• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Salı, 13 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

ANTİOKSİDAN DEPOSU KIRMIZI PANCAR

7 Nisan 2021
LADEN HEKİMOĞLU
A A
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
Share on FacebookShare on Twitter

 

Dyt. Laden HEKİMOĞLU

Sağlıklı besinlerin tüketilmesinin oldukça önemli olduğu pandemi döneminde, beslenme programlarında bulunan bazı antioksidan besinler bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili rol oynamaktadır. Sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp birçok olumlu etkiye sahip olan kırmızı pancar ise ıspanakgiller ailesinden olan, toprak altında yetişen ve sağlığa son derece faydalı bir kök sebzedir.

Kırmızı Pancarın İçeriği ve Faydaları

  • Posa, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B6 ve B12 vitamini ve folik asit açısından zengindir.
  • İçerdiği posa sayesinde sindirim sistemini düzenler.
  • Betalain içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve kalp damar sağlığını korur.
  • İltihap önleyici ve iyileştiricidir.
  • Doğal nitrat içeriği sayesinde damar genişleticidir. Bu sayede kan dolaşımını kolaylaştırır ve kan basıncını düşürür.
  • Kansere karşı etkili olan kırmızı pigmentler kırmızı pancarda yüksek miktarda bulunur. Bu nedenle kansere karşı koruyucudur. Özellikle meme kanseri ile prostat kanseri üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Karaciğeri temizleyerek detoks etkisi yaratır.
  • Göz sağlığını korur.
  • Egzersiz öncesi tüketildiğinde içeriğindeki nitrat sayesinde sportif performans ve dayanıklılığı artırdığı ispatlanmıştır.

Kırmızı pancarın bahsettiğim olumlu etkilerinden faydalanabilmek için doğru ve düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Örneğin kırmızı pancarın içeriğindeki betalainler pişirme süresi uzadıkça besin değerini kaybederler. Bu nedenle kırmızı pancar buharda 15 dakika, fırında ise 1 saati geçmeyecek şekilde pişirilmelidir. Sağlıklı günler dilerim.

 

 

 

 

Dyt. LADEN HEKİMOĞLU

PaylaşTweet
Önceki Haber

CHP’nin talebine “ek komisyon olmaz” gerekçeli ret

Sonraki Haber

Yerelden evrensele Oğuz Atay

Benzer Haberler

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Yeni yılda sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeye ne dersiniz?

28 Aralık 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Kas gelişimi için beslenme tüyoları

23 Aralık 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Yaygınlaşan salgın ile baş etmek için bu önerilere dikkat edin

15 Aralık 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Farkındalıklı beslenme

8 Aralık 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Sirkadiyen Ritim ve Beslenme

2 Aralık 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Gezegen diyeti

25 Kasım 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Matcha çayı nedir?

18 Kasım 2022
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
LADEN HEKİMOĞLU

Ceviz tüketmenin 7 nedeni

28 Ekim 2022
Sonraki Haber
Son Candar: Kemaleddin İsmail Bey

Yerelden evrensele Oğuz Atay

Son Haberler

KSK kaçırdıklarına yanıyor

KSK kaçırdıklarına yanıyor

12 Mayıs 2025

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.