Şeker Fabrikası çıktı açık alınla

Son 18 yılın en uzun kampanyası
Kastamonu Şeker Fabrikası’nda 58. Kampanya dönemi dün sona erdi. 28 Eylül’de başlayan ve 125 gün süren 58. Kampanya, son 18 yılın en uzun süreli ve en yüksek üretimin yapıldığı kampanya oldu. 401 bin ton pancarın işlendiği ve 50 bin 750 ton kristal şeker, 20 bin 300 ton melas, 101 bin 500 ton da küspenin üretildiği 58. Kampanya döneminde çiftçilere pancar bedeli olarak toplam 104 milyon 739 bin 550 lira ödeme yapıldı.

 “Ülkemiz kazandı, üretmeye devam”
Şeker-İş İl Temsilcisi Ali Çufadaroğlu, pandemiye rağmen kampanyadan alınlarının akıyla çıktıklarını belirtti ve “Köylümüz, çalışanlarımız, Kastamonumuz, dolayısıyla ülkemiz kazandı. Çünkü biz üretiyoruz, gücümüzün yettiği sürece de üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kastamonu Şeker Fabrikası’nda 58. Kampanya dönemi dün sona erdi. 28 Eylül’de başlayan ve 125 gün süren 58. Kampanya, son 18 yılın en uzun süreli ve en yüksek üretimin yapıldığı kampanya oldu.

Dün, üretilen son şekerin de ambara alınmasıyla noktalanan kampanya ile ilgili görüşlerini dile getiren Şeker-İş İl Temsilcisi Ali Çufadaroğlu,son 18 yılın en uzun sürelisi olduğunu vurguladığı 58. Kampanya döneminde işlenen 401 bin ton pancardan 50 bin 750 ton kristal şeker, 20 bin 300 ton melas, 101 bin 500 ton da küspe üretildiğini, çiftçilere pancar bedeli olarak toplam 104 milyon 739 bin 550 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Çufadaroğlu ayrıca şunları söyledi:

“Şeker Fabrikamızda 28 Eylül 2020 tarihinde başlayan 58’inci kampanyamızda son pancarı 29 Ocak Cuma günü fabrikaya aldık, son çıkan şekerimizi de bugün, yani 31 Ocak Pazar günü ambarımıza koyduk.

Bu yıl 125 gün süren iyi bir kampanya yaptık. Kazasız belasız bir kampanya oldu, şükürler olsun.

Başta çiftçilerimize ve fabrika çalışanlarımıza, idarecilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu pandemi döneminde çok sıkıntılı günler geçirdik, ama şükrolsun alnımızın akıyla kampanyamızı bitirdik.

Köylümüz, çalışanlarımız, Kastamonumuz, dolayısıyla ülkemiz kazandı.

Çünkü biz üretiyoruz, gücümüzün yettiği sürece de üretmeye devam edeceğiz.”