Devrekani’de bulunan Gökkale Çiftliği, hijyenik şartlarda el değmeden ürettiği doğal çiğ sütleri artık Kastamonulular’ın hizmetine sundu. Doğal, sağlıklı, besleyici ve lezzetli Gökkale Çiğ Çiftlik Sütü’ne Kastamonu’da açılan satış noktalarından ya da Alo Süt Hattı’ndan ulaşılabiliyor.
Gürmen Grubu’nun tarım ve hayvancılık alanında Devrekani’de faaliyet gösteren yatırımı Gökkale Tarım ve Hayvancılık İşletmesi, çiftlikte üretilen doğal çiğ sütü Kastamonulular’ın da hizmetine sundu.
Gökkale Çiftliği’nde hijyenik koşullarda el değmeden üretilen doğal çiğ süte tüm Kastamonulular artık şehir merkezinde kurulan satış noktalarından ya da Alo Süt hattı; 0 552 183 37 37’yi arayarak kolaylıkla erişebiliyor.
Kastamonu başta olmak üzere yöre insanının doğal, sağlıklı, besleyici ve lezzetli Gökkale Çiğ Çiftlik Sütü ile tanışabilmesi için Kuzeykent Muhtarlığı yanında ve İnönü Mahallesi Yalçın Caddesi üzerinde iki adet satış noktası açıldı.
GÜNLÜK SÜT ÜRETİM KAPASİTESİ 20 TON
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan düzenli denetimler sonucunda sağlıklı ineklere sahip çiftliklere verilen ‘Hastalıklardan Ari Çiftlik Sertifikası’na sahip Gökkale Çiftliği’nde günde yaklaşık 20 ton çiğ süt üretiliyor.
Çiftliğin 2 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olduğunu, çiftlikteki hayvanların ve ürettikleri sütlerin düzenli olarak sağlık taramalarından geçtiğini vurgulayan Gökkale Tarım ve Hayvancılık İşletme Müdürü Veteriner Hekim Selim Dere, “Gökkale Çiğ Çiftlik Sütü, hijyenik koşullarda el değmeden üretilen sağlıklı bir süt ve herhangi bir işleme tabi tutulmadan tüketiciye sunulduğu için doğallığını ve lezzetini koruyor. Tüketiciler kaynatarak çiğ sütü tüketebiliyor” dedi.
Yörede bir ilki gerçekleştirerek Gökkale Çiftliği’nde üretilen çiğ sütü artık nihai tüketiciyle de buluşturduklarını söyleyen Dere, “Kastamonu’da iki satış noktamız hizmete girdi. Hedefimiz bu noktaları yöremizde yaygınlaştırmak. Ayrıca bu özellikli sütü Kastamonulular ile tanıştırmak için iki farklı noktada satış noktaları açtık” açıklamasını yaptı.
YÖRENİN KALKINMASINA KATKI
Gökkale Tarım ve Hayvancılık İşletmesi’nin 2008 yılında Gürmen Grubu’nun köklerine ve doğduğu topraklara yatırım çalışmaları çerçevesinde faaliyete geçen ve günümüzde yöredeki nitelikli süt üretimi kapasitesinin artışına vesile olduğunu da hatırlatan Selim Dere şunları söyledi:
“Gökkale Tarım ve Hayvancılık İşletmesi faaliyete geçmeden önce yörede nitelikli süt üretim kapasitesi 6-7 ton düzeyinde iken bu yıl itibarıyla çiftlik sayısı 10’a, günlük üretim kapasitesi de 50 tona yükseldi. Kastamonu ve çevresinde Türkiye’nin birçok yöresine göre hayvanlarda hastalık riski görünme oranı düşük olduğu için yöremiz bu anlamda çok önemli potansiyele sahip.”
SEKTÖRDEKİ YATIRIMLAR SÜRECEK
Gökkale Çiftliği’nin çatısı altında faaliyet gösterdiği Gökkale Tarım ve Havyancılık İşletmesi’nin büyüme planları hakkında da bilgi veren Selim Dere şöyle devam etti: “Bölgemizde bir ilki gerçekleştirerek 250 kwh kapasiteli biyogaz elektrik üretim tesisi ve organik gübre tesisi kurduk. Bu yıl Tarım Bakanlığı’nın 33 şehirde planladığı “Düve Yetiştirme Merkezi’ projesine Kastamonu’y temsilen Gökkale Çiftliği olarak uygun görüldük. Sektördeki yatırımlarımız sürecek.”