoner hocaüniversitesi
PaylaşTweet
Önceki Haber

Tosya’da arazi toplulaştırma hikayesi

Sonraki Haber

KSK’ların kupa rövanşı

Benzer Haberler

Ares için kök hücre aranıyor
GENEL

Ares için kök hücre aranıyor

11 Aralık 2023
TRT sanatçılarından 104. yıl konseri
GENEL

TRT sanatçılarından 104. yıl konseri

11 Aralık 2023
“Ya İstiklal Ya Ölüm” sergisi açıldı
GENEL

“Ya İstiklal Ya Ölüm” sergisi açıldı

10 Aralık 2023
Kırmızı Şimşek taraftarıyla büyük
GENEL

Kırmızı Şimşek taraftarıyla büyük

10 Aralık 2023
Akbaşoğlu 104. yıl törenine katıldı
GENEL

Akbaşoğlu 104. yıl törenine katıldı

10 Aralık 2023
Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları
GENEL

Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları

10 Aralık 2023
Milli mücadele ruhu ayakta
GENEL

Milli mücadele ruhu ayakta

10 Aralık 2023
Kastamonu kadınları 104 yıl sonra şimdi de Gazze için telgraf çekecek
GENEL

Kastamonu kadınları 104 yıl sonra şimdi de Gazze için telgraf çekecek

10 Aralık 2023
Sonraki Haber

KSK’ların kupa rövanşı

Son Haberler

Ares için kök hücre aranıyor

Ares için kök hücre aranıyor

11 Aralık 2023

Kadına yakışan bir türkü, bir haykırış

11 Aralık 2023
TRT sanatçılarından 104. yıl konseri

TRT sanatçılarından 104. yıl konseri

11 Aralık 2023
“Ya İstiklal Ya Ölüm” sergisi açıldı

“Ya İstiklal Ya Ölüm” sergisi açıldı

10 Aralık 2023
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.