• Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, 12 Mayıs 2025
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör

Çeltik üreticisinin Ramazan’da zorlu mesaisi

10 Mayıs 2021
BÖLGE, MANŞET, VİDEO
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Tosya’da çeltik üreticileri, tarlalarını kare şeklinde hazırladıktan sonra bu alanları sürüp içindeki yabancı otları temizliyor ve ekime hazır hale getiriyor.  Çevlik Köyü Muhtarı Mahir Sarı, “Ramazan ayındayız ve havalar oldukça sıcak gittiği için zorlu geçiyor. Oruç biraz zorluyor ama Allah sabrını veriyor” dedi.

 

Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çiftçiler, çeltik tarlalarında ramazan ayında da ter döküyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926’da Türkiye’nin ilk çeltik fabrikasının kurulduğu Tosya’da yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik ekimi yapılıyor. Lezzetiyle rağbet gören Tosya pirinci, coğrafi işaret belgeli “Sarıkılçık” türüyle ön plana çıkıyor.

Bölgenin en yüksek noktalarından Ilgaz Dağı’ndan gelen sularla beslenen çeltik tarlalarında, Sarıkılçık’ın yanı sıra Yaşar, Maratelli ve Osmancık pirinç çeşitleri de yetiştiriliyor.

Çiftçiler, nisan ayında başladıkları hazırlık sürecinde tarlaları kare şeklinde hazırladıktan sonra bu alanları sürüp içindeki yabancı otları temizliyor.

Ramazan ayı olmasına rağmen bazen kürekle, bazen tırmıkla, bazen de traktörüyle tarlasını ekime hazırlayan çiftçiler, pirince dönüşen çeltiğin yetişmesi için büyük özveriyle zorlu bir mücadele veriyor.

Çevlik Köyü Muhtarı Mahir Sarı, AA muhabirine, köylerinde 1500 dekar arazide çeltik ekimi yapıldığını söyledi.

Havaların bugünlerde sıcak gittiğini dile getiren Sarı, “Çeltik tarlalarının hazırlanması, ekimi zorlu bir süreç. Ramazan ayındayız ve havalar oldukça sıcak gittiği için zorlu geçiyor. Oruç biraz zorluyor ama Allah sabrını veriyor.” diye konuştu.

https://www.kastamonugazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/Tosyali-Ciftciler-Tescilli-Lezzet-Olan-Celtik-Ekimine-Basladi-online-video-cutter.com_.mp4

 

PaylaşTweet
Önceki Haber

Rıfat Ilgaz 110 yaşında

Sonraki Haber

Kemal Bıyıklı’yı kaybettik

Benzer Haberler

Kent Müzesi’nde etkinlik
GÜNDEM

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Yaşasın ulusal egemenlik
GÜNDEM

Yaşasın ulusal egemenlik

23 Nisan 2025
Duyuru
MANŞET

Duyuru

5 Nisan 2025
Baro’nun Genel Kurulu yapıldı, Demir güven tazeledi
GÜNDEM

Baro Başkanı’ndan Avukatlar Günü mesajı

5 Nisan 2025
“Oyuncularımla gurur duyuyorum”
GÜNDEM

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2 Nisan 2025
Kırşehir mesaisi başladı
GÜNDEM

“4” puanlık galibiyet

2 Nisan 2025
Ergin Hoca’dan maça çağrı
GENEL

Ergin Hoca’dan maça çağrı

31 Mart 2025
Valilik’te Bakanlı bayramlaşma
GÜNDEM

Valilik’te Bakanlı bayramlaşma

30 Mart 2025
Sonraki Haber
Kemal Bıyıklı’yı  kaybettik

Kemal Bıyıklı’yı kaybettik

Son Haberler

Kırmızı Şimşek ikinci turda

8 Mayıs 2025

Play-Off niyetine…

4 Mayıs 2025
Kent Müzesi’nde etkinlik

Kent Müzesi’nde etkinlik

2 Mayıs 2025
Kırşehir mesaisi başladı

Kırmızı Şimşek Play-Off‘a hazır: 2-1

28 Nisan 2025
    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
Kastamonu Gazetesi - Kastamonu ve Bölge Haberleri, Kastamonuspor, Şehir Gündemi ve Son Dakika Haberleri

Sitede bulunan özel içeriklerin hakları saklıdır.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Gör
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • KÜLTÜR • SANAT • HAYAT
  • SPOR
  • YAZARLAR

Kastamonu Gazetesi © 2015 • Tüm hakları saklıdır.